tornado Napisano 10 Marca 2007 Autor Share Napisano 10 Marca 2007 To musisz coś wykąbinować lub kupić prawda. pozdrowionka Wojtuś Prawda, właśnie poczyniłem takowe zakupy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 Łaaaał.... To jest to... Też muszę sobie takie sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 fajne fajne też się zastanawiam czy nieposadzić nadkoli u siebie w naczepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 Ciekawe zakupy. Szkoda, że wszystko co dobre to trzeba z zagranicy sprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 wszystko co dobre to trzeba z zagranicy sprowadzać. Oj tak, niestety A te chromowane nadkola - normalnie miodzio Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Marca 2007 Autor Share Napisano 11 Marca 2007 wszystko co dobre to trzeba z zagranicy sprowadzać. Oj tak, niestety A te chromowane nadkola - normalnie miodzio Pozdrawiam Nadkola te wykonane są z polerowanego aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 No ładne te błotniki na 1 zdjęciu, też by mi się takie przydały, ale narazie cienko z kasą , pozdrowionka Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Kilka dni temu doszła paczuszka z KFS'u z tylną ścianką do kabiny Day Cab Postanowiłem, że nie będę kombinował ze starą kabiną i skleję nową. Tak więc uczyniłem, kabina poszpachlowana i już gotowa do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 No wiesz co, sam mogłeś zrobić tą tylną ścianę . Chociaż z drugiej strony... ja ze swoją walczę już któryś miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Nie ma to jak oryginał Wygląda znakomicie... Mnie by się taka przydała, bo przy szpachlowaniu właśnie najczęściej wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Właśnie zabrałem się za swojego Western Stara i przeglądając Twoją relację zauważyłem że niebiesko -żółty Western Star którego wykonujesz model to zupełnie inny typ Western Stara. Jest to taka kabina jak w modelu Constelation (zaokrąglone kształty, dolna krawędź bocznych szyb jest pod kątem), natomiast Australian Truck z Italeri posiada kabinę starego typu. Czyli model będzie z tej samej firmy tylko starszy . Stary model : Nowszy model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 No dokładnie! Kabina w tym nowszym to dokładnie to samo co moja kabina w Western Starze 5964SS. Constellation to właśnie rodzaj sleeperów. Coś jak w przypadku Kenwortha- mają kabine Aerodyne, które są montowane i w ciągnikach COE i w konikach z nosem. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 (edytowane) Kenio T600 jest na ukończeniu więc po baaardzo długiej przerwie wracam do tematu. Postanowiłem, że krótki WS będzie z flatbedem, natomiast z normalnej ramy zrobię zestaw w barwach LINDSAY BROS: Wczoraj w Kanadzie zakupiłem kalkomanie (mam nadzieję, że przyjdą nieuszkodzone ) i możliwe, ze skopiuję je i zrobię zestaw z dwiema naczepami - z dwiema bo mam tylko jeden wózek Dolly. Jeden zestaw kalek na ciągnik już posiadam więc mogę zabrać się za robotę Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 No to czekam na postępy z prac. Pewnie jak zawsze będzie ciekawie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Aż żal że nie ma tego cudeńka (t600) w skali 1:24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 A temat o WS. Ale malowanie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Aż żal że nie ma tego cudeńka (t600) w skali 1:24. Ten na zdjeciu to Kenworth T908. A temat o WS. Ale malowanie ładne. WS też jest tyle, że LINDSAY TRANSPORT i w systemie B-Double, mój będzie Double, a może nawet Triple Road Train Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Patrząc na ostanie zdjęcie masz do przerobienia, zderzak, wydechy, zbiornik paliwa, filtry powietrza, no i ten ogromny spoiler. Czy linia na nadkolach przód, na zdjęciu nie biegnie lekko w dół w stronę świateł. W Italeri jest prosta o ile pamiętam. Co do rur ja ostatnio kupiłem rurkę mosiężną nie było aluminiowych w hipermarkecie budowlanym, ok 5zł za 1m/b 4mm/3mm. Trochę za grube ścianki wolałbym z rurki do napojów ale takich małych rozmiarów nie mogłem znaleźć. WS to bardzo ciekawy model nawet z pudełka, zrobiłem go kiedyś w tydzień dla zabicia czasu i tak wrócił bakcyl na modele. Teraz, mam ochotę go jeszcze raz zrobić i dlatego z chęcią obejrzę pracę nie z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 Zderzaka i filtrów powietrza nie bedę przerabiał, natomiast zamienię sleeper na większy z zestawu 3826 american eagle. Model chcę wykonać z kangurem i z wysokimi wlotami powietrza (coś w stylu jak na poniższej fotce), jedynie malowanie będzie w barwach Lindsay Bros. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Patrząc na sleepera to lepszy byłby z 0717 Western Star Contellation, wyglądem mi bardziej przypomina ten ze zdjęcia. Piszę to na podstawie zdjęć jakie znalazłem w necie. Constelation wygląda na wyższy i ma podobne okienko z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 Jeszcze nie mam sleepera od 3826 American Eagle. Dopiero czekam na paczkę od naszego forumowego kolegi kozi84 , jak go będę miał wtedy obaczę co i jak, a jak nie będzie się nadawał to kupię zestaw 0717 Western Star Contellation i z niego wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 A kierownica po ktorej stronie bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 A kierownica po ktorej stronie bedzie? po dobrej Na trzeciej stronie są zdjęcia wnętrza, oto jedno z nich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Upss, przepraszam za babola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Tornado nie wiem jakim sposobem skomentowałem ten wątek Pisząc o T600 chodziło mi o biały zestaw który ukończyłeś. Chyba za dużo siedzę przed kompem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi