Grzes Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 dawaj Grzesiu tą plandekę, wszyscy ciekawi jesteśmy efektu poza tym mam pytanko - czym tak fajnie imitowałeś lekka rdzę na ramie pojazdu, i w jaki sposób uzyskałeś taka fakturę? (np. na wciągarce) Plandeka wkrótce. Miało być lekkie kurzenie, a wyszło trochę jak rdza ale to będe jeszcze poprawiał. Zrobione suchymi pastelami. Jeśli chodzi o wciagarkę, po pomalowaniu ramy poprzecierałem ją srebrnym Revellem za pomocą wacika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Pierwsze podejście do plandeki potraktowałem jako próbę jak będzie się zachowywała na modelu i jak bardzo posłuszny będzie materiał. Wyszło to tak: Ogólnie wychodzi nieźle, tylko trochę załamania miedzy pałąkami mi się nie podobają. Nad tym muszę pomyśleć... a bardziej doświadczonych w tym temacie proszę o ewentualne podpowiedzi i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 W wolnym czasie oznakowałem sobie do końca zderzak przedni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Ponieważ w temacie zainteresowanie niewielkie, zwolniłem nieco tempo prac i dociągnę go do końca dla własnej satysfakcji. Znalazłem jeszcze jeden detal do poprawki, podniosłem tylną burtę, by pod nią umieścić zawiasy, spróbuję też tam umieścić strzałki informujące o szerokości pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Ponieważ w temacie zainteresowanie niewielkie, zwolniłem nieco tempo prac i dociągnę go do końca dla własnej satysfakcji. Zamiast wpisami bardziej sugerowałbym się licznikiem odwiedzin Ja tam podgladam z zaciekawieniem Działaj, działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Zamiast wpisami bardziej sugerowałbym się licznikiem odwiedzin Cholercia, o tym nie pomyślałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Też tu stale zaglądam, bo polska pancerka jest mi najbliższa Modelik pięknie się zapowiada, więc po co pisać, skoro wszystko jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 ja też systematycznie nabijam licznik... brak wpisów nie zawsze oznacza brak zainteresowania. ładnie to wszystko idzie, plandeka też jest ok, pamiętaj, że po zwilżeniu sidoluxem lub innym środkiem chusteczka staje się plastyczna... czasem aż za bardzo i łątwo ją uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2009 No trochę mnie uspokoiliście, bo jakos tak zacząłem mysleć, że jednak nie udało mi się wygrać z niemieckim złomem z II Wojny... pamiętaj, że po zwilżeniu sidoluxem lub innym środkiem chusteczka staje się plastyczna... Ja najpierw zwilżam ją lekko wodą i formuje, a następnie utrwalam rozcieńczonym wikolem i wprowadzam ostateczne poprawki kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Miało być strasznie i pod górę, a tu proszę... nie taka plandeka straszna jak się zacznie robić. Jeden wieczór i proszę, wstępne formowanie zakończone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 podoba mi sie to formatowanie co prawda ja jednej ze stron widac jakby na pałąkach "przetarła sie" trochę Bardzo naturalne fałdowanie powierzchni ... a tak się martwiłes i uciekałes od plandeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Grzes - porządna plandeka, podobnie jak i cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 co prawda ja jednej ze stron widac jakby na pałąkach "przetarła sie" trochę To nie przetarcia, tylko zaznaczenie markerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 pomyśl o pociągnięciu dołu sidoluxem, ładnie zwiąże to wszystkie farfocle, chyba, że masz lepszy patent. tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Bardzo ładnie się ułożyła, choć mam obawy co do faktury (choć to takie moje zboczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Jeśli chodzi o wiszące strzępki to będą jeszcze usuwane, a poza tym malowanko (pędzelkiem będę robił) dodatkowo wygładzi krawędzie. Co do faktury, zobaczymy... będzie mniej więcej jak na poniższych fotkach. Tymczasem trochę zacząłem trenować malowanko i płowienie na pierwszym próbnym egzemplarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Fajnie wyszło ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Ponieważ prace nad dwiema z trzech części Kraza sa już mocno zaawansowane, powoli ruszam z częścią trzecią (ostatnią), czyli kabiną... Zaczynam ją na końcu, bo najmniej przy niej roboty, a poza tym jeszcze załoga nie dotarła, która zasiądze wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiroslawG Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Za interesowaniem oglądam twoją relację z budowy Plandeka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Gratulacje z okazji plandeki . Co do malowania - zrób jak radził Andrzej - faktura nie będzie tak widoczna bo ona nie dokońca pasuje do skali. Z tym "płowieniem" to nie jest czasem odwrotnie? Tzn. jaśniej na pałąkach? Sprawdź na fotkach na wszelki wypadek... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Z tym "płowieniem" to nie jest czasem odwrotnie? Tzn. jaśniej na pałąkach? Sprawdź na fotkach na wszelki wypadek... Z tego co przejrzałem fotki, rzeczywiste plandeki były bardzo jasne, więc samego efektu płowienia nie będzie za wiele widać, a na tej próbnej chciałem trochę popróbować jak się zachowuje farba i sucha pastela. Takie nowe doświadczenia przy okazji Fotka poglądowa, prezentowana wcześniej: Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Warto się też zastanowić nad osadem między pałąkami. Jutro zamieszczę foto Humvee to zobaczysz o czym mowa. Jak rozumiem teraz jedziesz już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Warto się też zastanowić nad osadem między pałąkami. Jutro zamieszczę foto Humvee to zobaczysz o czym mowa.Jak rozumiem teraz jedziesz już z górki Ooo, z góry dzięki! Wydaje się, że z górki, ale kto wie co przyniosą dalsze prace, nadal nie wiem jak zrobić ławki, jakiej były długości itp. Poza tym czekam jeszcze na figurki z Niemiec i koła z Ukrainy... Już sie ucieszyłem, a zapomniałem o jeszcze jednym, plandekę muszę uzbroić w sznurek mocujący, a wcześniej zrobić w niej dziurki.. Ech nie wiem czy tak bardzo jest z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Masz maila do Armory? Zamówiłeś bezpośrednio u nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Masz maila do Armory?Zamówiłeś bezpośrednio u nich? Tak, mam konto w ich sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi