Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dla DMLa za tą czwóreczkę, a przede wszystkim za Sd.kfz 7 z Flakvierlingiem. Oj czekam na nie z niecierpliwością.

Napisano
łaaał ciekawe jak im wyjdzie IS-2

To staroć DML-a plus blaszki i metalowa lufa = premium. Model miał sporo wad, w szczególności kwestia kadłuba dawała się we znaki, ze względu na błędy wymiarowe.

Napisano
łaaał ciekawe jak im wyjdzie IS-2

To staroć DML-a plus blaszki i metalowa lufa = premium. Model miał sporo wad, w szczególności kwestia kadłuba dawała się we znaki, ze względu na błędy wymiarowe.

Czyli można uznać, że Tamiya lepsza??

Napisano

no pewnie, piękne detale, odwzorowanie, 2 wersje wspaniałych gąsienic super model, mój tata go ma

Napisano

O ile pamiętem dobrze kolega Avi omawiał kiedyś błędy tego is-2 z dml ma on z tego co pamiętam za niski kadłub ,i jest to zupełnie inna wersja niż tamiya .

Napisano

no pewnie, piękne detale, odwzorowanie, 2 wersje wspaniałych gąsienic super model, mój tata go ma

hehe, to wiem, bo mam go Dziś może założe warsztacik z tego ISa bo już wszystko mam co trzeba

Napisano
Sturmtiger......taaaak.....

Zgadzam się w pełni z Tobą.

Me too, ale dragon mógłby przestać tak szpanować zimmerem w 72 i nie dawać go na każdym modelu, a no właśnie ten Tiger I nie ma

Napisano
Me too, ale dragon mógłby przestać tak szpanować zimmerem w 72 i nie dawać go na każdym modelu, a no właśnie ten Tiger I nie ma

Barawo, szczególnie, że wczesny tygrys nie mógł mieć zimmeritu.

Napisano

Barawo, szczególnie, że wczesny tygrys nie mógł mieć zimmeritu.

Wiem wiem.

Napisano

Mam pytanie ...wiem, wiem mały oftopik

Posiadam model DML 6018 JS-2m ChKZ production type Czy ktoś mógł by mi łopatologicznie wytłumaczyć co jest w nim ewentualnie nie tak ?

Dostałem go na imieniny i ...w związku z zapowiadanym nowym JS'em z Dragona zastanawiam się, czy brać się za niego ? Czy może lepiej sprzedać w jakimś komisie lub wcisnąć komuś i poczekać na wznowienie ? Interesuje mnie generalnie sklejalność owego modelu.

Ponieważ jest to oftopik bardzo proszę ewentualne sugestie kierować na priv.

Serdecznie dziekuję

Napisano

Model bardzo ładny. A tak btw to Dragon strasznie się przyczepił tego DS-u. Przecież te koła można bylo odlać z plastiku. Byłyby o wiele lepsze. DS to wg. mnie lipa, farba się tego nie trzyma, Kropelka nie bardzo chce to skleić. A gąski z tego materiału to totalna porażka.

Napisano
DS to wg. mnie lipa, farba się tego nie trzyma, Kropelka nie bardzo chce to skleić. A gąski z tego materiału to totalna porażka.

Wybacz ale piszesz głupoty!!!!