Skocz do zawartości

Zapowiedz i nowości - Dragon

Łukasz S.

Rekomendowane odpowiedzi

He, he biorąc pod uwagę, że do mnie jedzie za równowartość jakichś 100-120 zł... Swoją drogą właśnie kupiłem parę dni temu wyrób firmy Skif za złotych ca 50. Po tym doświadczeniu już wiem na pewno, że porządny model musi kosztować ca 150 zł.

A to ciekawe, bo Stryker AFV Clubu w sklepach internetowych jest po prawie 130 zł, plus transport. Jak zresztę większość ich modeli, kupowałem ostatnio Churchilla i Centuriona, po 140 zł. Ja AFV Club lubię ale obiektywnie rzecz biorąc mają jeden duży minus czyli plastik. Jest bardzo nierówny. W jednych modelach zbyt twardy w innych zbyt miękki. Na dodatek ich ostatni wypust czyli Churchill jakością nadmierną nie grzeszy. Takich wad wtrysku części w Dragonach nie widziałem od bardzo dawna. Może dlatego, że Dragon używa już tylko najnowszych metod wtrysku czy maszyn? Ale to kosztuje.

W Martoli jest za 120.

Widziałeś na własne oczy na półce sklepowej czy w necie ?

Pzdr

Też racja ale jest dostępny więc w tej cenie go można dostać tak czy owak.

W Martoli jest za 120.

Widziałeś na własne oczy na półce sklepowej czy w necie ?

Pzdr

Też racja ale jest dostępny więc w tej cenie go można dostać tak czy owak.

Wątpię, bo niby skąd go by mieli ściągnąć ?

Seb ma racje co z tego że towar jest dostępny jak realnie go nie ma ale i nawet nie mozna go sciągnąć. Niestety wiele rzeczy w tym sklepie jest rzekomo dostępnych ale w praktyce 3/4 jest na zamówienie a jeszcze połowa rzekomo dostępnych pewnie jest już wogóle niemożliwa nawet do sciągnięcia. Niestety takie pratyki coraz więcej sklepów praktykuje żeby przyciągnąć kupującego.

Dzisiaj na stronie Dragona znalazłem dwa nowe - chyba, modele.

Sd. Kfz. 161/4 37mm Flackpanzer IV Ostwind - Dragon 1/35 (#6550)

DragonOstwind.jpg

Sd. Kfz. 161/4 2cm Flackpanzer IV Wirbelwind - Dragon 1/35 (#6540)

DragonWirbelwind.jpg

No dokładnie, model w zapowiedziach od kilku lat, ale plakat to faktycznie nowość. Super pojazd i oczywiście trzeba na niego czekać, dotychczas możliwy był, tylko jako G Tamci + konwersja CMK.

...ech, szkoda tylko że tematyka radzieckiej broni pancernej jest praktycznie pomijana (poza nielicznymi wyjątkami)... A tyle pieknych i ciekawych radzieckich czołgów mogło by się ukazać... Jak przyjemnie by się sklejało dragonowskiego T-26, T-28, T-35, BT-, i tak dalej, i tak dalej...

Wiem, wiem... to tylko moje marzenia, nie do spełnienia :(

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Tak czytam i czytam i też muszę się wypowiedzieć.

Jak zaczynałem swoją przygodę z modelarstwem radość sklejania sprawiała mi nawet Panzer IV Academy którą uważałem za doskonały model.

Szybko jednak zrozumiałem ,że to błędna teoria, po pierwszym modelu Dragona zmieniły mi się poglądy. Może dla początkujących modelarzy taka taniocha jest dobra.

Według mnie Dragon ma bardzo dobre modele, może te błędy w instrukcji i cena ale jak się wymaga czegoś porządniejszego to trzeba więcej zainwestować.

Pozdrawiam