Seb Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 http://allegro.pl/item669664069_pz_kpfw_iv_ausf_h_late_production.htmlCena... To chyba powinno trafić do "kwiatki z Allegro", trochę ogarnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 He, he biorąc pod uwagę, że do mnie jedzie za równowartość jakichś 100-120 zł... Swoją drogą właśnie kupiłem parę dni temu wyrób firmy Skif za złotych ca 50. Po tym doświadczeniu już wiem na pewno, że porządny model musi kosztować ca 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Stryker AFV = 100 zł Abrams AIM Dragona = 110 zł itd. itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 A to ciekawe, bo Stryker AFV Clubu w sklepach internetowych jest po prawie 130 zł, plus transport. Jak zresztę większość ich modeli, kupowałem ostatnio Churchilla i Centuriona, po 140 zł. Ja AFV Club lubię ale obiektywnie rzecz biorąc mają jeden duży minus czyli plastik. Jest bardzo nierówny. W jednych modelach zbyt twardy w innych zbyt miękki. Na dodatek ich ostatni wypust czyli Churchill jakością nadmierną nie grzeszy. Takich wad wtrysku części w Dragonach nie widziałem od bardzo dawna. Może dlatego, że Dragon używa już tylko najnowszych metod wtrysku czy maszyn? Ale to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Konia z rzędem temu kto kupi w sklepie najnowszego abramsa dml za 100 zł. Po pierwsze to żadnego z dwóch w polskich sklepach już nie uraczy. Na allegro cena 140-150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Ritter sklepy stacjonarne mają jeszcze z poprzednich dostaw bo to nie popularny temat. W Martoli jest za 120. Baldigozz masz rację, podrożał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 W Martoli jest za 120. Widziałeś na własne oczy na półce sklepowej czy w necie ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 W Martoli jest za 120. Widziałeś na własne oczy na półce sklepowej czy w necie ? Pzdr Też racja ale jest dostępny więc w tej cenie go można dostać tak czy owak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 W Martoli jest za 120. Widziałeś na własne oczy na półce sklepowej czy w necie ? Pzdr Też racja ale jest dostępny więc w tej cenie go można dostać tak czy owak. Wątpię, bo niby skąd go by mieli ściągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Seb ma racje co z tego że towar jest dostępny jak realnie go nie ma ale i nawet nie mozna go sciągnąć. Niestety wiele rzeczy w tym sklepie jest rzekomo dostępnych ale w praktyce 3/4 jest na zamówienie a jeszcze połowa rzekomo dostępnych pewnie jest już wogóle niemożliwa nawet do sciągnięcia. Niestety takie pratyki coraz więcej sklepów praktykuje żeby przyciągnąć kupującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Dzisiaj na stronie Dragona znalazłem dwa nowe - chyba, modele. Sd. Kfz. 161/4 37mm Flackpanzer IV Ostwind - Dragon 1/35 (#6550) Sd. Kfz. 161/4 2cm Flackpanzer IV Wirbelwind - Dragon 1/35 (#6540) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Było już o nich swego czasu - ale tak czy tak, warte kupienia, bo to jedyne porządne zestawy tych pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Hmm nie wiem czy już było ale pojawiło sie coś takiego: http://www.militarymodelling.com/news/article.asp?a=4973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Od jakiegoś czasu jest to w zapowiedziach, ale postera jeszcze nie było. Widzę DML nowy bajer wprowadził "razor edge". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 No dokładnie, model w zapowiedziach od kilku lat, ale plakat to faktycznie nowość. Super pojazd i oczywiście trzeba na niego czekać, dotychczas możliwy był, tylko jako G Tamci + konwersja CMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 http://www.cyber-hobby.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=5546 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Pierwsze to cyber-hobby: http://missing-lynx.com/reviews/russia/dml9108reviewcs_1.html A tu już Dragony: http://missing-lynx.com/reviews/german/dml6463reviewcs_1.html http://missing-lynx.com/reviews/german/dml6438reviewcs_1.html http://missing-lynx.com/reviews/german/dml6562reviewcs_1.html Chyba jeszcze nie było tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Super, ale wersje malowań ubogie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Ciekawa rzecz, można sobie wypraski pooglądać od Wirbelwinda: http://dragon-models.com/catalog/dml/new/6540/Parts_image/FrameSet.htm Są tez na stronce dragona postery innych zapowiedzi, np. Stuga IV i tych co już są podlinkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 ...ech, szkoda tylko że tematyka radzieckiej broni pancernej jest praktycznie pomijana (poza nielicznymi wyjątkami)... A tyle pieknych i ciekawych radzieckich czołgów mogło by się ukazać... Jak przyjemnie by się sklejało dragonowskiego T-26, T-28, T-35, BT-, i tak dalej, i tak dalej... Wiem, wiem... to tylko moje marzenia, nie do spełnienia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Tego chyba jeszcze tu nie było: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 (edytowane) Tego chyba jeszcze tu nie było:ERSATZ M10 To było... Edytowane 30 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 To było... Faktycznie, mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 krzychu-onisk napisał: Tego chyba jeszcze tu nie było: ERSATZ M10 To było... Ile tych maszyn jeździło w II wś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Tak czytam i czytam i też muszę się wypowiedzieć. Jak zaczynałem swoją przygodę z modelarstwem radość sklejania sprawiała mi nawet Panzer IV Academy którą uważałem za doskonały model. Szybko jednak zrozumiałem ,że to błędna teoria, po pierwszym modelu Dragona zmieniły mi się poglądy. Może dla początkujących modelarzy taka taniocha jest dobra. Według mnie Dragon ma bardzo dobre modele, może te błędy w instrukcji i cena ale jak się wymaga czegoś porządniejszego to trzeba więcej zainwestować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi