stroju Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Super realistyczne powiadasz... Po prosu maluję je Africa Yellow Pactry (częsci drewniane) i gunmetal grey z Vallejo (cz. metalowe) a potem cieniuje olejami artystycznymi Van Dycke Brown Pomaluj łańcuch bo raczej miedzianych nie było. eeee? przecież jest pomalowany na rdzawo-metaliczny, to chyba tak na zdjęciu wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 A mnie się te łańcuchy wcale nie podobają. W tym czasie stosowano plecione liny a nie łańcuchy. Siateczka na wieży OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 W tym czasie stosowano plecione liny a nie łańcuchy. No to mocowania ładunku na tyle będzie pleciona lina, ten łańcuch z przodu zostaje bo już go przykleiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Bambetle z tyłu proponuję mocować linką (sznurkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 QL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Elegancki Najbardziej podoba mi się... hmmm wszystko mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 dobra, dziś przykleiłem siatkę na swoje miejsce dodałem paski mocujące i trochę zawashowałem: (sorki za beznadziejne zdjęcia... będzie lepiej) no to teraz przerwa na malowanie okien..., niestety tych prawdziwych... w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Zrób coś z tą tygrysią gąską na lewym boku bo jest malarsko/brudzeniowo beznadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 A ja bym się porwał na wyrwanie tych gąsek z boku, wyszlifowanie i pomalowanie burt jeszcze raz. Bo te gąski psują obraz ładnego modeliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 A ja bym się porwał na wyrwanie tych gąsek z boku, wyszlifowanie i pomalowanie burt jeszcze raz. Bo te gąski psują obraz ładnego modeliku. Nie kuś go, wiem jakie to upierdliwe jak już model jest gotowy i zabieramy się za poprawki. Niech już zostaną te gąski. Model bardzo mi się podoba Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Nie kuś go, wiem jakie to upierdliwe jak już model jest gotowy i zabieramy się za poprawki. Niech już zostaną te gąski. Właśnie, nie jestem masochistą i tak w miejscu tej gąski jest zerwana farba (przykleił mi się tam palec na superglue), więc czymś musiałem to zasłonić, bo odtworzenie tych kolorów było by bardzo trudne..., to mieszanki "na oko", nawet nie znam dokładnych proporcji... ta gąska na żywo wygląda znacznie lepiej, ale za cholerę nie chce ładnie wyjść na zdjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Heh no te gąski faktycznie średnio wyglądają po bokach, ale na tym etapie nie próbowałbym tak drastycznych działań, po prostu za późno. Poza tymi gąskami całość ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 tym razem apdejt tylko fotograficzny, udało mi się w reszcie zrobić lepsze fotki, przy oświetleniu żarówkowym, na białym tle, na nich najlepiej wyszły rzeczywiste kolory, dobrze widać teraz odcień błota, które doszło na boczny pancerz, co teraz o tym sądzicie,.. na razie prace spowolniły w oczekiwaniu na dostawy kartonów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 ładny ten ronson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 cud miód malina tylko ten kurz (błoto?) na przodzie jak dla mnie zbyt jednolity.. ale sam bym lepszego nie zrobił, więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 tylko ten kurz (błoto?) na przodzie jak dla mnie zbyt jednolity.. (to błoto z kurzem ), obiecuję to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 poprawić... myślałem bardziej o jakichś grudkach błocka albo czymś takim... no ale Twój model, Ty tu rządzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 myślałem bardziej o jakichś grudkach błocka albo czymś takim... jak powiedziałeś tak zrobiłem, bo rzeczywiście tego brakowało, teraz jest lepiej, (no i fotki lepiej oświetlone ): no ale Twój model, Ty tu rządzisz Ale Wy dajecie rady, ta akurat była łatwa do zrobienia PS tak te gąski od tygrysa na Shermanie nie są takim wielkim dziwactwem, kiedyś na forum ktoś pokazał większą osobliwość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 no i to jest pancerz! grudki ładniusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 dla przeciwników obwieszania niemieckimi gąskami polecam książkę wydawnictwa Osprey, gdzie może nie ma takich zdjęc ale są opisy jak anglicy i amerykanie poprawiali opancerzenie, własnie używając niemieckich gąsienic. Ale tutaj pojawił się problem, bo używając niemieckich ogniw waga czołgu przelraczała rozsądek, powodując uszkodzenia napędu. Dlatego więcej używano swoich, lżejszych niż niemieckich. Niemieckie używano głównie do osłony wieży. A ten Sherman wygląda zawowodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Model widzę na wykończeniu, bardzo ładna "zapalniczka" też się kiedyś na nią skusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 kiedyś na forum ktoś pokazał większą osobliwość: To byłem ja A co do modelu to bardzo mi sie podoba tylko brakuje mi jakiegos obicia na białej lufie i koło znaczków na wieży, a tak to jest pzdr Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 dla przeciwników obwieszania niemieckimi gąskami polecam książkę wydawnictwa Osprey, gdzie może nie ma takich zdjęc ale są opisy jak anglicy i amerykanie poprawiali opancerzenie, własnie używając niemieckich gąsienic. Ale tutaj pojawił się problem, bo używając niemieckich ogniw waga czołgu przelraczała rozsądek, powodując uszkodzenia napędu. Dlatego więcej używano swoich, lżejszych niż niemieckich. Niemieckie używano głównie do osłony wieży. Musisz się zdecydować komu dostarczasz argumentów, bo powyżej w pełni poparłeś to co niektórzy tu pisali o niestosowności tych gąsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Zauważ, że napisałem iż stosowano niemieckie ogniwa, ale zaprzestano tego ze względu na zbyt dużą wagę tych ogniw. Widac ten model pokazuje te z początku takich akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 dziś tylko wyschły próbne tobołki, dojdą oczywiście paski, (ułożenie jest przypadkowe, jeszcze nie wiem jak je rozłożę muszę poczekać na kartony): to chusteczki do nosa nasączone wikolem. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi