Gościu Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Witam. Przedstawiam czołg Model Revell - zasadniczo to lego,jak dragonik. W modelu dłubnąłem nieco (jak nie ja), dziobnąłem kilka spawów, dorobiłem kilka el. których Revell nie przewidział. Model,jako model ma 99% ukończenia. Będzie częścią dioramki, więc te ostatnie pędzle zostawiam po ukształtowaniu, ustawieniu...itd. Jedno co moge powiedzieć...to te paznokcie są cholernie wymagające(nie rozpisując się) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Normalnie jak prawdziwy! Gościu-jestes gościu w tej dziedzinie. Ale dość wazeliny. Podoba mi się. Strasznie mocno zjechany, ale jeśli będzie to część dioramnki to jest OK. Lubię twój styl>>>>>pozdrawiam>>>>marioba>>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 No model od początku zapowiadał się świetnym projektem. Wygląda po prostu Super. Co miałem napisać, napisałem już w warsztacie. Brawa i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Powinneś Rafał być zadowolony z tego modelu. Szkoda że to 72-ka, w 35-ce mógłbyś bardziej zaszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Podoba mi się bardzo za wyjątkiem ostatniego szczegółu, który dodałeś już po całym warsztacie - a mianowicie MG na wieży. Poza tym już pisałem, że mi się bardzo podoba "urban dirt" na nim I fajnie pogięte ma Thomy. Wygląda jakby mało doświadczona załoga nie zmieściła się w jakiejś wąskiej uliczce uciekając przed wrogimi oddziałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 tempo prac i efekt znakomite. czyż to nie piękna skala? czekam na dioramkę i ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 No nawet Tobie wyszedł Rafale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Rafał, niesamowity efekt osiągnąłeś. Ja dodasz do tego odpowiednio klimatyczną podstawkę to będzie TO! Gratulacje! Widzę że 72 rządzi! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Świetny modelik.Pięknie się prezentuje.Czekam na scenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Śliczności Bardzo podobają mi się gąsienice, o ile w panzer trójce jakoś mi się ich ułożenie na kole napędowym średnio widziało to tutaj jest miodzio. Super i tyle aaa może jedno ale, kaem jakiś taki czysty w porównaniu z resztą ale w sumie to broń przecież no i chyba jeździła w większość czasu w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Dlaczego wewnątrz włazów jest na czerwono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Dlaczego wewnątrz włazów jest na czerwono? bo tak modnie i ładnie i powabnie A tak serio to chyba pośpiechem i brakami kresu wojny można to zgrabnie wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 A tak serio to chyba pośpiechem i brakami kresu wojny można to zgrabnie wytłumaczyć W późnym okresie wojny wszystko niemieckie miało wnętrza malowane minią, czyli podkładem koloru tzw. "czerwonego tlenkowego". Poza tym włazy, od wnętrza bardzo rzadko były białe wbrew powszechnej opinii. Powód?? Prozaiczny - biały jest doskonale widoczny... A co do modelu, to już pisałem Ci Rafale w warsztacie - kawał dobrej modelarskiej roboty. Zapytam się tylko, mam nadzieję, że nikt nie pytał o to, a mianowicie gdzie udało Ci się zakupić trudno dostępny model Revella. To naprawdę jeden z najlepszych 1/72 tej firmy, a poza tym jedyny na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Zapytam się tylko, mam nadzieję, że nikt nie pytał o to, a mianowicie gdzie udało Ci się zakupić trudno dostępny model Revella. To naprawdę jeden z najlepszych 1/72 tej firmy, a poza tym jedyny na rynku. Jakub a sprawdzałeś stoiska zabawkowe w hipermarketach? To chyba najlepsze źródło modeli revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 o_0 widzę że paznokieć się spodobał. Dzieki za komenty. Model kupiłem za "króla świeczka", żałuję że nie wziąłłem kilku.... To samo z Ausf.H, a mogłem...teraz zostało tylko polować na rynku wtórnym. Rafał M. , jak trafisz w hipermarkcie to weź mi trzy(conajmniej) ;) jeszcze raz thx & pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 To samo z Ausf.H, a mogłem...teraz zostało tylko polować na rynku wtórnym. Zapomnij :( Szukam bezskutecznie już od dość dawna. W rezerwie mam już tylko jeden jedyny Ausf. H... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Jakub a sprawdzałeś stoiska zabawkowe w hipermarketach? To chyba najlepsze źródło modeli revella Nom sprawdzam regularnie w kilku marketach w Krk, w których bywam, ale nigdy nie natrafiłem na "czwórki" - heh no gdybym trafił, to od razu ile by było, to bym kupił i od razu wystawił za stosowną (2 razy większą) kwotę na allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Maszyna pierwsza klasa. Pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Ahaaaa a ja myślałem, że to 35tka... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Ależ te Mniemce to brudasy!!! Nigdy bym nie pomyślał ;) Dobra robota, Rafale [jak zwykle - chciałoby się napisać]! Służy ci ta 72-jeczka wyraźnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Ta 4 to mniam no jak na 72 to powaliło mnie z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 a pięknie dziękuję. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi