Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przedstawiam czołg

ResizeofDSCF3591.jpg

ResizeofDSCF3589.jpg

ResizeofDSCF3586.jpg

ResizeofDSCF3581.jpg

ResizeofDSCF3579.jpg

ResizeofDSCF3578.jpg

ResizeofDSCF3577.jpg

ResizeofDSCF3575.jpg

ResizeofDSCF3573.jpg

Model Revell - zasadniczo to lego,jak dragonik.

W modelu dłubnąłem nieco (jak nie ja), dziobnąłem kilka spawów, dorobiłem kilka el. których Revell nie przewidział.

Model,jako model ma 99% ukończenia.

Będzie częścią dioramki, więc te ostatnie pędzle zostawiam po ukształtowaniu, ustawieniu...itd.

Jedno co moge powiedzieć...to te paznokcie są cholernie wymagające(nie rozpisując się)

p.

Napisano

Normalnie jak prawdziwy!

Gościu-jestes gościu w tej dziedzinie. Ale dość wazeliny. Podoba mi się. Strasznie mocno zjechany, ale jeśli będzie to część dioramnki to jest OK.

Lubię twój styl>>>>>pozdrawiam>>>>marioba>>>>>

Napisano

No model od początku zapowiadał się świetnym projektem. Wygląda po prostu Super. Co miałem napisać, napisałem już w warsztacie.

Brawa i tyle .

Napisano

Podoba mi się bardzo za wyjątkiem ostatniego szczegółu, który dodałeś już po całym warsztacie - a mianowicie MG na wieży.

Poza tym już pisałem, że mi się bardzo podoba "urban dirt" na nim I fajnie pogięte ma Thomy. Wygląda jakby mało doświadczona załoga nie zmieściła się w jakiejś wąskiej uliczce uciekając przed wrogimi oddziałami.

Napisano

tempo prac i efekt znakomite. czyż to nie piękna skala? czekam na dioramkę i ludzi.

Napisano

Rafał, niesamowity efekt osiągnąłeś. Ja dodasz do tego odpowiednio klimatyczną podstawkę to będzie TO! Gratulacje!

Widzę że 72 rządzi!

Pozdrawiam

Napisano

Śliczności

Bardzo podobają mi się gąsienice, o ile w panzer trójce jakoś mi się ich ułożenie na kole napędowym średnio widziało to tutaj jest miodzio.

Super i tyle

aaa może jedno ale, kaem jakiś taki czysty w porównaniu z resztą ale w sumie to broń przecież no i chyba jeździła w większość czasu w środku.

Napisano
Dlaczego wewnątrz włazów jest na czerwono?

bo tak modnie i ładnie i powabnie

A tak serio to chyba pośpiechem i brakami kresu wojny można to zgrabnie wytłumaczyć

Napisano
A tak serio to chyba pośpiechem i brakami kresu wojny można to zgrabnie wytłumaczyć

W późnym okresie wojny wszystko niemieckie miało wnętrza malowane minią, czyli podkładem koloru tzw. "czerwonego tlenkowego". Poza tym włazy, od wnętrza bardzo rzadko były białe wbrew powszechnej opinii. Powód?? Prozaiczny - biały jest doskonale widoczny...

A co do modelu, to już pisałem Ci Rafale w warsztacie - kawał dobrej modelarskiej roboty. Zapytam się tylko, mam nadzieję, że nikt nie pytał o to, a mianowicie gdzie udało Ci się zakupić trudno dostępny model Revella. To naprawdę jeden z najlepszych 1/72 tej firmy, a poza tym jedyny na rynku.

Napisano
Zapytam się tylko, mam nadzieję, że nikt nie pytał o to, a mianowicie gdzie udało Ci się zakupić trudno dostępny model Revella. To naprawdę jeden z najlepszych 1/72 tej firmy, a poza tym jedyny na rynku.

Jakub a sprawdzałeś stoiska zabawkowe w hipermarketach?

To chyba najlepsze źródło modeli revella

Napisano

o_0 widzę że paznokieć się spodobał.

Dzieki za komenty.

Model kupiłem za "króla świeczka", żałuję że nie wziąłłem kilku....

To samo z Ausf.H, a mogłem...teraz zostało tylko polować na rynku wtórnym.

Rafał M. , jak trafisz w hipermarkcie to weź mi trzy(conajmniej) ;)

jeszcze raz thx & pzdr.

Napisano
To samo z Ausf.H, a mogłem...teraz zostało tylko polować na rynku wtórnym.

Zapomnij :( Szukam bezskutecznie już od dość dawna. W rezerwie mam już tylko jeden jedyny Ausf. H...

Napisano
Jakub a sprawdzałeś stoiska zabawkowe w hipermarketach? To chyba najlepsze źródło modeli revella

Nom sprawdzam regularnie w kilku marketach w Krk, w których bywam, ale nigdy nie natrafiłem na "czwórki" - heh no gdybym trafił, to od razu ile by było, to bym kupił i od razu wystawił za stosowną (2 razy większą) kwotę na allegro...

Napisano

Ahaaaa a ja myślałem, że to 35tka...

!