FAZZY_bez_humoru Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 a musi być terenówka? :] nie może być zwykły cywilny gruchot? airfix w 1:32 ma w swojej ofercie parę fajnych autek - na spalone zwłoki albo ze śladami po bliskim kontakcie trzeciego stopnia z merkavą w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 Fakt, kiedyś się zainteresowałem tymi autami airfixa ale ich nie znalazłem, pewnie niezbyt szukałem, bo są na ich stronie... Chętnie bym kupił i to nie na tą dioramę (bo tu musi być ten Lndrover i koniec ;p ), myślę nad następną współczesną tylko tym razem z miejskimi klimatami, więc samochody cywilne jak najbardziej wskazane, szkoda tylko że te są bardziej luksusowe... Wracając do budowy: Pomalowałem już Landrovera w kolory podstawowe (takie jak miał, tylko tym razem zrobiłem preshading) i nałożyłem washa: Uprzedzam pytania: te zacieki zrobiły się zanim się rozbił dlatego są pod takim kątem... ;p Teraz czas na kurze i rdzę na elementach stalowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 W ostatnich dniach trochę popracowałem pigmentami (Mig i Vallejo) nad Landroverem: Resztę kurzu dodam jak już pomaluję dioramę, aby się wszystko jakoś skomponowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Co tu dużo mówić, sama Merkava, jak i podstawka z Land Roverem to klasa sama w sobie, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Kurde, 2 tyg mnie nie ma a w temacie jakie rzeczy się dzieją stroju, jeśli samochodzik uderzył w taki filar to i ten filar powinien dostać małego uszczerbku na zdrowiu. Wiem, że to mocna konstrukcja, ale jednak jakieś odpryski powinny się pojawić. Ale całość - the best Strasznie nie po polsku to napisałem: powtarzanie wyrazów, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Mały upload: Dorobiłem ślady Landrovera (z jekieś klejo-szpachlówki do płytek), posypałem różnymi piaskami (morski, "PUCEK" i kamyczki), klejone na bezbarwny lakier uniwersalny w spreju, popryskane w niektórych miejscach jeszcze sprejem antypoślizgowym : Następnie pomalowałem powierzchnie czarnym sprejem, dziś pomalowałem bazowy kolor podłoża (różne Pactry), resztę to już chyba pigmentami zrobię: jak na pierwszy raz może być... mam nadzieję że nie sknocę sprawy z pigmentami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Mmmmmm, super 'Podobuje się' pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Genialna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 no bardzo fajny ten teren wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 no bardzo fajny ten teren wychodzi I bardzo naturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 No to fajnie że wam się podoba, jednak początki nie zawsze muszą być złe... dziś trochę popigmentowłem: (przepraszam za fotki robione z błyskaczem ale w moim "studiu" fotograficznym nie mieści się ten klocek... może wieczorem je powiększę...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Najbardziej podoba mi się praktyczne zastosowanie nauki szkolnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Przy najbliższej okazji tak samo wykorzystam swoje zeszyty od biologii, chemii i fizyki, z którymi w tym roku się pożegnałem Fajnie Ci idzie stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Tylko dlaczego na samochodzie nie widać śladów po ostrzale tak jak pisałeś stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Jest kilka dziur po kulach, nie przyjrzałeś się wnikliwie, ale jeszcze dorobię parę... ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Kontynuując prace nad gruntem: poprawiłem jeszcze pigmenty i przetarłem tu i ówdzie suchym pędzlem, no i zrobiłem lepsze fotki, tylko tak mało bo mnie komary przegnały, robiłem na dworze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Bardzo wybornie wygląda! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 No to dziś nabyłem w końcu biała masę szpachlową i poszpachlowałem pomost wiaduktu aby ukryć fakturę drewna, "wylałem" także asfalt: Wkrótce malowanie betonu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Papier ścierny? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Tak, gradacja 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Trochę opóźnione: Pomalowałem wiadukt na kolor betonu (szaro-piaskowy): Dziś mi takie cuś wpadło w oko w jadarze, a że dwie dychy to się nie opierałem: c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 ja bym bardziej "zapiaskował" beton, w końcu piasek jest łatwo unoszony przez wiatr itp. Ale tak to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 ja bym bardziej "zapiaskował" beton, w końcu piasek jest łatwo unoszony przez wiatr itp. to już będą pigmenty, to co pomalowałem to dopiero "kolor wyjściowy" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Nie mogę wyjść z podziwu W dodatku tak szybko Ci to idzie, a ja ledwo co twarze figurek zdążyłem pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Taką dioramę mogłeś zrobić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi