karambolis8 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Jestem wdzięczny Youngowi za ten spis treści i mam nadzieję, że będzie go dalej aktualizował. Może liczyć na moją pomoc w zakresie moderowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Oki Babcia131 ..namierzyłem ten model ...to Fly Model nr.127 dziękóweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 http://www.airfoto-zj.pl/galeriaKat.php?id=194&gal=3 http://www.airfoto-zj.pl/galeria.php?gal=3 Wrzucam teraz 2 linki -ten drugi do strony głównej -Kolekcje -Muzea -itp . Panowie -pytanie na wagę zachowania poszczególnych zdjęc przez dłuższy okres .Do tej pory wrzucałem za pomocą imageshacka -bez żadnej rejestracji -nie było problemów.Teraz żeby wrzucic zdjęcie na Forum musiałem się zarejestrować i na dodatek jak widzę jest tworzona baza moich zdjęć .Nie mam zielonego pojęcia jaka jest "pojemnośc "tego osobistego archiwum i po jakim czasie jest likwidowane "automatycznie " bo jak jak "zdeletuje "osobiscie to na Forum znika od razu. Z czego korzystacie przy wrzucaniu materiałów na Forum , i czy też to się odbywa na podobnych zasadach j.w ? Sorry że pytanie wrzucam tu , ale nie chcę narobic bałaganu z usuwaniem fotek z takiego tematu. Już i tak FBI "usunęło " mi pliki z wnękami , podwoziem ,wyposażeniem pilota itd z Megaupload .I żeby to chociaż 21 był ich produkcji -co za świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Spokojnie, ja mam od niedawna komunikat o przekroczeniu limitu 500 zdjęć. Nakłaniają mnie do wykupienia konta Premium. Jeśli tego nie zrobię, cały czas będę miał te 500 a dodając nowe, najstarsze będą kasowane. Mi to pasuje, zdjęcia stare z tego co widzę wrzucałem 4 lata temu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Ja używam www.Photobucket.com i do tej pory od kilku ładnych lat wrzucam wrzucam...i nic nie płace i nie było żadnych powiadomień...przyjemny w obsłudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Popatrzcie na ten serwer fotkowy :http://s3.users.imagevenue.com/faq.php Zakładem go jeszcze przed powstaniem tego forum i fotki są do tej pory (poza dwiema). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Photobucket ma taką wadę, że jeśli twoje tematy są bardzo popularne, to po pewnym czasie zdjęcia przestają się pokazywać aż do końca miesiąca, bo wyczerpałeś ich limit wyświetleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Przesyłam wam tutaj wszystkim zdjęcia pochodzenia prywatnego z czasów istnienia 9 plm Zegrze Pomorskie. Na zdjęciach widać ogromną ilość Migów-21bis i UM na CPPS-ie ,jeszcze z tzw. dobrych czasów. Gdzie wszystko wyglądało i działo się w podobny sposób jak w filmie TOP-GUN-ie lecz wersji Polskiej. Na zdjęciach możemy zobaczyć wysokiej klasy pilotów takich jak: P.Luśnia , Małachowski , Cichocki, Kałuża , Skorupa i inni. Takich dni lotnych jakie widoczne są na zdjęciu już się nie spotyka. Aż z miłą chęcią ogląda się takie zdjęcia. Pozdrawiam was wszystkich z Lotniczego Dęblina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Coś pięknego . Szczególnie te 21 na CPPS, tyle maszyn w jednym miejscu -sprawnych , latających , rekord nie do pobicia. No i przypomniałeś mi moich dwóch "ulubieńców"Jednego nie wymieniłeś z nazwiska , ale to ten" AS" co popisując sie przed "Gminnymi Notablami"omal nie "wmaszerował " w budynek Sztabu, przy okazji szorując samolotem po topolach.Ale Wielkie Dzięki , w końcu to też historia i część mojego życia . ps.W sieci jest instrukcja PFM [ miałeś rację ] ale pilotowania , nie budowy.Jakby co trzymaj rękę na pulsie .Dzięki za telefon .Pozdrowienia i Wytrwałości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Ogromną to jak na obecne czasy. Wtedy, pewnie wszyscy się zgodzą, to była normalka na większości lotnisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Dokładnie Young zgadzam się z Tobą. A oto kolejna paczuszka kilku zdjęć z Zegrzyńskiego Lotniska. Zawierają się tam zdjęcia m.in. z dość nie codziennego przylotu na nasze lotnisko AN-124 Rusłana , a także zdjęcie z pikniku lotniczego . Pozdrawiam i życzę Miłego Wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 No wlasnie babcia131 jak to bylo z tymi topolami bo ja juz rozne wersje slyszalem:) ja mam troszk einne zdjecia z tej serii moze niebawem pokaze je na naszej stronce Aviateam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Jakby nie było , to topole nie rosną , a tym bardziej fruwają w obrębie pasa czy dróg kołowania. Byli Goście to trzeba było się pokazać. No to się pokazał .Nie roztrząsajmy tej sprawy. Większość ludzi związanych z Lotnictwem wie jak wyglądają takie sytuacje.Nie zamierzam się nad nim użalać .Było , minęło. Są Ludzie , Piloci i ..no właśnie.Historia . Ale zdjęcia mógłbyś wrzucić jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Krynio70 wrzucaj fotki jak najszybciej Teraz czekamy na to co ty posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 "Narybek" przy 9381 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Dokładnie. Nasze Zegrzyńskie maszyny cieszyły się w takie dni wielkim zainteresowaniem. Przede wszystkim podczas Dni Otwartych Koszar , a następnie Pikników Lotniczych. Choć wśród techników i innych osób także były obdarowywane zainteresowaniem lecz raczej pod kierunkiem utrzymania zdatności do lotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Moje fotki fotki oraz inne archiwalne mozecie ogladac na Aviateam.pl:) niebawem art o "prasowaniu ziemi" mysle ze kazdy juz bedzie wiedzial o co chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Beda zdjęcia samolotu i Leszka ,przed i po ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Znalazłem na dysku takie zdjęcie spodu zasobnika ,,D,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Drodzy koledzy, szukam zdjęć rycerza malowanego na szybkich z 41 plm. Ważne aby był kompletny (niektóre latały z niedokończonym rysunkiem) i aby fotografia nie była robiona pod dużym kątem w stosunku do godła. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Wrzucę Ci parę zdjęc i jako Fachowiec wyrobisz sobie zdanie.Rzeczywiście te godła są rózne , w zależności od okresu uzytkowania , sposobu malowania , koncepcji "czynników wyższych" i dostępności materiałów na warsztacie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Tu chyba jedna z wcześniejszych wersji -żółte kolory tarczy [ był zapał ] Uploaded with ImageShack.us Póżniej był okres że godło malowano -drukowano na papierze i zalepiano folią samoprzylepną [ trzymało się ] Ale chyba drukowano -tylko w Zegrzu "Baca " malował na podświetlonej folii Humbrolami Uploaded with ImageShack.us Tu jest też na folii , ale to chyba godło przygotowane dopiero do naklejenia . I coś mi się wydaje ze w taki sposób utrwalono godło na 1906. Uploaded with ImageShack.us Tak chyba wyglądał na 29 Uploaded with ImageShack.us 2 rodzaje odznaki 41plm -może to też pomoże "kolorystycznie " Uploaded with ImageShack.us Nie było chyba reguły .Na pewno na 21 najpełniej , naj...kolorowo wyglądał na samolotach które np. leciały z D-cą na przegląd , zawody , ew. jakieś Dni etc. itp. itd . Mam nadzieję ze pomogłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Potwierdzam zastosowanie takich technik jakie były w Zegrzu. W szczególności malowanie HUMBROL-ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 takie mam na płycie z Aeroplana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Godło wrzucone przez ciebie Robercie to raczej było malowane prosto od szablonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Piotrze -w początkowym okresie to niemal wszystkie były malowane od szablonu, tyle że to prezentowane powyżej wygląda na malowane już bardzo "zużytym szablonem "Ale tu najwazniejsze dla younga są chyba kolory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi