Darek 1614 Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2010 Dodałem pasy na fotelach. Numery na belce wykonałem za pomocą szablonów. Wirnik gotowy do zabudowy. Belki na uzbrojenie muszę jeszcze dopieścić (lampki na końcach itp) Godło na drzwiach namalowane odręcznie. Odpylacze i osłona działka w trakcie prac. Na tej fotce poza grosikiem jest jeszcze coś !!? Osłony silników wykonane od podstaw gotowe do montażu. Wciągarka także zakończona. A na zakończenie coś co przysłał mi kolega (także modelarz) z najlepszymi życzeniami dla wszystkich modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 Piękna dłubanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 Masakra! Gratuluję zapału i wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Naprawde Rewelacja!Piekny sokół. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 72-ka kocha filigranowe, drobniutkie elementy. Nadają one autentyczności modelowi. Tych precyzyjnych elementów jest w Twoim Sokole rzeczywiście sporo, a i ich wykonanie jest przednie. Jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Witaj Darku, Pięknie zdetalizowana REPLIKA. Celowo wyjustowałem to słowo, ponieważ z zwykłym modelem redukcyjnym ma to już niewiele współnego. Prawdziwe dzieło sztuki no i w mojej ulubionej skali. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Jak na razie dla mnie modelmaster 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2010 Powoli ma się ku końcowi. Mam nadzieję, że kolejna sesja będzie już w dziale "Galerie". A na koniec fotka orginału w podobnej konfiguracji tj. otwarte co się da. Fotka przedstawia śmigłowiec W-3WA Sokół nr fabryczny 360903 po awaryjnym lądowaniu w Iraku w dniu 25.09.2004 r. Jak widać brakuje jeszcze mojemu Sokołowi kilku anten i wyrzutni p. niekierowanych ale to już kosmetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Z nieukrywanenym podziwem śledzę postępy w Twojej pracy. Świetna robota. Może warto wysłać link warsztatu do AJ Model'u żeby zweryfikowali swój "produkt"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Witam. Co do uwag dotyczących kalek to są uzasadnione. Opis mojego śmigłowca to zbieranka różnych technik i półśrodków z prostej przyczyny, nie posiadam żadnych kalek do W-3WA. Godło na drzwiach jest malowane ręcznie co w przy tej skali uważam za mały sukces, numery na belce ogonowej malowałem za pomocą szablonów natomiast strzałki ostregawcze na belce ogonowej to to co znalazłem w pozostałościach kalek z innych samolotów i śmigłowców. Godło PZL wykracza poza moje możliwości malowania ręcznego a kupowanie śmigłowca plastikowego tylko dla kalek uważam za przesadne. Model został zakończony i w wolnej chwili wstawię kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 model AJM to plastyk z mydelniczek. dzieki nim mamy pzrynajmnie model chciał bym mieć tyle optymizmu. W każdym razie kolega Darek 1614 poprzeczkę postawił wysoko bez względu jaki zestaw się wybierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grek Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Pepsi Adam jeśli ty do tego modelu masz kilka uwag to zrób zbliżnia do swoich Sokołów a lista błędów będzie długa jak papier toaletowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Jak ja to lubię, każdy ma jakieś priorytety. Ten model podoba mi się bardzo, praca poświęcona jemu jest ogromna. SUPER a czy coś o 0,001 w prawo i w lewo to mnie nie interesuje, Zazdroszczę wolnego czasu i chęci, może kiedyś i moje sztuki doczekają się realizacji. Adam czy nie lepiej zrobić jeden unisex poprawionego A-J do standardu sklejalności co by Tobie było łatwiej produkować wszystkie Sokoły, po co za każdym razem Tobie ta Droga Przez Mękę. Taki serwis pack. Tylko może się okazać że powstanie cały model. Ale warto popróbować Ceny modeli są pojęciem względnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Pięknie zdetalizowany model.Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 A oto ukończony model !!! i tak oto dołączył kolejny śmigłowiec do kolekcji, a w kolekcji są między innymi: Mi-2RM oraz Mi-24D Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Brak słów...przepiękne, a może tak Mi-2 LPR dołączył by kolekcji, gratuluje takich modeli!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Szkoda tylko, że upchałeś wszystkie w jednym wątku. Modele są wyśmienite i zasługują na coś więcej niż prezentacja ryczałtem pt. "W3-WA Sokół". Poszukujący napradę dobrych modeli Mi-2 czy Mi-24 będą mieli utrudnione zadanie. Sam "Sokół" oczywiście wspaniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahata Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 272 klasa. Naprawdę klasa. Przy tak swietnej detalizacji może szkoda, że kilka elementów nieco zbyt zgrubnie potraktowałeś, ale to takie marudzenie bez potrzeby. W skali szkolnej siedem. Bomba. Podwyższysz ciśnienie kilku chłopakom, którzy właśnie pieszczą "hokeja" ze Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Świetne modele Kolega, może by przybliżył nam proces produkcji mi-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Bardzo fajne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Mnie zabiłeś mi-24, koparę opuściłem i nie mogę jej podnieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Fantastyczna robota z Sokołem, a cała kolekcja po prostu wywołuje opad kopary. Świetne modele i (ja dla mnie) jedynie słuszna tematyka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Mi-24 to Italeri 1/72? Wydaje mi się, że widzę kokpit Pavli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Świetne modele Kolega, może by przybliżył nam proces produkcji mi-2? Mi-2 to oczywiście INTECH wzbogacony o dwie blaszki Parta S72-112 i S72-113. Natomiast proces produkcyjny we wszystkich modelach jest podobny, na początku odcinam całą górę do kosza po czym rozpoczyna się żmudne dorabianie silników, przekładni itp. Niestety nie robiłem zdjęć podczas sklejania tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi