[EC]Duke Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Gratuluje, model robi piorunujące wrażenie Oby więcej takich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 gratulacje, w końcu ukończony . wygląda wyśmienicie. Czekam na kolejne "szalone" projekty z czasów świetności 2 RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Po raz kolejny 15 godzin w pociągach, 10 godzin w Bielsku, warto było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Tobie to fajnie ja też bym chciał obejrzeć live przywracanie do życia 7 Masz jeszcze jakieś fotki wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Serce roście jak się patrzy jak nasz 7tp rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 nom swietny tylko ten gosc obok psuje caly efek buhahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 koszt jego wykonania licząc wszystkie zakupy przekroczył 700zł. A co Cie w nim tyle kosztowało??? Troszkę mnie ta suma zdziwiła i sobie na szybkiego starałem policzyć, ale choćby jak, to nie osiągnąłem takiej kwoty... Nie kwestionuję jej bynajmniej - po prostu mnie zaciekawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Zestaw ARMO do ciągnika C7P (wnętrze) 90 zł Części zamówione u Choroszego również ok 90 zł Lufy do nkm (aber) ok 40 zł Polistyren (w dużej ilości i różnych grubości, kupiony na znaczny zapas) ok 70zł Gąsienice metalowe 115zł Model 7TP 30zł Blaszki do 7TP (częściowo wybrakowane) 32zł Farby, pigmenty, kleje, szpachlówki w płynie, pędzle, pierdoły ok 170zł Monografia 7TP vol II+"Do broni" nt 7TP 65 zł To już wychodzi około 700 zł, nie wliczam kosztów przesyłek ok 70 zł oraz kosztów kilkakrotnych wyjazdów do miejsca rekonstrukcji wozu (ok 300zł). Spotkań omawiających szczegóły wozu z Widdem nie liczę bo nie pamiętam ilości flaszek ;) Czy to Cię Jakubie satysfakcjonuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Czy to Cię Jakubie satysfakcjonuje ? Dzięki, liczyłem troszkę inaczej. Po prostu nie wliczam nigdy takich rzeczy jak przesyłki, chemia, dokumentacja, polistyren, bo to oczywiste. Dlatego nasze wyliczenia były rozbieżne, ale wszystko już jasne. Co do samego modelu, to już mówiłem duży plus, że się podjąłeś. Mój ostatni post na warsztacie podtrzymuje. Popraw warsztat, czyli kwestia czystego sklejania, czyszczenia, bo sam zamysł konstrukcyjny fajny, a wykonanie mogłoby być czyściejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 No ja też przesyłek nie liczyłem, a jeśli kupuję farby specjalnie pod ten model to liczę ;) nie ważne czy to 600 czy 700 czy 500 zł, to i tak nadal dużo, zważywszy że baza kosztuje 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Przyznacie, że to jest kupa kasy jak na realia polskie. Trzeba też podejść z tej strony, że to tylko model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Ja tam nie wiem czy to kupa kasy czy nie, wolę jednego który robi model za 1000 zł i go kończy, niż takiego który na półce ma modeli za 5000 zł i nawet ich nie zaczyna. Ja się kompletnie nie znam na konstrukcjach pojazdów to się nie wypowiem w tym zakresie. Warstwa wizualna jest ciekawa, podstawowe zastrzeżenie to białe wnętrze. Myślę że odbiór był by jeszcze lepszy gdybyś pomalował środek na zielono. Serdeczne gratulacje za walkę z materią bo wybrzydać to sobie można. Ja nie potrafił bym dokonać takiej przeróbki a tobie się to udało i powstał ciekawy pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Wspaniały model! Też popieram załogę z fragmentem wraka - to znacznie ciekawsze niż jakieś próby poligonowe . A do tego może jakieś oznaczenia zwycięstw na lufach albo burcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Warstwa wizualna jest ciekawa, podstawowe zastrzeżenie to białe wnętrze. Myślę że odbiór był by jeszcze lepszy gdybyś pomalował środek na zielono. Wnętrze nie jest białe. Wnętrze wozu jest ciemno szare, wieży szaro-piaskowe, tak jak w kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 A do tego może jakieś oznaczenia zwycięstw na lufach albo burcie? fajny pomysł, np. 5 samolotów i 4 transportery. Stawiam na burtę. Wspaniały model! Też tak uważam, model jest rewelacyjny. No i co z napisem Wandzia lub Wanda (imie np. siostry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Gratulacje, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 Napis "Wanda" myślę z przodu wozu na wieży, co do zestrzeleń itp to umieszczanie ich na burtach jest bezcelowe, bo nie będzie ich widać :( Zatem gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Na lufie , Jendrass, tak jak np. na FLAK-ach robili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Boki bloku silnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Napis "Wanda" myślę z przodu wozu na wieży, co do zestrzeleń itp to umieszczanie ich na burtach jest bezcelowe, bo nie będzie ich widać :( Zatem gdzie ? Może koło Wandzi gdzieś? Alanger ma fajną figurkę fotografa, Ty już masz w przeróbkach wprawę wiec łatwo byś go przerobił na jakiegoś polskiego korespondenta ;) może by załogantów z tym trofiejnym kawałkiem zestrzelonego samolotu ustawić na tle swego wozu do "zdjęcia" które robił by ów pan na pierwszym planie Może jest jakaś lepsza figura w żywicy, w kazym razie podsuwam sam pomysł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 No chłopaki rozkręcacie się Figurki fajne, pomyślę nad fotografem. Boki silnika ? hmmm, wolałbym jakoś na wieży, ale tam nie bardo jest miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 "Wandzia" może być na burcie kierowcy, "łowy" również. PS. A gdzie jest wydech ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Skala WYGRAŁEŚ ! Wreszcie ktoś zapytał ! heheh wydechu nie ma jeszcze bo muszę od Widda wyciągnąć pigmenty, a on się obija jak zwykle:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 oj, wyjedzie człowiek z Polski a tu od razu takie rzeczy w galerii.... oryginalny nie będę - bardzo ciekawy model, szkoda, że takich nie mieliśmy w realu wkład pracy i inwencji ogromny, konsekwentnie pokazujesz ciekawostki przedwojnia. warsztatowo tez model lepszy od poprzedniego. słowem szacunek! strach pomysleć co będzie następne... czyżby już mostowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 Dzięki za pochwały wszystkim jeszcze raz. Andrzej_LK - co następne ? Nie wiem do końca, na razie jest najbardziej realny pług-spych dla C7P, który jest w projekcie wrześniowym, potem 75 starachowicka i PZInż 202 lub mostowiec właśnie. Jeśli mostowiec to na jedno czy dwu wieżowej siódemce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi