reggy Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Hej! Udało mi się skończyć kolejny modelik. Jako baza posłużył M8 Howitzer Gun Motor Carriage od Tamiyi. Dodatkowo użyłem zestawu wnętrza od Verlindena i "burdelu na pakę" również tego producenta. Sama eMósemka sklejała się miło, wypieków na twarzy przyprawiło dopasowanie podłogi żywicznej (dolna podstawa nierównoległa do górnej = masa szlifowania) i tylnej ściany. W gruncie rzeczy fajnie, że nie kupiłem zestawu silnika, bo wówczas musiałbym doprowadzić do ładu tylną powierzchnię ściany ogniowej, która podobnie jak podłoga była nierównoległa do przedniej. Tragedią są gąsienice. Po pierwsze są nierealnie uproszczone, tzn. elementy łączące ogniwa nie łączą ogniw, a są po prostu (jakby to powiedzieć) przesunięte w fazie o pół pozycji Układają się ładnie, ale co z tego jak są o ogniwo za długie i trzeba ciąć. Ogólnie żałuję, że nie zawalczyłem o ogniwka AFV Clubu albo choć ichnie taśmy. Sam dorobiłem kosiarkę do żywopłotów Culina. Acha - kalki to porażka i proszę się z nich nie śmiać :( Spłatały mi psikusa... Warsztaciwo: viewtopic.php?t=14656 W skrócie, takitam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Jak zawsze elgancko Jedynie sama M8 to istna pokraka sama w sobie konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Hej Reggy model na 5, wnętrze na wypasie. Ohhh chciałbym robić takie modele. Czekam na następny projekt Jedynie sama M8 to istna pokraka sama w sobie konstrukcja. <- coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Szczerze? Wolałem Twoją jagdpantherę, czy 250/8, ten mi jakoś nie podchodzi, co nie zmienia faktu, że jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Bardzo zacny i miły dla oka modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 cacy cacy jedyne co, to błyszczące się rolki koców i łuski.. z jakimiś takimi zwichrowaniami na powierzchni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Acha - kalki to porażka i proszę się z nich nie śmiać :( Spłatały mi psikusa... znaczy co ? , że widać film ? eeee.... zaprawdę powiadam większe porażki już widziałem, żeby nie daleko szukać, ot choćby u mnie na półce, a model bardzo mi się podoba, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Słowa uznania za ślady eksploatacji i ... mało błota Może te plandeki nie powinny się tak błyszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Model pięknie się prezentuje - znakomite malowanie, świetnie odtworzone wnętrze i elegancko obładowany Z przyjemnością się go ogląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Model piękny ale mam tylko zastrzeżenie do "burdelu" wszystkie elementy imitujące przedmioty wykonane z materiału powinny jeszcze zostać machnięte suchym pędzlem - jeżeli już zostały przetarte to słabo to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Te dodatki verlindena za piękne nie są, ale twoje wykonanie na poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Świetny! Mnie tam się podoba wszystko co na podwoziu M3. Niech tam sobie inni wybrzydzają. Piękna robota no i wnętrze Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 padam na twarz,calosc przeswietna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Te sznurki wyglądają sztucznie,słabo napięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Brzydal okropny, ale zrobiny pieknie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Piękny! Podoba mi się. Gasienice z zestawu to klęska. Ja założyłem gumisie od AFVClub. Zreszta podziwiałeś mojego M8 jakiś czas temu. viewtopic.php?t=14575 Kapitalne wnętrze (śledziłem warsztat). Fajnie zmalowany. A kalki??? Nic nie widać..... http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=15104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Te sznurki wyglądają sztucznie,słabo napięte Heh, robiłem je z rozplątanej liny holowniczej od Tigera, przy mocniejszym napięciu wieża zaczynała haczyć i musiałem tak zostawić... Sztuka kompromisu... Serdecznie dziękuję ze wszystkie komentarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Model wyszedł ok. Tak jak już ktoś napisał jego konstrukcja jest pokraczna i śmieszna (jak dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Co Wy chcecie? To jest najpiękniejsza konstrukcja na świecie! Ta dłuuuuga lufa! Ahh! (joke! ) Co do wykonania: Model mi się bardzo podoba, a wnętrze jest po prostu wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi