jmx62 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Dzięki za odpowiedz. Ciekawy temat, nic o tym nie wiedziałem. Jeszcze ten smaczek z czarnym skrzydłem. Zawsze chciałem mieć samochodowego Typhoona i chyba się skuszę. Co prawda chciałem takiego bardzo wczesnego z 12kaemami w skrzydłach ale to chyba marzenie ściętej głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Dzięki za odpowiedz. Ciekawy temat, nic o tym nie wiedziałem. Jeszcze ten smaczek z czarnym skrzydłem. Zawsze chciałem mieć samochodowego Typhoona i chyba się skuszę. Co prawda chciałem takiego bardzo wczesnego z 12kaemami w skrzydłach ale to chyba marzenie ściętej głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja (edytowane) W dniu 16.05.2026 o 21:21, jmx62 napisał: malowanie naszego pilota latajacego w 1943roku w 183 Sqn RAF F/O Eugeniusza Gottowta. Pytanie tyczy białego poziomego pasa na kadłubie, na wysokości wydechów, praktycznie od kołpaka śmigła Z tego, co słyszałem, to w czasie tych ćwiczeń chyba właśnie Gottowt został "zestrzelony", wiec z tego względu koledzy wyprawili mu w kantynie suto zakrapiany "pogrzeb". Podejrzewam, że uznali też, że sam "poległy" powinien się grzecznie zalać w trupa... Dodatkowo, chyba bardziej w charakterze ostrzeżenia "jak nie robić" galeria mojego ulepu Edytowane 23 Maja przez Helmut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja W dniu 17.05.2026 o 14:40, jmx62 napisał: Co prawda chciałem takiego bardzo wczesnego z 12kaemami w skrzydłach ale to chyba marzenie ściętej głowy. Tylko skrzydło do przeróbki, kalki można dobrać. Plany wczesnej wersji masz choćby w monografii AJ Press. Prosta robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz123 Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja Dzień dobry mam pytanie czy polecacie model firmy fly 72058 Naleszkiewicz JN-1 Polish experimental glider?myślałem żeby spróbować coś w szybowcach łatwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja 2 godziny temu, barszczo napisał: Tylko skrzydło do przeróbki, kalki można dobrać. Plany wczesnej wersji masz choćby w monografii AJ Press. Prosta robota . Dzięki ale jak dla mnie to już nie jest taka prosta, a może jestem zbyt leniwy albo czlowiekiem małej wiary w siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Czy kogoś ze szczęśliwych posiadaczy zestawu nie interesuje może to malowanie i zgodziłby się odstąpić kalkomanie z literami kodowymi i serialem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi