dweler Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 witam model uwazam za skonczony. szczegoly w warsztacie tu viewtopic.php?t=15364. ogolnie jestem zadowolony z efektu, fajna zabawa byla z pustynnym podlozem a najslabiej wyszly mi figurki. oto zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Masz rację, figurki wyszły średnio ale ja i tak sam bym ich lepiej nie zrobił... Podłoże ok, krzaczki strasznie kontrastują. Najmocniejszy element dioramy (winietki?) to sam Adler, fajne obicia i brudzenie! Ogólnie pozytywnie i mile dla oka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Pikne. Opisz jak robiłeś podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Naprawdę fajna praca. Tak jak wspominał Matthew, pojazd jest tutaj najmocniejszym punktem, ale figurki i podłoże także wyglądają całkiem nieźle, chociaż wg. mnie podstawka mogłaby być troszkę mniejsza. Jednym słowem, kolejny dobry model w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Oglądałem relację. Przypigmentowałeś i to złagodziło efekt "ostrego młotkowania". Także sam model dobrze komponuje się z podłożem. Dołączam się do pozytywnych ocen poprzedników p.s. fajnie wyszły Ci otarcia na napisie "Adler". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam. Bardzo fajny model. "Styrany" tak jak lubię i bardzo podoba mi sie współgranie podłoża z zabrudzeniami pojazdu. Jeżeli chodzi o figurki to myślę, że zbyt defensywnie podszedłeś do malowania. Można było chyba z nich więcej wycisnąć. Gratuluję kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Do każdego modelu znajdzie się jakiś minusik, ale ogólnie całosć prezentuje się świetnie! Figurki to figurki; ale model i ogół całej winetki bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Bardzo udany model jak i cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Wg mnie ilość pracy włożona w model pojazdu jest nieadekwatna do pracy w podłoże.Model bardzo wypracowany(jak dla mnie aż za bardzo-moja opinia),diorama zrobiona jakby nieco na szybko;jednolita barwa piasku, kamienie z boku drogi trochę płaskie,można by je potraktować suchym pędzlem.Ale to oczywiście moje odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Podłoże jest super i sam pojazd też. Obicia ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Świetne, ładna stylizacja, trochę uśmiech pojawił się na twarzy patrząc na lornetkę - widziałem zdjęcie busha z nałożonymi deklami na przednie soczewki, a ten twardo patrzał przez nią ;) No dobra nie czepiam się ;) Sam bym nawet w połowie tak nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Calkiem ładnie. Hmm to był mój pierwszy model w tej skali. Mam rade, jeden mały szczegół, a może sporo zmienić. Mianowicie: Wyprostuj koła, a uzyskasz wrażenie fajnie jadacego przez pustynie pojazdu. Jak na razie to figurki robią takie wrazenie, a koła niestety nie. Taka malo modelarska rada. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kami13f Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Świetny model , widać bardzo duży wkład pracy , tylko jedno małe ale - on bardziej pasuje do Normandii niż do AK. ( Libia 1941 ) jak głosi opis , wtedy właśnie AK rozpoczęła zwycięski marsz , więc skąd te straszliwe obicia i zacieki ? , jeżeli to wóz sztabowy ? , bród i kurz zgoda - po sam dach ale obicia ? , w 1941 stanowczo za wcześnie. Jeśli dasz tytuł ostatnie dni AK , wtedy mogę się z tym modelem zgodzić . Życzę wielu dalszych równie udanych modeli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 siemka dzieki za wszystkie komentarze. wiem ze jest duzo niedoskonalosci ale ciesze sie z mimo to sie podoba. Opisz jak robiłeś podłoże 1.na ramke wylalem zaprwe atlas do plytek zmieszna z drobnymi kamyczkami. 2. po zaschnieciu upackalem calosc rozrobionymi na packie pigmentami. 3. potem troche aerografem probowalem pocieniowac 4. suchy pedzel 5. suche pigmenty można by je potraktować suchym pędzlem jesli sie przyjrzysz to zauważysz przetarcia, moze sa za slabe. kami13f no comment, bylo o tym nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Wbrew wcześniejszym obiekcjom dotyczącym nadmiernego omłotkowania model wyszedł cacy, robi wrażenie. Podstawka natomiast wypadła moim zdaniem znacznie gorzej, jest bardzo blada, jednolita jakaś taka i stanowczo za duża (może ją trochę ociosać tu i ówdzie?), chociaż murek fajny, popracowałbym przy nim pigmentami jeszcze trochę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Komplet sprawia bardzo pozytywne wrażenie Gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Strasznie podoba mi sie przykurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi