Skocz do zawartości

M5A1 1/35 AFV - 24Pułk Ułanów/Normandia 44`

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety, nie bez błędów..jednak uważam za zakończone.

Trochę mnie ta praca wymymłała i wypluła(skończyły się siły do niej)

Użyłem zestawów:

AFV, Tamiya, Eduard,Aber i figur żywicznych firm kilku.

Zdjęcia, scena 1, "Jeniec":

DSCF7715.jpg

DSCF7699.jpg

DSCF7698.jpg

scena 2 - "porzucony.." :

DSCF7712.jpg

DSCF7711.jpg

DSCF7708.jpg

scena 3 - "zbyt późno" :

DSCF7719.jpg

DSCF7707.jpg

DSCF7705.jpg

DSCF7695.jpg

Zdjęcia ogólne/poglądowe :

DSCF7719.jpg

DSCF7697.jpg

DSCF7694.jpg

DSCF7693.jpg

DSCF7673.jpg

DSCF7670.jpg

Napisano

Coś fantastycznego!

Bardzo mi się podoba realizm i oryginalność scenki. Kawał dobrej modelarskiej roboty

Szczególnie podoba mi się wykończenie mostu i fragment z żołnierzem przeszukującym samochód. Również duży plus należy Ci się za sam motyw międzynarodowy/aliancki tej scenki.

Moje Gratulacje!!!

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Jak zwykle poziom ponadprzeciętnie dobry, rzec nawet można, że ponadnaturalnie dobry Twoje kolejne scenki są coraz lepsze choć trudno w to uwierzyć patrząc na Twój obecny poziom. Strach się bać co będzie dalej.

Podział na trzy scenki wcale nie wymuszony. To naprawdę może się dziać w jednowymiarze czasowym i wszystko się zgrywa.

Napisano

Świetny pomysł z tą scenką.

Jakość wykonania jak zwykle u Ciebie 1 klasa

Napisano

Witam!

Czadzik i wymiatanie! Nic dodać, nic ująć...

A gdzie te błędy?

Napisano

bomba - kopara opada. citroen elegancki. dopracowanie na najwyższym poziome. realizm bije po oczach. duży browar należy się autorowi pzdr

Napisano

Kopara w dół i pokłony Całość powala na kolana, figurki i kawałek mostu, wiaduktu- po prostu miodzio. Oby tak dalej, klasa sama w sobie, czekam na kolejną

Napisano

Bardzo się podoba, jak zawsze zresztą. Na Twoje warsztaty czeka się ja na następny odcinek dobrego serialu, co i kiedy w końcu pokażą. Zastanawia mnie tylko trwałość roślinek i glinki. Bo jak doczytałem, roślinki są naturalne, a ziemia to ziemia. Nie pokruszy się to? Gleba nie zacznie żyć własnym życiem?

Napisano

Copycat, dzięki, miło.

Roślinki - w 99% w moim przypadku jest to susz...czyli co miało zmarnieć zmarniało.Maluje to farbą,akrylem który od razu zabezpiecza przed dalszym procesem kruszenia np.

Jeśli mam jakąś "świeżą" przypuszczam atak...w mikrofali(szybkie odparowanie wody) - później już jak wyżej, maluje akrylem.

Ziemia, mieszam ją z utwardzaczami typu gips, akryl rzadko wikol.

Przy akrylu ziemia robi się jak beton, dosłownie - próby czyszczenia np. błotników z tego mogą zaowocować oderwaniem tegoż..wraz z grudą ziemi.