Lucas HS Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam. Ktoś na forum rzucił, że można by zacząć projekt grupowy niejako w hołdzie 96 ofiarom zmarłym w wyniku katastrofy w Smoleńsku 10 kwietnia 2010r o godzinie 08:56. Stwierdziłem, że sam chętnie zbuduję model polskiego Tupoleva 154, ku pamięci, więc może warto napisać i sprawdzić, czy zebrałoby się kilka osób? Jestem w stanie zacząć za tydzień, góra dwa. Kwestia kupna modelu. Co Wy koledzy na to? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Ja bym chętnie przystąpił do tego projektu ale za jakiś czas bo muszę ukończyć obecny model. No i pozostanie kwestia dostania kalek do "Tutki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Myślę, że w grę wchodzą tylko szablony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Ja się piszę, ale muszę uzbierać 40 zł na model i 15 Euro na kalkomanie. Co do kalkomanii to firma F Decal wypuściła malowanie do Tu-154M w Polskim malowaniu. http://www.f-dcal.fr/pages/laser/14700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Ooo a jednak są kalki. Może by tak ktoś kto zna się na kupowaniu za granicą zrobił grupowe zamówienie na kalki. Jak bym się chętnie pisał na coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Heh, kalki droższe od modelu... Ale nawet nie wiedziałem że takie istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Kto czyta nie błądzi, już od południ śmigam po necie i patrzę gdzie można dostać model, a na kalki przez przypadek trafiłem ;) O założeniu takiego tematu też myślałem, ale mówienie będę się wyrywał, skoro nawet modelu nie mam. Roobert: co do zamówienia grupowego to dobry pomysł, ktoś kto zna się na rzeczy mógłby zakupić zestaw dla wszystkich chętnych. stroju: Ano, czasem tak jest, ale chyba nie chciałbyś maskować taśmą oznaczeń i wzoru malowania (potraktuj to jako żart, a nie jako obrazę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Dobry pomysł z takim warsztatem grupowym, wieć piszę się na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Myślę, że warto także zadzwonić/napisać maila, gdyby zebrało się większą ilość osób na kalki, z zapytaniem o rabacik Ja ze swojej strony, pójdę w poniedziałek do firmy reklamowej w pobliżu i wypytam o wycięcie na ploterze takich szablonów. Może jest ktoś sprawnie posługujący się Corelem? Myślę, że warto się postarać, może powstać coś fajnego. Jeśli projekt wypali, wezmę odpowiedzialność za jego koordynację. Za jakiś czas, kiedy dowiemy się jak z kalkami etc., zrobię w pierwszym poście listę chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Też bym się pisał na projekt. A moim zdaniem nie ma co się spieszyć z kalkomaniami, jestem pewny że jakiś krajowy producent szybko je zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiroslawG Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam wszystkich chociaż nie robię pasażerów to w tym wypadku też się piszę na rządowego TU- 154M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Nie robię samolotów, raczej figurki, ale podejmuję temat. Zrobię go jednak po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Też z chęcią się piszę na ten pojekt, ale najpierw będe musiał sie zaopatrzyć w model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Kalkomanie mógłby wydać Techmod, w końcu narodowa firma, jeśli projekt wystartuję myślę że również bym się dołączył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 TU 154 M in memoriam. To byłby mój pierwszy model samolotu od dwudziestu paru lat. Szkoda, że przy takiej okazji... Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Jakby wypaliło grupowe zamówienie to pisze się na kalki, bo w polskich producentów to ja nie wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras45 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Również popieram projekt grupowy Tu-154M, a także pisze się kalki o ile pomysł na grupowe zamówienie wypali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Hmm,... To będzie dość monotematyczny projekt. A może ktoś by się skusił na poszerzenie gamy o zwykłego lotowskiego Tupolewa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Eee tam monotematyczny. Mi to nie przeszkadza. Jeśli ludzie mają ochotę skleić "Tutkę" w hołdzie, to dlaczego tego nie zrobić. P.S Wracam późno z pracy więc jeśli ktoś robi listę chętnych do zakupu kalek to niech mnie śmiało wpisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2010 bo w polskich producentów to ja nie wierze. Kiedyś pisałem do Techmodu o wykonanie kalek. Odpisali, że nie ma problemu, tylko muszę zamówić 500 szt. A na projekt też może bym się pisał, ale czy model jest ogólnie dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Nie jest. Mam jedno źródło, które poinformuje mnie, kiedy będą mieli modele (a mają mieć). Robię listę kto się na to pisze. Ich poprzednia cena za ten model to 49, nie wiem jak będzie po dostawie. Model to podstawa. Robię listę w pierwszym temacie, kto byłby chętny na model. Jak już będą mieli, spróbuję w jakiś sposób je zaklepać. Piszcie, a ja w pierwszym poście zrobię listy: a) na model b) na kalki (sam nie jestem pewien, czy je kupię, bo średnio u mnie z kasą, pójdę jutro do tej firmy reklamowej) Pozdro! Edit. Zablokowana edycja. Dajcie kilka deklaracji, po jakimś czasie powstanie lista u mnie na kompie, którą będę publikował co jakiś czas, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 ale czy model jest ogólnie dostępny?A np tu:http://www.hobbysta.pl/samolot-pasazerski-tupolev-tu154m-p-10282.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Ja na model i kalki, chyba że jest możliwość wycięcia masek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 ale czy model jest ogólnie dostępny?A np tu:http://www.hobbysta.pl/samolot-pasazerski-tupolev-tu154m-p-10282.html "BRAK!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Wiadomo już coś w sprawie tych kalek z francuskiej strony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi