krys Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 Przedstawiam zdjęcia PZL-11C wykonane 26czerwca w Muzeum Lotnictwa w Krakowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 Super ! [Edit:] Ino deczko malo ostre te fotki... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 [Edit:] Ino deczko malo ostre te fotki... Aparat 2mln pikseli + trzęsące ręce i tak wychodzi , teraz już mam trochę lepszy aparat(5,1mln). Za rok jak będę to znowu narobię zdjęć i dużo lepszych , do tego czasu kto inny jeszcze wstawi fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spit Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Cześć Przyda się przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 "]Za rok jak będę to znowu narobię zdjęć i dużo lepszych , I tak zgodnie z obietnicą nowe fotki [robione 26.6.2009 również z Krakowa ], jeśli dla kogoś za duże [1500x1125pikseli, a te przedstawiające sylwetkę 2000x1500], to niech sam sobie pomniejszy, a jak za małe, to pisać na PW [oryginały mają 3072x2304pikseli], to chętnie prześlę [ew. bym wstawił na jakiś serwer w rar'u do pobrania] I tyle zdjęć P-11. PS Następny w kolejce do wgrania jest MIG-29, ale to potrwa...[jakieś 330zdjęć....] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Piękny materiał. Dzieki. Może zmobilizują mnie, żebym skończył ze swoim P.11, bo jakoś nie mam serca do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 ...mozesz cos napisac o tym samolociku ,czy to jest wierna kopia czy tez odbudowany model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 wierny oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Tylko dlaczego w osobnym wątku skoro jeden już jest? Przenoszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Egzemplarz P.11c o którym wyżej mowa był obecny na AIRSHOW Radom 2009. W chwili wolnej wrzucę trochę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceslaus Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Witam poszukuję jakiś danych odnośnie schematu malowania PZL P.11c zimą. Trudno mi bowiem uwierzyć, by ktokolwiek przy zdrowych zmysłach latał oliwkową jedenastką w grudniu czy styczniu, gdy zima w pełni, a pułaszczak na tle białej ziemi wygląda jak przepiękna (i łatwa do strącenia!) zielonkawa plama. Z czasów mojej przyjaźni z "Szturmownikiem" zostało mi coś takiego Zaznaczam że moja jedenasteczka (K.O.P z Modelcrafta) była by z szachownicami, znaczkiem Korpusu Ochrony Pogranicza i osobistym emblematem pilota. A wiec, czy ktoś dysponuje zdjęciem etc. Jedenastki zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 A w zimie 39 to już P.11 chyba nie używali... Po za tym od góry były tylko oliwkowe, a działa były na dole, czyli Niemcy widzieli je od spodu gdzie były pomalowane na niebiesko co automatycznie zlewało się z niebem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceslaus Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Dobrze, rozumiem, że w grudniu nie używali, ale na miły Bóg, jakie było ZIMOWE malowanie PZL P.11c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 takie jak letnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceslaus Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Zdaję sobie sprawę z tego powyższego. Tym niemniej dziękuję za odpowiedź. W każdym razie nie lubię jak samolot jest taki sam jak niemal każdy inny model, więc chyba jednak nadam mu "własny schemat malowania", a za jakiś czas złożę inny, który pomaluję już poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 wierny oryginałDzieki Hermanowi G. I nie tylko ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Po tym muzeum oprowadzał mnie kolega mojego dziadka , pan Jan Hofmann, który jest pasjonatem lotnictwa , i o samej P11 opowiadał z półtorej godziny! Jeśli znajdę zdjęcia innych samolotów, to na pewno wrzucę. Z tego co wiem, to ten egzemplarz jest nie tylko oryginałem, ale jest rownież sprawny.(oczywiście nie lata ,ale silnik działa )serdecznie pozdrawiam i polecam to muzeum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Zapraszam na nietypowy, bo filmowy "walkaround" P.11c. Może Was zaciekawić, bo samolot dopiero co został odnowiony, dzięki czemu ma błyszczącą nowością powłokę lakierniczą oraz inne kołpaki niż na wcześniej wstawionych zdjęciach. Może dojrzycie więcej różnic ;) https://www.youtube.com/watch?v=MalsGRc3hB8&ab_channel=BigModeller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Ma po prostu nowe koła a nie tylko kołpaki. Te z resztą podkradziono z CSS-13 ale przynajmniej z daleka przypominają oryginały. Poprzednie mocno raziły współczesnością. Poza tym pod płozą ogonową została dołożona rolka, więc samolot może się toczyć z godnością po betonowych płytach lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiCK Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Mogę zadać pytanie? Mam numer 9 Wielkiego Leksykonu Uzbrojenia o P.11, jest tam na stronie 40 zdjęcie 9 maszyn z 111. Eskadry Myśliwskiej, widać wyraźnie że krawędź natarcia oraz końcówki skrzydeł a także stery wysokości i kierunku mają jaśniejszy odcień, czy to tylko takie złudzenie czy rzeczywiście miejscami mógł być inny odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 W tych jaśniejszych miejscach pokrycie było wykonane z gładkiej blachy, a pozostałe z blachy drobnożłobkowanej. Stąd mylne wrażenie różnicy kolorów z powodu różnicy w sposobie odbicia światła. W rzeczywistości to była ta sama farba - dość błyszcząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Zaciekawiłeś mnie tymi kołami. Dlaczego są one sztukowane z innch samolotów, oryginalne zostały gdzieś zdemontowane i zagubione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Gdzieś czytałem że podczas postoju w trakcie transportu zdemontowanej jedenastki do muzeum, mijała ją kolumna maszerujących radzieckich żołnierzy, którzy ukradli koła żeby z opon zrobić sobie nowe podeszwy do butów. Nie mam pojęcia czy to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Ona miała nieoryginalne koła już w muzeum w Berlinie. Niemcy założyli jej koła zdaje się od BF-109 i na nich stała też w Polsce przez lata. Teraz ma koła z CSS-13, bardziej przypominające oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi