pedzelek Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 "ZIMNY WIATR" FRONT WSCHODNI NIEMIECKA PIECHOTA To co samemu udało mi się zrobić: -Ruina została zbudowana z cegieł ,które zrobiłem ze szpachli. -bałwan -drzwi -kostka brukowa -kanał -schody -barierka betonowa -sople lodu -sanki z plandeką -kamuflaż hełmu niemieckiego (Niemca ciągnącego sanie) -szalik (Niemca ciągnącego sanie) Zapraszam do komentowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Podoba mi sie, milo się taka dioramke oraz oprawę do niej ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Dla mnie bomba,jedyna rzecz ktora bym zmienil to balwan,odbiera dramatyzm scenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Bardzo ciekawa praca i styl prezentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Bardzo fajny pomysł i wykonanie. Niektóre elementy super inne troszkę mniej dopracowane ale całość bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Coraz częściej spotykam na forach dioramki i jakieś opowiadania czy parę zdań jako tło całej historii - dla mnie bomba ! Bardzo fajna praca , podoba mi się. Pozdrawiam! Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Fajne podoba mi się Bałwan prima sort, fajnie oddany ruch tzn. zadbałeś o takie szczegóły jak poły płaszczy "podwiewane" w tę samą stronę co kawałek papieru na lampie. Figurki po poprawkach ładnie się prezentują. Duży plus dodatni za samą podstawkę, nie tam jakaś rama tylko czyściutko zrobiona solidna baza pod ładną scenkę, choć może to obramowanie na dole bym sobie darował. Barierka i sanki zacne, choć już samo usytuowanie otwartego kanału pomiędzy figurką a sankami do końca mi nie leży, ale to już tylko tak żeby się doczepić Fajna scenka, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Przypuszczam, że w warunkach stalingradzkiej zimy taki bałwan już dawno straciłby marchewkę i węgielki. Reszta fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Ode mnie tylko jedno slowo choc mysle ze mowiace wszystko... Brawo! P.S. Autorowi dioramy jak i wszystkim innym ktotzy dali sie zahipnotyzowac przedstawiona scenka polecam ksiazke "Zdradzona Armia", momentalnie mi sie przypomniala gdy zobaczylem zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Ja polecam "Stalingrad" Anthony'ego Beevor'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2015 Dzięki za wszystkie komentarze. Początkowo diorama była z amerykańskimi żołnierzami. Po długim czasie stwierdziłem ,że wymienię figurki i dosypię śnieg. O "bałwanie" myślałem ,że może i nie pasuję tylko tak bardzo mi się podobał ,że szkoda mi było go odstawić na bok. Żona po obejrzeniu gotowej dioramy to samo powiedziała, że bałwan nie koniecznie pasuję. O marchewce nie myślałem w ten sposób ,że może ktoś chciałby ją zjeść. O dramacie Stalingradu dowiedziałem się szukając informacji na jego temat po zakończeniu dioramy. Wiedziałem oczywiście wcześniej co tam się działo ale dodatkowa szczypta historii uświadomiła bardziej jaką tragedie przeżyli żołnierze walczący po obu stronach frontu. Oczywiście większość nie przeżyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Nie martw sie tym balwanem,nastepnym razem zaloz warsztat i bedziemy ci w miare doswiadczenia pomagac.Mi sie z......scie podoba i widac ze masz smyk do tego,dzialaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 Dla mnie dioramka świetna i klimatyczna gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Sierpnia 2015 Super Moderator Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Świetna diorama - czy można prosić o większe zdjęcia i bez tych wszystkich "bajeranckich" rameczek?? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Dawaj chlopie ladna fote bo zdaje sie ze na stronie glownej bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 extra brakuje im jeszcze sopli z nosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Czyżby Stalingrad?. Szron na wąsach bezcenny . Piękna praca, gratki strony Szefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Gratulacje za główna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Gratuluje pedzelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Czyżby Stalingrad?.: Tak. Zacząłeś od 2strony. Na 1stronie masz więcej opisane. I polecam od 1strony zacząć. Jest kilka listów pisanych przez żołnierzy,którzy przeżywali piekło POD STALINGRADEM. Dzięki jeszcze raz za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Po pierwsze gratuluje głównej. Po drugie. Świetna praca! Widać włożony wysiłek i dbałość o szczegóły. Gratuluje i mam nadzieję że sam kiedyś dojdę to takiego poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi