pedzelek Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 "ZIMNY WIATR" FRONT WSCHODNI NIEMIECKA PIECHOTA To co samemu udało mi się zrobić: -Ruina została zbudowana z cegieł ,które zrobiłem ze szpachli. -bałwan -drzwi -kostka brukowa -kanał -schody -barierka betonowa -sople lodu -sanki z plandeką -kamuflaż hełmu niemieckiego (Niemca ciągnącego sanie) -szalik (Niemca ciągnącego sanie) Zapraszam do komentowania... Quote
Marcin1970 Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Podoba mi sie, milo się taka dioramke oraz oprawę do niej ogląda. Quote
damien77 Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Dla mnie bomba,jedyna rzecz ktora bym zmienil to balwan,odbiera dramatyzm scenie. Quote
hiwis Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Bardzo fajny pomysł i wykonanie. Niektóre elementy super inne troszkę mniej dopracowane ale całość bardzo mi się podoba Quote
Dżejrosz Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Coraz częściej spotykam na forach dioramki i jakieś opowiadania czy parę zdań jako tło całej historii - dla mnie bomba ! Bardzo fajna praca , podoba mi się. Pozdrawiam! Jakub Quote
micmal Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Fajne podoba mi się Bałwan prima sort, fajnie oddany ruch tzn. zadbałeś o takie szczegóły jak poły płaszczy "podwiewane" w tę samą stronę co kawałek papieru na lampie. Figurki po poprawkach ładnie się prezentują. Duży plus dodatni za samą podstawkę, nie tam jakaś rama tylko czyściutko zrobiona solidna baza pod ładną scenkę, choć może to obramowanie na dole bym sobie darował. Barierka i sanki zacne, choć już samo usytuowanie otwartego kanału pomiędzy figurką a sankami do końca mi nie leży, ale to już tylko tak żeby się doczepić Fajna scenka, gratulacje! Quote
Pomidor Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Przypuszczam, że w warunkach stalingradzkiej zimy taki bałwan już dawno straciłby marchewkę i węgielki. Reszta fajna Quote
7urgen Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Ode mnie tylko jedno slowo choc mysle ze mowiace wszystko... Brawo! P.S. Autorowi dioramy jak i wszystkim innym ktotzy dali sie zahipnotyzowac przedstawiona scenka polecam ksiazke "Zdradzona Armia", momentalnie mi sie przypomniala gdy zobaczylem zdjecia. Quote
Lipstein Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Ja polecam "Stalingrad" Anthony'ego Beevor'a. Quote
pedzelek Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 Dzięki za wszystkie komentarze. Początkowo diorama była z amerykańskimi żołnierzami. Po długim czasie stwierdziłem ,że wymienię figurki i dosypię śnieg. O "bałwanie" myślałem ,że może i nie pasuję tylko tak bardzo mi się podobał ,że szkoda mi było go odstawić na bok. Żona po obejrzeniu gotowej dioramy to samo powiedziała, że bałwan nie koniecznie pasuję. O marchewce nie myślałem w ten sposób ,że może ktoś chciałby ją zjeść. O dramacie Stalingradu dowiedziałem się szukając informacji na jego temat po zakończeniu dioramy. Wiedziałem oczywiście wcześniej co tam się działo ale dodatkowa szczypta historii uświadomiła bardziej jaką tragedie przeżyli żołnierze walczący po obu stronach frontu. Oczywiście większość nie przeżyła. Quote
damien77 Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Nie martw sie tym balwanem,nastepnym razem zaloz warsztat i bedziemy ci w miare doswiadczenia pomagac.Mi sie z......scie podoba i widac ze masz smyk do tego,dzialaj dalej. Quote
Desaxe Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 Dla mnie dioramka świetna i klimatyczna gratulacje! Quote
Super Moderator Reflect Posted August 2, 2015 Super Moderator Posted August 2, 2015 Świetna diorama - czy można prosić o większe zdjęcia i bez tych wszystkich "bajeranckich" rameczek?? pozdrawiam Christian Quote
7urgen Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 Dawaj chlopie ladna fote bo zdaje sie ze na stronie glownej bedzie... Quote
Rack Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Czyżby Stalingrad?. Szron na wąsach bezcenny . Piękna praca, gratki strony Szefa Quote
pedzelek Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 Czyżby Stalingrad?.: Tak. Zacząłeś od 2strony. Na 1stronie masz więcej opisane. I polecam od 1strony zacząć. Jest kilka listów pisanych przez żołnierzy,którzy przeżywali piekło POD STALINGRADEM. Dzięki jeszcze raz za komentarze. Quote
Kubix Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Po pierwsze gratuluje głównej. Po drugie. Świetna praca! Widać włożony wysiłek i dbałość o szczegóły. Gratuluje i mam nadzieję że sam kiedyś dojdę to takiego poziomu Quote
Recommended Posts