analogic Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) ..no trzeba bedzie siegnac po cos bardziej plastycznego na te worki.. Te czesci to zapasowe klocki hamulcowe ale jeszce niepomalowane jakies starocie znalazlem w sklepie z kolejkami elektrycznymi.. Edytowane 26 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Foty znalazlem tylko dwie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=28&t=14990&start=45 Wcześniej jest sbs jak takie worki zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 To jest właśnie to - niby się doskonale wie, jak wygląda worek z piaskiem, w końcu to łatwe, nie? A jak się chce znaleźć foty to się problemy zaczynają. Może wręcz warto by było zrobić eksperyment - wziąć worek 1:1, zobaczyć jak on się układa i zrobić model tego? Tak czy inaczej życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Bardzo podoba mi się kolegi praca! Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=28&t=14990&start=45Wcześniej jest sbs jak takie worki zrobić. Dzieki, Popracuje z modelina lub cos w tym rodzaju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Bardzo podoba mi się kolegi praca! Czekam na dalsze postępy. Tak..postepy sa...dwa kroki do przodu i jeden do tylu .....wiec do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Wnetrze kabiny lokomotywy jak i sama kabina zostaly wykonane od podstaw. Z tendra bedzie wysypywal sie wegiel. Wyfrezowalem kawalek wnetrza ktore wypelnie zmielonym prawdziwym weglem. Podloga w kabinie blaszana, duzo rurek kilka zegarow, pokretla itd......pary brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Jakiego metalizera używasz?Wygląda świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 16 Lipca 2012 Autor Share Napisano 16 Lipca 2012 Jakiego metalizera używasz?Wygląda świetnie . Jesli chodzi tobie o te rurki to to sa prawdziwe metalowe: miedziane, aluminiowe i mosiądz. Kiedys cala torbe takich rureczek kupilem luzem i sie przydaja od czasu do czasu..Wyginalem je w palcach owijajac wokolo roznych okraglych przedmiotow.....aaaa i rowniez uzylem cyny do lutowania roznej grobosci...cale wnetrze bedzie ciemne jak to ....w kabinie parowozu A tu juz pomalowane i lekki wash zrobilem SEPIA. Bedzie jeszce wiecej drobnych czesci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Jak mu dodasz jeszcze pyłu węglowego będzie jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 A do tendra "pokruszonego" węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Aktualizacja postepow. Lokomotywa pomalowana i teraz przymierzam ludzikow...z Mirage. Pozniej washe itd....az do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Ho ho, czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Ho ho, czapki z głów. Tja...czekam na figsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Co tu dużo mówić.Jest super.Również czekam na pozorantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 fajnie fajnie tylko dla czego ten skład jest rozprzężony ani jeden wagon nie jest połączony sprzęgiem, tak to co najwyżej sama lokomotywa pojedzie hehe a tak w ogóle to w kabinie parowozu nie jest tak bardzo brudno, a jeśli jest to pomocnik maszynisty już nie pracuje za całokształt , a przede wszystkim temat zasłużone brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 fajnie fajnie tylko dla czego ten skład jest rozprzężony ani jeden wagon nie jest połączony sprzęgiem, tak to co najwyżej sama lokomotywa pojedzie hehe a tak w ogóle to w kabinie parowozu nie jest tak bardzo brudno, a jeśli jest to pomocnik maszynisty już nie pracuje za całokształt , a przede wszystkim temat zasłużone brawa Sklad jest rozprzezony bo jeszce nie byl sprzezany...nie jest skonczony....brakuje rowniez przodow powietrznych ...to jeszcze jest warsztat. W kabinie nie jest brudno jeszcze. Bedzie dopiero brudno jak ja ubrudze. A mam zamiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz15220 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Ładny ckm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Działaj dalej, bardzo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Jest super, wygląda wspaniale, tylko nie jestem pewny podłogi w budce maszynisty... upewniłeś się, czy nie była przypadkiem drewniania? O ile mnie pamięć nie myli, to jeszcze po II wojnie światowej występowały w parowozach drewniane podłogi... Tak czy owak, model świetny, oby tak dalej, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Jest super, wygląda wspaniale, tylko nie jestem pewny podłogi w budce maszynisty... upewniłeś się, czy nie była przypadkiem drewniania? O ile mnie pamięć nie myli, to jeszcze po II wojnie światowej występowały w parowozach drewniane podłogi... Tak czy owak, model świetny, oby tak dalej, powodzenia Ja tez w 100% nie jestem pewien ALE....zasugerowalem sie kabina z tego filmiku (na dole link)...wyglada na bardzo stara ciuchcie i jest podobna do tej z modelu...Jak przewiniesz do 1:15 i spauzujesz widac waski pasek blachy na zawiasach pozniej katownik i dalej wydaje mi sie ze jest blacha na reszcie podlogi. Ja obetne ten kawalek w mojej lokolotywie i zrobie na zawiasach z zaokraglonymi bokami tego co zachodzi na tender..tyle Dzieki za uwage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Ładny ckm Polecam cekaemy Choroszego. Bardzo realistycznie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Jest super, wygląda wspaniale, tylko nie jestem pewny podłogi w budce maszynisty... upewniłeś się, czy nie była przypadkiem drewniania? O ile mnie pamięć nie myli, to jeszcze po II wojnie światowej występowały w parowozach drewniane podłogi... Tak czy owak, model świetny, oby tak dalej, powodzenia Ja tez w 100% nie jestem pewien ALE....zasugerowalem sie kabina z tego filmiku (na dole link)...wyglada na bardzo stara ciuchcie i jest podobna do tej z modelu...Jak przewiniesz do 1:15 i spauzujesz widac waski pasek blachy na zawiasach pozniej katownik i dalej wydaje mi sie ze jest blacha na reszcie podlogi. Ja obetne ten kawalek w mojej lokolotywie i zrobie na zawiasach z zaokraglonymi bokami tego co zachodzi na tender..tyle Dzieki za uwage... Ten kawałek blachy który widać na filmie w 1:15 minucie to jest składane przejście między kabiną maszynisty a tendrem. Co do samej podłogi to mam gdzieś w zdjęcia z muzeum w Kościerzynie na których widać podłogę drewnianą. Jak znajdę to zapodam. PS. Pociągów się nie sprzeża tylko sprzęga. http://pl.wikipedia.org/wiki/Sprz%C4%99g. Jako że siedzę w branży kolejowej to musiałem zwrócić uwagę, takie zboczenie zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi