Roobert Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Witam, po długiej walce budowa modelu dobiegła końca. Nie ma co się rozpisywać bo wszystko jest w warsztacie: viewtopic.php?t=20929 Dodam tylko, ze podstawka jest z odzysku po Demagu z Pakiem ;) Trochę ją poprawiłem i wstawiłem ciągniczka. Teraz fotki: Całość malowana pędzlem i Humbrolkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Świetny! Podoba mi się. Fajnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Całość malowana pędzlem i Humbrolkami. Pięknie zdetalowany i wymalowany! Aż się prosi o jakąś figurkę, która by coś przy nim grzebała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 24 Lipca 2010 Autor Share Napisano 24 Lipca 2010 Aż się prosi o jakąś figurkę, która by coś przy nim grzebała! A pewnie, że tak. Cały czas szukałem jakiegoś ludka ale nic niestety nie znalazłem. A przerabianie jakiegoś niemiaszka mogłoby się skończyć katastrofą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Gtarulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Tak jak napisał Piotrek, ładnie zdetalowany. Bardzo ładnie się prezentuje szkoda tylko że nie ma jakiś małych kalek podkreślających że jest to wóz polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Fajnie Ci wyszedł bruk z tym piaskiem w spoinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 cały czas śledziłem warsztat i muszę powiedzieć, że robi wrażenie. Świetne wykonanie modelu. nic dodać nic ująć, nie ma się do czego doczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Piękny model. Ale ja nadal obstaję przy swoim - kup wreszcie aerograf, bo z pędzla już masę fajnych rzeczy wyciągnąłeś. Nie daaj się prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Bardzo ładnie wykonany i pomalowany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Względem modelu - jakbym się czepiał, musiałbym kanapowe teorie zwymyślać. Jeśli model dobrze zrobiony/zmalowany to wszystkie te niuanse zardzewiały, nie zardzewiały, błotko tu, tam znaczenia nie mają. Pochwalę za gęsi, bo to dziadostwo ładnie/łatwo na CA się układać nie da ;/ Jedyne, czego się czepne to podstawka bo: Helmutowej maszynie było tam w sam raz. ;) do następnego - nie tipisze polnisze <:F sajonara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Cacuszko-pychotka. Marek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Wspaniała robota Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 26 Lipca 2010 Autor Share Napisano 26 Lipca 2010 Jedyne, czego się czepne to podstawka bo: Helmutowej maszynie było tam w sam raz. ;) do następnego - nie tipisze polnisze <:F Może nie będą pamiętać, że podstawka już była A co do następnego to możliwe, że będzie typisze polnisze. Tylko kupię autko (takie prawdziwe 1:1) i za pozostałą kasę kupię kolejną żywiczną rzadko spotykaną maszynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Piękna maszyna i polska do tego to się ceni. Model raczej nie prosty, a ty poradziłeś sobie z nim perfekcyjnie, wielkie brawa A figurka rzeczywiście by się tu przydała, jakoś uzupełniła by całość bo wydaje się że czegoś jej brakuje. Polskich pancerniaków robi M-model, Mirage no i S-model myślę że coś można by znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Dołączam się do pochwał. Model wygląda na prawdę świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Piękny model, świetnie zrobiony, nic dodać Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Tylko kupię autko (takie prawdziwe 1:1) i za pozostałą kasę kupię kolejną żywiczną rzadko spotykaną maszynkę Laughing Wunda ba, mnie to gra...a tym z Gnojnej na pewno ;) Bo, a ponieważ: amen ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Model klasa. Wielkie brawa za coś polskiego, wrześniowego w zalewie modeli niemieckich i amerykańskich. Jeszcze raz gratulacje. GOŚCIU przepraszam ale czytam te twoje wypowiedzi, ale ni w ząb nic nie mogę z nich zrozumieć, ale pewnie za stary już jestem na takie teksty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 GOŚCIU przepraszam ale czytam te twoje wypowiedzi, ale ni w ząb nic nie mogę z nich zrozumieć, ale pewnie za stary już jestem na takie teksty. Trochę młodszy jestem i też nic nie zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Pięknie wykonany model. Do autora: czym pobrudziłeś gąski że są takie szarawe i z czego zrobiłeś trawę przy płocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 czym pobrudziłeś gąski że są takie szarawe i z czego zrobiłeś trawę przy płocie? Gąski były malowane następująco. Pomalowałem najpierw Humbrolem 56. Następnie suchym pędzlem przetarłem miejsca styku z gruntem (Humbrol 11). Na samym końcu czarny wash olejami. Jak nałożyłem gąski to uzupełniłem powyższymi kolorami jakieś ubytki i poprawki. Na samym końcu nałożyłem ziemiste pigmenty, i tyle Żadnej tajemnej magii i filozofii. Trawa to konopie/pakuły do uszczelniania rur. Wybrałem najdelikatniejsze włókna i przykleiłem na wikol. Później plakatówkami podmalowałem na różne odcienie zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedź. A propo pigmentów mam pytanie. Na dniach rozpoczynam budowę dwóch modeli, Jagdpanthery i Opla Blitza. Ostatni swój model zrobiłem z samym washem lecz teraz chciałbym po raz pierwszy użyć pigmentów by "przybłocić" nieco tu i ówdzie. W związku z tym mam pytanie jakie pigmenty można polecić dla początkującego z pigmentami. Googlowałem troche i znalazłem pigmenty CMK, MIG-a i Tamiyi. Które byłyby najlepsze i co jeszcze potrzebuje oprócz samego pigmentu? Z góry dzięki za odpowiedź bo jak na razie w temacie pigmentów jestem zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi