pmroczko Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 I to rozumiem jako zawiasy! Powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 6 Listopada 2010 Autor Share Napisano 6 Listopada 2010 Witam mam dylemat, nad konfiguracją. Zastanawiam się nad takimi opcjami zabudowy: 1) Wersja z 4 osiami, ze skróconym sleeperem, co prawda inny model ale 377 też taką widziałem. 2) Wersja z 4 osiami, bez sleepera. 3) Wersja 4 osie, normalny sleeper, tu jako pomoc drogowa, ale u mnie jako ciągnik. 4) Prosto z pudła. Proszę o podpowiedzi i wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Jak już to 2 opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Cześć! A skąd się wzięła opcja, żeby dorabiać trzecią tylną oś? Popatrz uważnie na foty, większość trzecich osi to tzw. tag axle - gdzie koła nie są napędzane. Trzeba by mieć trochę dokumentacji żęby zbudować coś takiego. Np. z trzech powyższych fotek tag axle mają opcja 1 i przypuszczalnie 2. Jak dla mnie najczyściej wygląda opcja 3, ze wszystkimi tylnymi osiami napędzanymi. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 6 Listopada 2010 Autor Share Napisano 6 Listopada 2010 Chodzi mi po głowie gabaryt, zakupiłem od użytkownika Sandi dodatkową oś i dwie figurki i teraz się zastanawiam czy robić dodatkową oś czy nie. Ja najbardziej skłaniam się do 3 osi napędzanych ze sleeperem jak na 1 zdjęciu. Właśnie nie wiem jaka jest os na 2 zdjęciu, czy napędzana czy podnoszona tu więcej zdjęć tego trucja http://www.equipmentready.com/index.php?center=details&EQ_ID=1183623&thepic=3#pic , może ktoś się rozezna. Znajomy ma mi wysłać plany i fotki tag axle, ale znając jego to potrwa to kilka miesięcy. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 Witam Mam pytanie, waham się między dwoma koncepcjami budowy modelu. Zastanawiam się czy lepiej budować?: 1. Ciągnik 3osiowy z naczepą cysterną. 2. Czy ciągnik 4osiowy z 3 osiami napędowymi z niskopodwoziówką. Waham się bo obie opcje mi się podobają, przy pierwszej będzie dużo dodatków i osłon, przy drugiej bardziej skromnie w osłony. Więc proszę o wasze zdanie 1 lub 2. A przy modelu za wiele się nie ruszyło, mało czasu. Przerobiłem tylko siodło i mocowanie siodła, ale fotki będą z większymi przeróbkami. Życzę miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Cześć! O jakich osłonach my tu mówimy w przypadku odpowiedzi 1. ? Jak dla mnie ze względu na dokumentację wersja 1. brzmi lepiej. Inna sprawa, że ostatecznie i tak decyduje to co Tobie się podoba. Może najlepiej będzie ten projekt skończyć w miarę sprawnie, a bardziej zakombinować przy następnym? Tak czy inaczej życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Trzy(dwie napędowe, jedna skrętna) osie z nisko podwoziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Podrzucam Ci parę opcji. Popatrz po Nascar-owych zestawach. Masa fajnych kolorów i rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 Witeęam. Dzięki za odpowiedzi. pmroczko chodzi mi o osłony boczne, owiewka itd. w wersji 2 zapewne by ich nie było. lolek300124 ta wersja niestety nie wchodzi w grę , bo nie mam skrętnej osi, ani przednich kół. Praetorian dzięki za zdjęcia, na pewno się przydadzą bo mają dużo szczegółów. Holownik też raczej nie wchodzi w grę, bo nie mam kasy na zakup. Zresztą na forum jest już 377 jako holownik twojego projektu . A co do pierwszej wersji to chciałbym ją zrobić z cysterną do przewozu substancji chemicznych. W tym wypadku bawiłbym się w oświetlenie, baterie bym ukrył w cysternie. A to zdjęcie owej cysterny, petek będzie czarny bądź czarno biały, na 2 zdjęciu kolorystyka naczepy jaką będę chciał uzyskać ale to daleka przyszłość. bądź cała biała (3 zdjęcie). Cysterny się różnią od siebie ale nie będę się wzorował na jednym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Pomysł fajny, ale jaki masz pomysł co do wykonania naczepy? Koła i rama to nie problem, ale co z samą bańką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Zawsze można dopasować rolkę od ręczników papierowych. CA polać i można szlifować chyba że macie też inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 Jak dowiem się jakiej średnicy jest zbiornik to wybiorę się do castoramy, matexu i poszukam odpowiedniej rurki plastikowej. Cieszy mnie fakt że nie będę musiał robić ramy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Problem jest z deklami końcowymi. Z resztą poszukaj sobie tematu o mojej renault magnum strażackiej to zobaczysz ile rzeźby jest żeby samemu zrobić dekle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 Problem jest z deklami końcowymi. Z resztą poszukaj sobie tematu o mojej renault magnum strażackiej to zobaczysz ile rzeźby jest żeby samemu zrobić dekle. Bardzo fajnie wyszła ci beczka, napewno będe tam zaglondał, oile budowa dojdzie do skutku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2010 Witam. Po dłuższej przerwie prace ruszyły. Co najważniejsze wiem już co chcę wybudować, będzie to petek w normalnej konfiguracji, z 2 beczkami. Pierwsza beczka będzie normalnej długości, a druga krótka, jak od solówki. Zdjęcie zestawu (tak żeby wszyscy mnie zrozumieli): Z braku czasu za wiele nie zrobiłem, na razie pracuje nad okablowaniem zawieszenia. Wielkie podziękowania dla Sandi ego za pomoc w tej sprawie . A oto co zrobiłem: Dokończyłem drugi fotel (zdjęcie z lampą, normalnie są całe czarne mat) Przerobiłem także amortyzatory, te z zestawu były tak nierówne że szkoda gadać. Pomalowana kierownica. Oprawka z diodą w środku, martwią mnie zaznaczone miejsca, nie wiem jak to usunąć nie niszcząc chromu. Zdaje sobie sprawę ze słabej jakości zdjęć. Mile widziane opinie i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Amortyzatory naprawdę dobrze zrobione! Wielki plus dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2011 Amortyzatory naprawdę dobrze zrobione! Wielki plus dla Ciebie. Dziękuje . Czy może mi ktoś wskazać rozrusznik w tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Czy może mi ktoś wskazać rozrusznik w tym silniku? Głowy nie dam, ale o ile się nie mylę to po prawej stronie masz go na tym zdjęciu, czarno - srebrny. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Żółty Dietroit Diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 K--de, a myślałem, że to Cat - ale nie znam tych silników, na razie kojarzę tylko Cumminsa. Rozrusznika oczywiście szukamy przy kole zamachowym silnika. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swim Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Oprawka z diodą w środku, martwią mnie zaznaczone miejsca, nie wiem jak to usunąć nie niszcząc chromu. tez kiedyś się zastanawiałem i na forum zauważyłem że najlepiej w kreta chromy wszystkie wsadzić, zrobić szlif, dopracować i nałożyć chrom np alclad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Ja bym na twoim miejscu bym ładnie wyszlifował te punkty i chrom a później to ładnie "ala" chromem pomalował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Żółty Dietroit Diesel Mój petek będzie miał już trochę mil za sobą więc i silnik będzie po remoncie . Co do lamp to jeszcze nie wiem, niestety chyba zostanie tak jak jest . Co do silnika, więc które to rozrusznik? (jak się dalej mylę to mnie nie bijcie ) Dziękuje za odpowiedzi i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Dwójeczka na 98% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi