Tomek Mroczkowski Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 opieranie się o same tylko zdjęcia Tak się robi, gdy tworzymy wyjątkowy pojazd. rtoipmodest robi australijskiego M113. Ty podałeś schemat malowania od M113A1 bodajże Revella, który nijak się ma do tego pojazdu. Także plany owszem, ale dostosowane pod model, i niech to będą plany, a nie schematy malowań z innych modeli. Autora wątku przepraszam za ten śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2010 Właśnie dopiero dziś (25.12) zanotowałem tą dyskusję n/t bluprints. Na początku nie kumałem o co chodzi a potem dostrzegłem m113 z za niskim falochronem. Oto postępy - prętowa osłona wieży. Wykonałem to z drutu stalowego 0,3mm. Wyszło nie w 100% tak jak chciałem ..., ale nowej już nie będzie: Jakby ktoś zapragnął robić wóz nowozelandzki to nieco się różni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2010 Gotowy do malowania. Ciekawe ile baboli wyjdzie po pryśnięciu podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Gdyby nie ta 2 pomyślał bym ze to 35 świetna robota można tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Maluj, maluj. Czas najwyższy na niego. Wszystkiego naj w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Nikt nie zwrócił uwagi, a zapomiałem o gaśnicy No teraz to chyba wszystko (przewód elektryczny do wentylacji po pomalowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Gaśnica w tak sprytnym schowanku że nawet załoga mogłaby nie zauważyć braku. Piękna robota!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 To nie jest schowek na gaśnicę tylko osłona "wajchy". W Abramku jest to nad osłonami bocznymi. Prześlę foty na maila. Co do szukania to zwykle jest to w kolorze czerwonym - w tym przypadku zamalowane kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 A lufki? Doklejasz na końcu dopiero? No pięknie się prezentuje, chociaż sam pojazd jest raczej piękny inaczej przez tą myckę z wieży. Szczyt designu to to nie jest. Sama robota modelarska za to - mniam mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Super, sam mam rozgrzebanych kilka wrsji M113. Zapomniales o pionowych pretach przy palaku za wierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Piotrze - pręty w wersji NZ, Australijczycy mieli z boku jak u mnie. Uzbrojenia nie będzie. W oryginale po lewej .50 po prawej .30 z dziwnym lejkiem na końcu. Na fotce pixelozy nie ma luf. Dziura po 0,5 cala ma prezerwatywę. Ale mi sie to nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 W ramach śwętowania podłoże. Dziś rano: Potem poszukałem fotek ziemi z Holsworthy (NSW, Australia). Nie powiem, by kolorek przypadł mi do gustu: A wyszło z tego coś takiego (na fotach guza widać ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Piot jest dobrze. Jedynie co, to może bym dodał trochę piachu na przejściu beton/ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Piotrze ja taką ziemisto-zbryloną fakturę wykonuję w taki sposób: robię sobie bryłkę z gipsu, kruszę ją na grubszy "żwir" i sypię na wikol. Co odpadnie to zsypuję, co zostaje traktuję różnymi kolorami z aero, tensocromami i pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 moze wprowadź troche ciemniejszych tonów do ziemi - tak jak na zdjęciu z czołgiem. tak jakoś blado to wygląda przynajmniej na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Piotr, chętnie podglądam Twoje prace, chociaż to nie moja skala, i bardzo mi się podoba to co widzę. Podziwiam drobiazgowość w najlepszym tego słowa znaczeniu. Tak z ciekawości to jak przechowujesz swoje modele? Widzę, że do każdego dorabiasz porządne podstawki, jak wygląda Twoja kolekcja? Może jakieś fotki? No i może kiedyś wrócisz do tematu "Humvee" - miałeś kilka fajnych tematów z "DS" zaczętych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 No kolorek był dupowaty. Znaczy nie podobał mi sie wcale. Jeszcze raz badałem stronkę: http://www.thelivingmoon.com/45jack_files/03files/ARMY_Holsworthy_Barracks_Australia.html I dodałem jeszcze: suche błoto (Talen), europejski pył (MIG) i ciemną ziemię (CMK). Kamlotki w kolorach szarym i trochę białych. I tak zostje. Zdjęcia nieszczególne, ale dają jakiś pogląd: Kuba - kolega bedzie robił mi grill na maskę do Humvee. Może ten z MP z granatnikiem i białymi szewronami. Modele przechowuję w kartonach. W tych kartonach jadą na wystwy. Kartony w szafie/komodzie. Zaleta tego jest podwójna. Nie widzę ich na codzień i mi sie nie nudzą, no i się nie kurzą. Andrzeju - jesteś usatysfakcjonowany? Rafale - ubawiłem sie czytając Twoje rady. Robię dokładnie tak samo i nie wiem, czy nie ja sprzedawałem Ci ten patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 jestem usatysfakcjonowany :-) dajesz do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Taka propozycja co do malowania nie byloby prosciej przelakierowac kawalki starej kalkomani na potrzebne kolory, nastepnie wycinac potrzebne segmenty? Chyba mniej roboty niz ewewntualne oklejanie, malowanie Twymi pomyslami robisz mi "smaki" na wykonczenie moich M113 Naprawde fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Bardzo fajnie. Z chęcią zaglądam tu od czasu do czasu. Jestem bardzo ciekaw efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Malowanko rozpoczęte. Pierwej czarny Valleyo Air - mój pierwszy raz i odczucia raczej mieszane: Dziś przyszły 0,75 i 1,25mm: No i początek maskowania - czatne plamki: Wiem, że wygląda nietęgo. W oryginale naniesiono je pędzlem i też nie były za proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Nie narzekaj Psikaj paskudnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 A gdzie można dostać takie fajne tasiemki ( te u góry) ? Co do podkładu, Humbrol 33 byłby chyba lepszy. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Co do podkładu, Humbrol 33 byłby chyba lepszy. Każdy maluje tym co lubi... A tasiemki możesz kupić u producenta TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Ja kupiłem na allegro. Co do malowania to jutro powinien być już brąz (3ci kolor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi