Marwaw Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Fajnie to UFO,39 wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Witam ! Powoli ogarniam materiały, które udało mi się dotychczas zebrać. Mam nadzieję, że do świąt będzie już komplet dokumentów i "surowca" do budowy modelu. Prace nad dokumentacją pochłaniają krotność czasu poświęcanego na model niestety :( Poniżej obrazek, który ilustruje przykładowy zasięg oddziałów obrony przeciwlotniczej, z których historią właśnie się zaprzyjaźniam Kompania reflektorów przeciwlotniczych oraz dyon dział 75 mm St. Gdyby najnowocześniejsze armaty plot nie wyjechały z Warszawy do 7 września to z obroną plot miasta nie byłoby chyba tak źle. Szkic na przykładzie jednostki zlokalizowanych w pobliżu Dworca Gdańskiego - tam stacjonowała 103 Bat.Półstała APlot. Przepraszam za wielkość zdjęcia. Zmniejszyłem zdjęcie jak mogłem, tak żeby uniknąć wyraźnej utraty jakości. Proszę o wybaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 Nie jest to co prawda tytułowy nasłuchownik, ale sprzęt bez budowy którego, trudno jest myśleć o budowie jakiejkolwiek dioramki ukazującej pracę plutonu nasłuchowego. To oto dziwo, to urządzenie do zdalnego kierowania reflektorem przeciwlotniczym S-H, które działały razem z nasłuchownikiem Goerza w ramach jednego oddziału. Dodatkowo systematycznie dorabiam drobnicę taką jak baterie do aparatu centralnego (PZO-Lev), zwijaki i szpule na kable itp. Mam nadzieję, że po zakończeniu konkursu uda się połączyć nasłuchownik z tym ZESTAWEM i stworzyć jedna całość tak jak to było w rzeczywistości i na tym zdjęciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Co z tego, że nie jest? Takie drobiazgi dodają smaczku wszystkim dioramom. Brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 Miał być nasłuchownik na święta, a wyszła przyczepa Jestem pod wrażeniem pomysłowości i wolnego czasu jakim dysponowali przedwojenni inżynierowie - przyczepa była z pewnością efektem połączenia tych dwóch czynników ;) Skutkiem tego była łamigłówka zdjęciowa, która trwała prawie całe święta, głowa puchła. Efekty oceńcie sami: Podest przyczepy - ma prawie wielkość kortu tenisowego Tutaj całość złożona poglądowo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Dawaj załogę i będzie pięknie. Czy te Goerze mieli Francuzi? Widziałem zdjęcie z 1940 roku z Francji, wśród rozbitych czołgów było coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Eee widzę że kolega nie próżnował P.S Dużo masz tych kół jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 Hej ! Czy Francuzi mieli Goerze ? Nic mi o tym nie wiadomo, osobiście nie sądzę, żeby chcięli coś takiego kupować od Niemców/Austriaków. Może zasugerowałeś się podobieństwem z nasłuchownikami S-H, były nieco podobne do Goerza. Myski dzięki, miałem trochę przerwy to podziubałem. Szkoda tylko że gorss tego czasu zeszło na analizę zdjęć, potem rysunki w skali, a nie samoilepienie. Taki urok hobby ;) Kół mam sporo, starczy na kilka przyczep ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Witam po kilkumiesięcznej przewie Projekt nasłuchownika ostatnimi czasy na nowo nabrał rozpędu. Ilość zmian jest na tyle duża, że wypisywanie ich zajęłoby mi sporo czasu, dlatego ograniczę się do zdjęć. Oceńcie proszę sami, część elementów takich jak ławki, siodełka nie jest jeszcze umocowana na stałe. Koniec etapu budowlanego jest już bliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Od razu jak zobaczyłem skojarzył mi się z pseudo aerografem z lat 80 z długopisu. Świetny scratch ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Wygląda jak jakaś awangardowa instalacja artystyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 o rany! robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Raaaany, istna ISS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 No to poleciałeś. Daj zooma na podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Dzięki za pochwały, ale wstrzymajmy się z nimi do ukończenia malunków, bo z tym u mnie najgorzej. Do kompletu musicie poczekać jeszcze aż skończę reflektor ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Bardzo mnie cieszy powrót do tematu Wygląda naprawdę obiecujaco. Podziwam to z czym sam mam problemy - powtarzalność i symetryczność elementów. Rozumiem, że kroi się jakaś większa scenka Z jednej strony będe postulował o pamperka lub kilku, z drugiej szkoda odwracać uwagę od szczegułów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Jędrek ta przyczepa zajefajna potraktuj ją podkładem i daj zbliżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Subcio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 No i pomalował...nie przypuszczałem że to zrobisz ;) A tak poważnie to gratulację że się w końcu przełamałeś z tymi malunkami. Dajesz dalej Ciekawy dawca : http://www.martola.com.pl/pl629/produkt ... trailer_ko i do przeróbki na Polaków: http://www.martola.com.pl/pl468/produkty39538/british_commonwealth_bofors_gun_crew_set Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Pomalowałem, udało się. Tempo prac w porównaniu do ostatnich dwóch lat mam, jak to mawia klasyk ostatnio "jak rakieta". Załoganci bardzo zgrabni, pożenić ich z tymi z Italki uwzględniwszy pewne wymiany podzespołów i obraz może być przyjemny w odbiorze. Pierwszy link z dawcą mi się nie otwiera :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 http://www.martola.com.pl/pl629/produkty39542/german_telemeter_kdo_mod_40_w_sd_anh_52_trailer_ko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Świetny model. Bardzo ładnie wymalowany ten reflektor. Jak wykonałeś wnętrze - wyłożyłeś folią aluminiową czy malowałeś? Całe życie się człowiek uczy. Nie wiedziałem, że mieliśmy taką maszynerię jak Aparat nasłuchowy Goerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Ale świetnie to wygląda . Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi