p_bladek Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Witam Panowie. Zabieram się za ambitny projekt jakim jest E2C Hawkeye - jeszcze nie prezentowany na naszym forum. Model bedzie w pudełkowym malowaniu. Jest to Kinetic 1:48. Wszelakie rady, Walkaround-y bardzo mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 No, widzę kolega zaraz będzie musiał budować lotniskowiec w skali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Kibicuje... w przyszłości też planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 No ta ja tez bede podgladal. Kawal plastiku. Moze bys tak go zbudowal w wersji ze zlozonymi skrzydlami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Dokładnie w takiej wersji nie mam miejsca na model w pełnym rynsztunku do lotu. Kawał bydlaka w takiej formie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Dokładnie w takiej wersji nie mam miejsca na model w pełnym rynsztunku do lotu. Kawał bydlaka w takiej formie jest No to pieknie, dawaj warsztat i foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Życzę powodzenia! Chętnie zobaczę tę maszynkę w Twoim wykonaniu Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Klasycznie Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Z dużą przyjemnością i zainteresowaniem będę śledził postępy w pracach ....Wszelakie rady, Walkaround-y bardzo mile widziane. http://www.primeportal.net/hangar/bill_spidle3/e-2c_165508/ http://www.primeportal.net/hangar/e-2c_home.htm http://svsm.org/gallery/e2c http://walkarounds.scalemodels.ru/v/walkarounds/avia/after_1950/e-2c/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Dokładnie w takiej wersji nie mam miejsca na model w pełnym rynsztunku do lotu. Kawał bydlaka w takiej formie jest Będziesz składał skrzydełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Po złożeniu skrzydeł traci dużo ze swojej piękności;) więc Przemku może zaiwestuj w nową witrynę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Taką " podstawkę pod modele 1/48 kawałek kadłuba lotniskowca z windami i kawałkiem pokładu dla modeli NAVY 1/48 do powieszenia na ścianie . Mogę udostępnić ksero instrukcji z Italeri bardziej czytelna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Widze że mam spora widownie Widziałem to cudo na żywo (z obfotografowaniem oczywiście) tuż przed wycofaniem ze stanu lotnictwa Singapuru. Piękna maszyna i klang silników nie do pomylenia. Piękna nawet bez dźwięku Po złożeniu skrzydeł traci dużo ze swojej piękności;) więc Przemku może zaiwestuj w nową witrynę;) Ale składajac skrzydła zyskuje na detalach chociażby mechanizmu Janku. Taką " podstawkę pod modele 1/48 kawałek kadłuba lotniskowca z windami i kawałkiem pokładu dla modeli NAVY 1/48 do powieszenia na ścianie . Mogę udostępnić ksero instrukcji z Italeri bardziej czytelna . chętnie przytule instrukcje oczywiście a wykonanie może jak juz będę miał własny kąt modelarski zamiast kuchni Pierwszy etap prac - Kokpit Fotele były takie jakieś jakby siekierą ciosane, rama poduchy i zagłówek czyt. Miernota detalizacji. Wykonałem poduchy ze sreberka po fajkach, z tego samego materiału powstały pasy _ druciki miedziane. Pasy biodrowe wykonane z taśmy tamiya + docinane blaszki w formie klamer. Detale boków foteli wykonane z drutu miedzianego + pozostałości blaszek. Całość pomalowana w.g walkaround -u ściągnietego z netu (nie bijcie) (kolorystyka proponowana przez Kinetic ma się jak pięść do oka ) Całość jeszcze muszę troszkę utetłać i dać werniks matowy Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Ja bym się nie przejmował bo i tak nic z tego nie będzie widać. Nie zapomnij o dociążeniu nosa. Model dużo waży na tyłku, a przy złożonych skrzydłach jego środek ciężkości dodatkowo przesuwa się do tyłu. Dodatkowo nie wiem czy golenie kół wytrzymają ten ciężar. Ja swego czasu zastanawiałem się nad metalowymi goleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Wyważenie go będzie ciężką sprawą. Producent nawet nie wspomniał o dociażeniu nie mówiąc o wartości. Wyważanie tradycyjnymi metodami bez odpowiedniego punktu podparcia to Abstrakcja. Też zastanawiałem sie nad metalowymi goleniami. Zobaczymy jak oryginalne będą się sprawowac i w razie czego LuckyModel się kłania, ehhh . Wiecie może ile na oko trzeba go dociążyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Wydaje mi się, że trzeba będzie sporo dociążyć nie tylko dziób, ale i silniki. W jednej z czytanych przeze mnie relacji autor skapitulował po wielu próbach -w końcu skończyło się na doklejeniu do podstawki... Fajnie, że prowadzisz tę relację, to jeden z moich ulubionych samolotów. W kwestii szczegółów oryginalnych maszyn na pewno sporo zdjęć znajdziesz na Airliners.net, Hawkeye jest obficie obfotografowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Może spróbuj podrapać zegary, coby zaimitować igły zegarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Lutego 2011 Autor Share Napisano 9 Lutego 2011 Dzieki Panowie za rady. Znalazłem rozwiązanie. Przód dociąże odważnikiem wędkarskim stosowanym przy lapaniu na grunt Tak tez uczynie Łukaszu. Chodzi mi jeszcze po głowie kurtyna zasłaniająca wejście do kabiny pilotów, ale nie mogę znaleźć zdjęcia które by potwierdziło i dało zielone światło ma montaż w/w. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Przemciu, mogę ci pożyczyć ciekawą publikację o E-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Chętnie przytulę Zwashowałem kabinę, wydrapałem wskazówki Zrobiłem wnętrze bocznych drzwi i pomalowałem ich ramę. Wkleiłem boczne okna Zastanawiam się nad dociążeniem dzioba i nie mam miętowego pojęcia który ciężarek zastosować żeby nie przegiąć. Ciężarki nabyłem droga kradzieży z pudełka wędkarskiego Taty Dysponuje 2x40g 1x125g 1x100g Jakieś sugestie ? Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Sugestie ? Też wędkuję i powiem Ci, ze chyba bylo lepiej zabrac tacie pudelko z malymi srucinami niz te gruntowe ciezarki chyba ze masz zamiar je ciąć no to wtedy bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 jedno zdjecie mi uciekło Cieżarki takie duże bo tutaj panowie mnie nastraszyli że trzebabędzie sporo dociażyć więc wyszedłem z założenia że te się nadadzą najlepiej. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Keep going sailor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Zawsze możesz je roztopić i potem jakoś dopasować. Kolega kiedyś przetopił całe pudełeczko tych małych śrucin i wpakował w jakiś model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Proponuję ołów rozklepać młotkiem na arkusze, wtedy łatwiej tnie się nożyczkami , i można powpychać gdzie się da lub chce a następnie (lub w trakcie) zalać klejem/szpachlą, lub zakleić kawałkami plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi