Paweł Czarnocki Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 No to teraz należałoby rozpocząć offtop na temat różnic w sprzączkach w opinaczach dla skoczków i dla zajęcy. A także to, na którą dziurkę owe opinacze powinny być zapięte... Kolejny temat na doktorat. Pozdrawiam Eryk "Falowo" podchodząc do sprawy to była jeszcze kwestia sznurowania butów i odginania klamerek opinaczy. No i "stare" wojsko mogło nosić niezbędnik za guzikami bluzy a "młode" nie. Można by jeszcze dać figurantom wystającą z kieszeni "cieniznę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 No to teraz należałoby rozpocząć offtop na temat różnic w sprzączkach w opinaczach dla skoczków i dla zajęcy. A także to, na którą dziurkę owe opinacze powinny być zapięte... Kolejny temat na doktorat. Pozdrawiam Eryk "Falowo" podchodząc do sprawy to była jeszcze kwestia sznurowania butów i odginania klamerek opinaczy. No i "stare" wojsko mogło nosić niezbędnik za guzikami bluzy a "młode" nie. Można by jeszcze dać figurantom wystającą z kieszeni "cieniznę". I pas na ''jajach''... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2011 Pozwolę sobie zauważyć że w desancie "szwejostwa" nie uprawiano. Sami żołnierze tego pilnowali. "Dziadki" do ostatniego dnia podociągani, tępili zającowskie zwyczaje. Ilość skoków była wyznacznikiem miejsca w szyku, więc rozczaruję Panów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
defender Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 witam co do opinaczy to mialy po prostu zmieniana klamre na paskach na podwojne takie srebne wsuwki- z tego co pamietam jak służylem w 18 BPD w Bielsku -Białej to na etacie był szewc który przerabiał te klamry na miejscu, chodziło o to żeby podczas skoku linka od spadochronu nie mogła sie przez przypadek zaczepić o klamrę a opinacze do ostatniego dnia byl dopiete ma maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Mogę się dowiedzieć z jakiego zestawu wytrzasnąłeś te karabinki AKMS? to bardzo przydatny w takich sytuacjach zestaw: Dragon 3802 AK-47/74 Family. Model praktycznie gotowy: nie wykluczam oczywiście dodania "czegoś jeszcze". Teraz pora na jakąś podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Witam! Model mnie zwalił z nóg, jest wspaniały. Możesz powiedzieć co to za listki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Modelik genialny A korzystając z obecności fachowców od desantu chciałem zadać pytanko . Czy GAZ-69 był w przenoszone przez śmigłowce Mi-4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Super wyszedł Ci ten gazik i załoga ,rewelacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Świetny jest, więcej napisze w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 (edytowane) a opinacze do ostatniego dnia byl dopiete ma maxa. Święta racja, tak było, - gazik piękny na US Army mógł by się pofatygować. ps, cosik mi ta lufa za długa , jeśli to jest B10 to długość całego działa w pozycji marszowej to 1910mm. sory, zapomniałem o B11 , rzeczywiście -może być Chciałem jeszcze dodać odnośnie mundurów polowych, otóż przez pewien czas używano kombinezonu jednoczęściowego dla skoczków , ale chyba się nie przyjął ponieważ tylko raz zetknąłem się z nim na poligonie w Jaworzu, potem go już nigdzie nie widziałem. Edytowane 17 Lipca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Modelik genialny A korzystając z obecności fachowców od desantu chciałem zadać pytanko . Czy GAZ-69 był w przenoszone przez śmigłowce Mi-4 ? Były przenoszone przez Mi-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 Możesz powiedzieć co to za listki? To zestaw ABER'a nr 35D-29 "Maple Leaves" (jak drużyna hokejowa z Toronto). Podstawka wyszła tak: Żadnego polotu, żadnego planu, nic się nie dzieje...całkowita zaćma. Oto przepis jak nie powinno się budować dioram. Teraz połączenie obu elementów: To w zasadzie wszystko, zanim jednak zdecyduję się na Galerię, coś musi drgnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Jest kozacko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 No jak tak się nie buduje dioram to ja chyba powinienem przesiąść się na szydełkowanie zamiast bawić się w modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Znakomity pomysł z tą podstawką w formie skrzyneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Według mnie to nie diorama a winietka i jest piękna, skromniutka jednym słowem same przymiotniki - pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Modelarstwo przez duże M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Przepiękny pojazd na super dioramce. Kolega Gerd pojechał po bandzie Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Świetna , bardzo przyjemna w odbiorze praca -Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Dla mnie bomba Śledziłem warsztat i napiszę, że efekt końcowy będzie powalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Oto ostatnia odsłona projektu GAZ. Przybyła jeszcze jedna figurka i takie tam… Wszystkim śledzącym moje "walki" dziękuję za to, że byli oraz za dobre słowo. A teraz...viewtopic.php?f=68&t=29591 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 No to idę do galerii aby się zdołować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi