Sławekb Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Zacząłeś już go robić?.........znając skalę w której działasz,to napewno Trumpeter,więc chcąc zrobić przeróbkę na MI-8,toooo cię czeka roboty .....ale malowanie w moim guście .......z chęcią ja i wielu innych zerknęłoby na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Widzę że muszę się wytłumaczyć. Panowie w wielkim skrócie na warsztat już za późno model jest już na dziale Lakiernia. W kwestii merytorycznej nie będzie zgodny z oryginałem ma jedynie na pierwszy rzut oka przypominać Mi-8. Model wykonuję dla niepełnosprawnego kolegi który po wypadku na lotni jest częściowo sparaliżowany więc nie jest w stanie sam wykonać modelu. Andrzej jest WIELKIM fanem wszelkiej maści statków powietrznych i chodzącą encyklopedią lotnictwa. Jakiś czas wstecz podarowałem mu na urodziny F-15 i zaczęło się padło krótkie pytanie czy nie skleiłbym P.11c odpowiedz moja była prosta jeżeli będzie w skali 1:32 to nie ma problemu. Pózniej było F-16, MiG-21 i F-4 Aktualnie sklejam na dwie półki i pojawiło się zapotrzebowanie na Mi-8 z którym Endriu ma jakieś prywatne wspomnienia kupił model Mi-8 przekazał mi z prośbą o złożenie koniecznie w tym kamuflażu z nr 656. Od razu wiedziałem że nie będzie to proste ponieważ różnice są spore ale Endriu jasno powiedział że merytorycznie mam się ograniczyć do kamuflażu i dobrze by było gdyby śmigło ogonowe było po właściwej stronie. A i zapomniałbym ważne że ma być PIĘKNY i ŻYWY!!! Tak więc rozczaruję was ale model będę starał się wykonać tak by był PIĘKNY może nawet da się wprowadzić weń odrobinę życia a merytorycznie pozostanie "kundlem" ważne by Endriu miał frajdę gdy będzie stawiał na półkę. Ja mam frajdę że mogę skleić kolejny model a jak widzę uśmiech na twarzy kumpla to i mnie się japa cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 padło krótkie pytanie czy nie skleiłbym P.11c odpowiedz moja była prosta jeżeli będzie w skali 1:32 to nie ma problemu. Sorry za zaśmiecanie, ale ciekawość mnie zżera: czy przebrnąłeś już przez PZL-11c z Silver Wings? Taki model Twoim tempie to byłoby coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Swietne podejście do pragnień i zainteresowań kolegi .......a i mnie ciekawość gdzieś tam zżera odnośnie P-11.....no i gondol silnikowych na MI-8.....nie przerabiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Wkleję po zakończeniu jakąś fote nie przypuszczałem że w połysku ten model może wyglądać tak fajnie a jest tak dobrze ze postanowiłem za jakiś czas wykonać taki na swoją półkę jednak tym razem już ze wszystkimi zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Chcemy dużo fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 http://www.defence24.pl/375204,rosjanie-remontuja-czeskie-smiglowce Czyli można odpalić myto, relatywnie niewielkie, i mieć sprawny sprzęt i części zamienne do niego. Trochę to mądrzejsze i lepsze w dłuższej perspektywie, niż się pożreć na arenie międzynarodowej i później przepłacać kilkukrotnie za używane silniki czy mieć zatrzymane przez "sojuszniczą" służbę celną części na granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Niestety, wciąż nieśmiertelne słowa Kochanowskiego: "Cieszy mię ten rym: "Polak mądr po szkodzie": lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie nową przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą, i po szkodzie głupi." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Ano. Musi pamięć genetyczna, czy coś I tak zmieniając temat, analogicznie, jak w temacie o Mi-24, foto z testów uzbrojenia p-p na Mi-8. R-60 na podwieszeniu: "Jak czegoś nie wolno, ale się bardzo chce to można" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Mi-17Sz-WN (Ми-171Ш-ВН) http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=1407&p=33#p934173 Przezbój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Szanowni koledzy, poszukuję planów onitowania mi-17/mi-8 - BARDZO POTRZEBNE. Wspomóżcie potrzebującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Gdyby nasze były zbyt monotonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoomee Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Cześć, Podepnę się ze swoim tematem tutaj: Odnawiam właśnie prawdziwą łopatę wirnika ogonowego z Mi-8. Czy możecie mnie naprowadzić na konkretne kolory farb, które były używane w tym śmigle? Czy istnieją gdzieś w internecie grafiki rodzajów malowań dla tych łopat? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Czy ktoś z tutaj obecnych ma dobrze rozpracowany temat polskich Mi-17 i jest w stanie określić przynależność śmigła do danej jednostki po numerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 3 godziny temu, Zderzak napisał: temat polskich Mi-17 i jest w stanie określić przynależność śmigła do danej jednostki po numerze? Dawaj, to można spróbować. Najlepiej z fotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Numer 6105, i np. takie zdjęcie: https://www.airplane-pictures.net/photo/1019906/6105-poland-army-mil-mi-17-1v/ Był kiedyś spis wszystkich Mi-8/17 w necie, ale jest mocno nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Jeśli nie był gdzieś przerzucany, to obstawiam 1.dywizjon lotniczy z Leźnicy wielkiej. Opancerzenie sugeruje, że latał w Afganistanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Godzinę temu, Grzes napisał: Jeśli nie był gdzieś przerzucany, to obstawiam 1.dywizjon lotniczy z Leźnicy wielkiej. Opancerzenie sugeruje, że latał w Afganistanie. Tak by też sugerował stary spis. Jedynie mógłby zostać przerzucony do 7. eds, cos tam poza najnowszymi wersjami chyba jeszcze mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Podmalówki, czy nowy kamuflaż? http://lotnictwo.net.pl/gallery/photo/aircraft-Mil_Mi-17Hip/airline-Poland_-_Army/reg-605/cn-106M05/foto-576073.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Witam Kolegów Poszukuje wszelkich zdjęć ładowni 3 siedemnastek które były wysłane do Czadu(602, 603, 605), może ktoś poratuje. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Nazgul_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 31 Sierpnia 2023 Share Napisano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że na paradzie nasze wodne Mi-8 były w całości szare. To nowe malowanie, czy coś mi umknęło? Jaki to kolor i czy jest dostępny model morskiego Mi-8? Defilada z innych ujęć: Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2023 Share Napisano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) 32 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: nasze wodne Mi-8 Mi-14 32 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: To nowe malowanie, czy coś mi umknęło? Nie takie nowe. Parę lat już ma. Wersja ZOP (Mi-14PŁ) Wersja ratownicza (Mi-14PŁ/R) Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Bo jakoś zawsze wydawało mi się, że były bardziej niebieskie, a tu taka ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 52 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: zawsze wydawało mi się, że były bardziej niebieskie Początkowo było tak: Potem różne rodzaje łat, a teraz marynarze noszą się na szaro. Tu masz dwie wersje malowanka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Bo jakoś zawsze wydawało mi się, że były bardziej niebieskie, a tu taka ciekawostka. Pewnie kojarzyło Ci się z faktycznym Mi-8, który przez jakiś czas miał "błękitne" malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi