Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę ale nie sądzę. Tym bardziej, że w tych wersjach WCMowych te blachy i czasem i żywica są integralną częścią bez, której tego modelu nie zrobisz. A wersji podstawowych jest wypuszczonych chyba trzy. A na stronie WCMu to widnieją kwiatki sprzed ośmiu lat typu Panzer IIIE - wkrótce w sprzedaży i Stuart M3A3 Wyzwolenie Paryża - już w sprzedaży. To już miało miejsce nie mniej jak 6-7 lat temu czyli zaraz po powstaniu WCM.

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przykrą niespodzianką okazały się same kalkomanie : są bardzo delikatne i bardzo podatne na uszkodzenia co sprawiło że jedna z moich kalkomanii z nazwą (którą żeby poprawnie umieścić trzeba koniecznie ją „odseparować” od numeru!) uległa uszkodzeniu. Sugeruję w tym przypadku zaniechanie użycia wszelkich płynów zmiękczających do kalkomanii

No co Ty...

Na moim Kuibyszewie siadło jak marzenie. Użyłem płynów agamy i wszystko było super. Sama przyjemność.

Sam model wygląda fantastycznie!!! Teraz jeszcze lepiej widać detale. Pogratulował. Będzie chłopek w wieży?

PS.

Kółko poszło

• 3 weeks later...
Napisano

Witam!

Na wstępie mała skrzynka odpowiedzi:

Będzie chłopek w wieży?

Raczej nie, choć kompozycja jest jeszcze sprawą otwartą.

I kolejna odsłona dramatu czyli syf postepujący :

th_100_5551.jpg

th_100_5550.jpg

th_100_5561.jpg

th_100_5559.jpg

th_100_5558.jpg

th_100_5555.jpg

th_100_5553.jpg

th_100_5552.jpg

Jak widać postęp raczej symboliczny – jakoś mi entuzjazm uleciał ...

Jeszcze dojdzie może tu i ówdzie jaskiś rdzawy ślad a potem kolej na błotko – wstępną przymiarkę można już dostrzec .

C.d.n.

Pozdrawiam!

• 6 months later...
Napisano

Witam!

Wątek bardzo już zakurzony - najwyższa pora na drobną aktualizację...

Ostatnimi czasy przez moment zaświtała mi idea żeby spróbować pokończyć co poniektóre rozgrzebane dawno temu prace .

Niestety zapał jak szybko się pojawił tak szybko zgasł , ale coś tam tu i ówdzie popchnąłem do przodu . W pierwszej kolejności tytułowego nieszczęśnika .

Żal mi się zrobiło biedaka że tak sobie gnjje po cichutku na boczku więc podrobiłem to i owo.

Min. do zabawy dołączył „czynnik ludzki” – obecnie "założony" do przymiarki . Błotko zaś to taka rozbiegówka, w założeniu pojazd nie ma być nim nadmiernie upaćkany.

A przedstawia się to tak:

th_IMG_0745.jpg

th_IMG_0742.jpg

th_IMG_0741.jpg

th_IMG_0740.jpg

th_IMG_0739.jpg

th_IMG_0738.jpg

th_IMG_0737.jpg

th_IMG_0736.jpg

Wszelkie uwagi mile widziane.

C.d.n. ( )

Pozdrawiam!

Napisano

Całkiem fajnie to wygląda, choć te gąsienice trochę zbyt sterylne.

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Witam!

Jak widzę temat nieco odżył

te gąsienice trochę zbyt sterylne.

Trochę cierpliwości – to dopiero wstęp .

Kończenie projektów to moment przy którym najczęściej zapał opuszcza.

Najgorzej zacząć, potem już jakoś leci chyba że zów trafi się na kolejny „próg” .

Palmy też będą?

Właśnie nie mogę się zdecydować ...Jeśli już to chyba tylko jedna ze względu na gabaryty podstawki...

Cieniowanie gębusi nader oszczędne (może i dobrze).

Uwidoczniło się to dopiero na fotkach, coś tam z tym pokombinowałem i może teraz już będzie lepiej .

Widzimy się w Bytomiu

ale wątpię...

Pozdrawiam!

Napisano

Bardzo ładnie wyszedł ten szkrab. Czy jest możliwość na przyszłość byś wstawiał całe fotki a nie miniaturki?

Napisano

Witam!

Czy jest możliwość na przyszłość byś wstawiał całe fotki a nie miniaturki?

Chętnie, ale niestety nie wiem jak ...

Niby fajnie, tylko gdzie te odjechne palmy?

Leżą sobie w kąciku i pokrywają się z wolna kurzem . Jak już wspomniałem: waham się co do umieszczenia którejkolwiek ...

Widzę, że się ruszyło przed Bytomiem

Nie wybieram się.

Pozdrawiam!

Napisano

Leżą sobie w kąciku i pokrywają się z wolna kurzem . Jak już wspomniałem: waham się co do umieszczenia którejkolwiek ...

I słusznie bo są za wielkie na tą podstawkę. Czołg by zginął...

Napisano

Witam!

I słusznie bo są za wielkie na tą podstawkę. Czołg by zginął...

Motywy mam nieco inne: mianowicie ciągle nie jestem przekonany co do uzyskanego kolorystycznego efektu

Pozdrawiam!

Napisano

aby wstawić pełnorozmiarowe zdjęcie na forum musisz je otworzyć (tak jak po kliknięciu na miniaturkę) a następnie klikasz ppm i wybierasz "kopiuj adres obrazka". Kolejnie przechodzisz do okna odpowiedzi na forum znów klikasz ppm i wybierasz wklej. Uzyskany adres zaznaczasz na niebiesko i klikasz na przycisk "Img" nad oknem wpisywania teksty w pełnym edytorze bodź ręcznie wpisujesz przed_adresam,_a_po_nim. W ten sposób Twój obrazek pokaże się na forum tak:

IMG_0768_filtered.jpg

Przepraszam jeśli napisałem zbyt lakonicznie ale chciałem żeby było zrozumiale dla wszystkich użytkowników forum - również tych mniej zaawansowanych. Pozdrawiam Szymek

Napisano

Widzę, że się ruszyło przed Bytomiem

Nie wybieram się.

Pozdrawiam!

A to czemu? Będzie wielka strata dla wszystkich zainteresowanych pancerką w 1:72 :(

Szkrab wygląda pięknie!

Napisano

Temirku, porusz ziemię, wstrzymaj słońce (jak Kopernik) i przyjedź.....

Napisano

No wreszcie się doczekałem M3 z Mirage'a w warsztacie. Piękna robota, gratuluję.

Napisano

Witam!

Na początek mała skrzynka odpowiedzi:

aby wstawić pełnorozmiarowe zdjęcie na forum...

Serdeczne podziękowania za poradę !

Oczywiście spróbóję zastosować w praktyce w najbliższym czasie ale obawiam się że przekracza to mój zakres pojmowania ...

A to czemu? Będzie wielka strata dla wszystkich zainteresowanych pancerką w 1:72

No toś pięknie pojechał po bandzie z lukrem!

Bez przesady, frekfencja z pewnością dopisze.

Temirku, porusz ziemię, wstrzymaj słońce (jak Kopernik) i przyjedź.....

No wreszcie się doczekałem M3 z Mirage'a w warsztacie. Piękna robota, gratuluję.

Dawno temu jakieś już były .

A teraz na specjalne życzenie PT. Publiczności :

...w kolejnej odsłonie pojawia się drzewko i tak już zapewne zostanie:

th_IMG_0788_filtered.jpg

...oraz pozostałe ujęcia:

th_IMG_0784_filtered.jpg

th_IMG_0783_filtered.jpg

th_IMG_0782_filtered.jpg

C.d.n.

Pozdrawiam!