Andrzej_LK Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 po wielu przygodach czas na wjazd do galerii. Gdynia naprawdę wygladała tak: a tak wygląda model na podstawce: różne ujęcia modelu: rzut oka do wnętrza: Gdynia w czerni i bieli: dziękuję wszystkim, którzy zaglądali do mojego warsztatu i pomagali na różne sposoby w budowie modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Do warsztatu zaglądałem - achy i ochy.Moje też. Podłoże - bardzo podobamisię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Super. Tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Zdecydowanie warto było czekać na galerię. Całość wyszła po prostu bajecznie. Oglądając takie prace samemu mam ochotę na rozpoczęcie jakiegoś nowego projektu w tej skali. Naprawdę należy Ci się duże piwo zarówno za świetny model, równe dobrą podstawkę, jak i za propagowanie polskiej historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Model na światowym poziomie.Podstawka podoba mi się mniej,ale mną się nie przejmuj . Gratuluje Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Bardzo dobrze wykonana całość jak dla mnie podoba mi się zróżnicowanie kolorów na pojeździe jedyne co mi brakuje to drugiego drzewka Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Tylko pogratulować takiego modelu. Niby 72 a szczegółów w nadmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Witam! Ochów i achów nie starczy, co by mój zachwyt wyrazić! Super i tyle...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Andrzeju gratulacje za wykonanie modelu i za temat. Trochę mi figurki nie pasują, ale to takie moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Myślałem że to 1/35.Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Pięknie ale to już dawno wiesz A karabiny na wieży po prostu wymiatają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Fenomenalnie, aż ciężko uwierzyć że to w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Brawo zasłużone Szczególnie świetnie prezentują się ostrogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Z najwyzszej polki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 I pewnie dostanę baty, ale cóż, bywa. Model jest super, mowa o M10, ale... z podstawką jest już gorzej. Jeżeli już błoto, to i podmokły teren, a on jak by w powietrzu zawisł (powinien się jednak trochę bardziej zapaść), wojak również, łazikuje po błotku i ... normalnie może iść na randkę, kamaszki i kombinezon czyściutkie. Nie bierz tego do siebie jako krytykę i zgryźliwość "starego" człowieka, ale jako zwrócenie uwagi dla dobra ogółu. Jak pisałem, model przez duże M, ale podstawka jak by od innego modelarza, np. ode mnie (sklejacza). Model: 5+ (za skale dodałbym jeszcze 1, ale bez przesady) Podstawka: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Cóż mógłbym tu więcej powiedzieć...Jest Super ! Jeden z najciekawszych modeli pancernych w polskich barwach w tym roku. Na pewno jedna z najlepszych "puszek" z PL na kadłubie jakie widziałem w 1/72. Dzięki takim projektom jak ten coraz bardziej przekonuję się do pancerki w 72. Oferowane zestawy są coraz lepsze, ich cena nie doprowadza do furii, no i miejsca na półce zajmują mniej Moje najszczersze gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Andrzeju gratuluję kolejnego pięknego polonika. Mam nadzieję wkrótce dołączyć ze swoimi "polakami". Temat coraz bardziej mnie wkręca, więc będziesz miał konkurencję :P Gdynia jest piękna! I tym razem, moim zdaniem, podstawka jest świetna, bo do ostatniej miałem kilka "ale". Tak trzymać! Co tam masz w kolejce dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Ekstra, fajnie ze w takim miszczowskim modelu jest coś ode mnie ;] ;] ;] Bardzo mi się podoba, gratuluję ;] Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2011 dziekuję za komentarze. Pafica, bez kółeczek od Ciebie to naprawdę ciężko by było Gdynię sklecić, masz u mnie linię kredytową na piwo (płatne przelewem przy najblizszym spotkaniu po okazaniu stosownego dowodu ). drugiego drzewka nie robiłem bo obawiałem się, że to raczej Gdynia stanie się dodatkiem do drzewek. gdybym zrobił tak duże drzewa, jakie są na zdjęciu to pewnie Gdynia by zanikła pod ich koronami. wojaka rzeczywiście można trochę jeszcze ubrudzić i to jest celna uwaga. a plany na przyszłość.... jest ich tyle, ze sam nie nadążam, nie chcę zapeszyć. będą Polacy z Zachodu i ze Wschodu, pewnie też z Warszawy... tylko nie wiem kiedy, bo im dalej w las, tym bardziej życie się komplikuje. w każdym razie cieszę się, że będzie więcej poloników bo historia polskich pancerniaków zasługuje na pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Pozwoliłem sobie odkopać wątek... R E W E L A C J A ! ! ! Jedna z najlepszych 72-ujek jakie miałem okazję oglądać... Przeczytałem cały wątek warsztatowy i galerie, po prostu bomba... Sam też się przymierzam do tego tematu, ale na bazie UM-u... co z tego wyjdzie i kiedy zacznę, zobaczymy, na chwilę obecną zbieram materiały i "części zamienne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Maja 2013 Autor Share Napisano 25 Maja 2013 Masz u mnie order złotej łopaty Jak potrzebujesz materiałów albo części to pisz, może będę mógł Ci w czymś pomóc. Na bazie UMa będę robił Achillesa więc chętnie popatrzę, jak zmagasz się z takim materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Niesamowity detal jak na 1/72, Świetne figury.I dosyć dziadowska podstawka. Ale pomińmy podstawkę. Kilka razy sprawdzałem, czy to na pewno 1/72, bo nie chciało mi się wierzyć że to taki mały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Masz u mnie order złotej łopaty Jak potrzebujesz materiałów albo części to pisz, może będę mógł Ci w czymś pomóc. Na bazie UMa będę robił Achillesa więc chętnie popatrzę, jak zmagasz się z takim materiałem. Achillesa powiadasz... a masz jakiś konkretny pojazd na myśli, w sensie zdjęcie... też mi chodzi po głowie... Wnętrze będziesz przerabiał na Achilleso-podobne, trochę się różniło od tego w M10, a producent jak zwykle się nie postarał i olał wnętrze zostawiając z M10... A co do Gdyni, jeszcze nie wiem, czy to będzie Gdynia, czy może coś z 2KP, niestety do tego drugiego nie mam kalek, a i zdjęcia są dość niewyraźne... wyjdzie w praniu, na chwile obecną i tak nie mam czasu na leptanie, lato modelarstwu nie sprzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Zarąbisty mówiąc po mojemu.Bardzo ładna podstawka i w ogóle cały model .Pozdro z MR.ŁAMBBINOWICE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi