Grzes Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 No wieści R E W E L A C J A !!!! Zapewne już wkrótce to będzie podstawowy typ w relacjach z budowy na tym forum Panowie z AJ MODEL M 28 Bryza (1:72) to też wielka niespełniona w modelarstwie konstrukcja.... Nawiasem mówiąc... jakieś 1,5roku temu zanabyłem Sokolika z żywicy... 120zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Witam. Już bez emocji . Czy będą może "podwersje" podstawowego modelu (w innych malowaniach ,inne zestawy kalkomanii itp.). Obecny arkusz kalkomanii wydaje się zbyt skromny. Intrygują mnie też reflektory w formie kalek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Franz odpowiedzi na Twoje pytanka są na stronie 3 tego wątku. Dlaczego piszesz, że kalki są skromne? Masz Brachu 2 wersje malowania i to uważam bardzo ciekawe, choć oznaczenie wersji jako "T" nie jest do końca poprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Czytałem wszystkie posty tego tematu Grzesiu. W "podwersjach" chodziło mi nie o Anakondę i W-3W , ale o np Sokoła z byłych NJW czy też salonkę ze Specpułku. Sokół to nie tylko W-3RL. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Ahaaaaaaaa rozumiem... to większy zachód z dobraniem malowania niż jeśli chodzi o wnętrze, bo tu można cosik podłubać we własnym zakresie. Pomocna będzie zapewne książka z kalkomaniami Intechu "Polskie śmigłowce wojskowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aj-model Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 tak jak pisałem my sie dopiero uczymy i jesteśmy swiadomi ze nie wszystko bedzie sie podobac i przy nastepnym modelu będziemy starali się wszystkie uwagi wprowadzic .oczywiście ze beda inne wersje plan jest taki choc wolimy nic nie uprzedać -w3w-anakonda-wersja czeska -wersja policja niemiecka- straż graniczna i policja polska - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 sw-4 jezeli już to napewno w 48 -ce To już mogę napisać ze dzięki wielkie, czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 "Straż Graniczna i Policja polska". Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dzięki, AJ-Model i życzę sukcesów Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 AJ-MODEL, a może pomyślicie nad Sokołem i Mi-2 w skali 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 No, a może AJ-model pokusiłby się o wykonanie PZL P.11 i p.7a w skali 1:72? tego BARDZO brakuje. Andrzej "Jostein" Kowalski PS. A SW-4 to i w 1:72 byłby nader mile widziany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 A SW-4 to i w 1:72 byłby nader mile widziany... Oj prawda, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 to do listy zyczen dopisze naprzyklad cos co mogloby sie kryc pod piekna nazwa Lotnictwo Polskie 1940, a wiec Jastrzab, Wilk i reszta projektow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Dawno mnie nie było na forum a tu takie wieści!!!!!!! Już nie moge się doczekać Sokoła i Anakondy. Oczywiście w wiadomo jakim malowaniu No i oczywiście An-28 i M-28 to też moje marzenie. Przy takich tematach AJ-MODEL ma spore szanse na zdobycie naszych serc (i portfeli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 6 Maja 2007 Autor Share Napisano 6 Maja 2007 Niektórzy twierdzą że zainteresowanie polskimi śmiglakami jest wśród modelarzy bardzo słabe? http://modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=31258 Skoro tak to my wszyscy zainteresowani pomęczymy dalej temat Sokoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 A bedzie możliwość otrzymania instrukcji o modelu sokoła mailem. Pytam się bo chcę właśnie tem model zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 A bedzie możliwość otrzymania instrukcji o modelu sokoła mailem. Pytam się bo chcę właśnie tem model zacząć. Fajnie ,że posiadasz ten model.Może podzieliłbyś się z innymi informacjami o modelu i zrobił ładne omówienie wyprasek ze zdjęciami Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Może sam producent pokazałby cos więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Chcieliście, to macie: (zdjęcia publikuję dzięki uprzejmości mego serdecznego kolegi, który juz się stał szczęśliwym posiadaczem modelu.) A tu znajdziecie wszystko o Sokołach: www.adampekala.boo.pl Nie miałem go w łapkach, więc sorki wielkie, że nie piszę nic o jakości wyprasek i zgodności z planami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Short run... Może to i lepiej. Większe szanse że firma szybko powiększy asortyment. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aj-model Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 co do wypraski to jak wspominałem to była partia próbna dostarczona na konkurs modelarski cały czas forma jest jeszcze dopieszczana [niwelujemy nadlewki itp.] nie jest to short -un .ale generalnie tak wygaląda .pozdrawiam aj-model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Bylo to wspominane ale kolor tworzywa wola o pomste, jak anakonda bedzie tak samo to juz slysze te bluzgi lecace podczas malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 jak anakonda bedzie tak samo to juz slysze te bluzgi lecace podczas malowania A co za problem wcześniej dać np. jasnoszary podkład Dostaniecie model, na który wielu czekało i jeszcze marudzicie. Może lepiej zaproponować producentowi np. malowania coby ich potem nie szukać i czekać na dodatki innych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 A co za problem wcześniej dać np. jasnoszary podkład Dostaniecie model, na który wielu czekało i jeszcze marudzicie. Może lepiej zaproponować producentowi np. malowania coby ich potem nie szukać i czekać na dodatki innych firm Dokładnie!!! Lepszy ShortRun w garści niż Sokół na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 (edytowane) Jak ktoś ma problem z kolorem plastiku zawsze może posklejać Sokoła z Broplanu. Bieluśki, że hej!! Na pierwszy rzut oka może to nie Tamigawa ale czekało na ten model wielu modelarzy i sklejaczy w Polsce zwłaszcza, że wersji oryginału jest dużo to model nawet jeżeli niedoczeka się modyfikacji fabrycznych (tfu tfu tego poducentowi nie życzę) to przeróbek "domowych" będzie co nie miara. Zaczynając od Anakondy przez GROM-owładnego aż po Głuszca. Teraz pozostaje czekać na resztę peletonu: Part (przynajmniej taki zestaw jak do innych śmiglaków sobię życzę), kalki (coś już jest ale Techmod albo Ardpol mogli by zrobić jakiś prezent) po żywicę (np elementy do Głuszca chyba precyzyjniejsze będą z żywicy). Edytowane 6 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Może lepiej zaproponować producentowi np. malowania coby ich potem nie szukać i czekać na dodatki innych firm No jak Anakonda to koniecznie Gromowska Fotka pochodzi z http://www.sanko.wroclaw.pl/galeria/zestaw07/26_w-3cz2.html Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi