Gość Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Kurdę jak tak patrze to kusi mnie żeby jakiegoś niemca skleić. Mnie kurde też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Dzięki za komentarze. Nie myślałem że moje wypociny mogą kogoś zainteresować w takim stopniu. Tylko Błotnik trochę gruby. No mogłem go zeszlifować, ale jakoś nie pomyślałem. A o metalowych to nie ma mowy. W ogóle to z niego tylko wieżę chciałem do winietki. Kurdę jak tak patrze to kusi mnie żeby jakiegoś niemca skleić. Mnie kurde też Dawać chłopaki tani zestaw "dwójek" Tamiya z jedynie 30 częściami to wszystkich będzie pięć do ankiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 OOO nie bazylms, ja się nie dam przerobić . Moja miłość to czołgi współczesne ale przyznaję, taki Panzer, czy inny Tiger to też ładne maszyny i ta ciemna strona mocy bardzo kusi. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Gąski jak najbardziej OK Krzychu super Ci wychodzi ta stareńka II czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Dzięki Robert. Co myślicie o tym - modulować jeszcze kolory białym olejem coś jak wyblakły, czy lepiej zostawić jak jest i dać tylko kurzenie. Mam jeszcze wynalazek AK Interactive zacieki dla malowania DAK, ale to najpierw przetestuję na spodzie. Zresztą kurzenie to też płyn AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Z białym to może odpuść, AK sam kupiłem buteleczkę na próbę i ciekaw jestem efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Kurdę jak tak patrze to kusi mnie żeby jakiegoś niemca skleić. Mnie kurde też Dawać chłopaki tani zestaw "dwójek" Tamiya z jedynie 30 częściami to wszystkich będzie pięć do ankiety Jeśli już niemca skleję to w takim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Gąski są ok, dlaczego niby na odwrót ? Powodzenia dalej, będziesz robił jakąś podstawkę? Figury ??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Markuz, czyli nieoczekiwana zamiana miejsc. Niemcy brali KV a ruskie to. ... będziesz robił jakąś podstawkę? Figury ??. Tak, ale jeszcze muszę skończyć M3 Granta, a figurki to tylko angole. Ale to już w dziale dioramy i figurki bo pewno trochę zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 No trochę ten wątek zaniedbałem. Przymierzyłem się dzisiaj do gąsek, ale jak zwykle jakieś problemy. To co pisałem wcześniej o kleju - zostawia błyszczącą powierzchnię nie bardzo daje się zamaskować. Tak więć sprawdzę inny pomysł. Jako że nie chciałbym malować gąsek z powodów które zobaczycie poniżej, spróbuję na klej trysnąć matowy lakier. Zobaczymy co wyjdzie. A jak dalej będzie źle no to chyba jednak będzie malowanko. Foty gąsek (tylko próbki) z wygladem finalnym jaki chciałbym uzyskać. Wydaje mi się dobry. Zdjęci robione przy sztucznym świetle i krzyczącym dzieciaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Krzysio - bardzo fajny mode... jak go na końcu przykurzysz to będzie elegancki! Kurdę jak tak patrze to kusi mnie żeby jakiegoś niemca skleić. Mnie kurde też Dawać chłopaki tani zestaw "dwójek" Tamiya z jedynie 30 częściami to wszystkich będzie pięć do ankiety Jeśli już niemca skleję to w takim malowaniu To ja poproszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Jeśli już niemca skleję to w takim malowaniu To ja poproszę! Musze najpierw niemca zamówić u mikołaja hehe. Ale może jak skończę KW-2 to dla odpoczynku od radzieckiej techniki wykonam coś ze zdobyczy wojennych RKKA. bazylms trochę słabo widać na tych zdjęciach o jaki efekt ci chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2011 Autor Share Napisano 25 Października 2011 No to wysyłaj ten list. Mało jest niemców w ruskim wydaniu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Chłopaki! Zaraz idę na Bonfire night (ekipa z UK wie o co chodzi) a jutro mam wolne. Dlatego proszę was o szybką pomoc. Czy robić na nim zacieki DAK i jakąś biedronkę z olei? Bo jak tak to po powrocie machnę go sido aby może jutro coś podobać. Radźcie coś Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 biedronka by go troche przefiltrowała plus zacieki DAK dla mnie OK Chłopaki! Zaraz idę na Bonfire night (ekipa z UK wie o co chodzi) . http://pl.wikipedia.org/wiki/Spisek_prochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Panzer dostał lekką biedronę. Mam nadzieję, że na zdjęciach będzie to widać. Dam mu przeschnąć i jeszcze raz sido a potem Streaking Grim for DAK. Boję się go dawać bezpośrednio na oleje aby ich nie uszkodzić przy prcy z AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Fajnie już wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Dzięki. Pomaziałem zacieki, rainsy czy jak tam się to nazywa przy pomocy AK Interactive Streaking Grim for DAK. Nigdy wczesniej tego nie uzywałem, ale chyba jakoś to wyszło. W zasadzie poza kurzeniem to chyba już nic więcej nie będę mu robił. No chyba e sądzicie inaczej. Mam pytanie. Chciłbym w zakamarkach dac cos co by wyglądało jak powiedzmy nawiany piach. Coś więcej niż kurzenie, ale bez przesady. Z czego to zrobić? Poradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Najlepsze był by ze 2 odcienie pigmentów Krzysiek. np; http://www.exito.sklep.pl/pl/p/MIG-P027-Pigment-Light-Dust/3358 http://www.exito.sklep.pl/pl/p/MIG-P030-Pigment-Beach-Sand/3361 Nakładasz je w w zakamarki i zalewasz medium lub nawet wodą.Później utrwalasz fixatywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Nie popsuje się tym efekt, jak pigmenty dostaną się między linie podziału blach? Chyba, że chcesz dać mocno rozcieńczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Dzięki Piotrze. Mam akurat te dwa w swoich zbiorach. Grzesiek jak paprałem poprzednie modele to wydaje mi się, że pigmenty nie miały tendencji do rozpływania się. A z resztą jak dawałem Thinner MIG'a to chyba schnęły kilka godzin. Chyba w razie problemów dałoby się coś jeszcze odratować. Zresztą spróbować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Jak chcesz je utrwalić? Będziesz dawał lakier? Na wszelki wypadek? Sorry za natarczywość ale zawsze słaby byłem z pigmentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Ja delikatnie podsypuję je sobie z pędzelka 00 w malutkich ilościach w wybrane miejsca.Później z zakraplacza zatapiam je medium.Jeśli po tym zabiegu ich nie ruszysz to zostaną tylko w tych miejscach nic Ci się nie rozpłynie.A utrwalać najlepiej z aero delikatną mgiełką fixerem miga lub fixatywą do pasteli.Pamiętaj,że po utrwaleniu i tak połowa z nich zniknie Zresztą pigmenty też najlepiej dawać na Sido jak tak przeważnie robię.Wtedy możemy je kontrolować tak samo jak wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Z tymi pigmentami to dokładnie tak, jak napisał Piotrek. Miałem dzisiaj trochę czasu i chciałem podgonić trochę z Grantem, ale to masakra była. Trzeba znowu dorabiać kilka części, więc na chwilę wyciągnąłem z pudła niemiaszka. Poobcinałem trochę te wystające zęby kół napędowych aby nie wyglądały jak piły tarczowe. Mm ndzieję, że jutro zacznę zakładać gąsienice. A przy okzaji zrobiłem mu lekkie nacieki brązowe. Nie jako rdza a raczej odbarwienia. To już chyba koniec będzie niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi