Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,

Dawno na tym forum nie pokazywałem - chyba z parę lat. Model ze stajni Revell'a zbudowany prosto z pudła, dodatkiem jest jedynie konwersja czeskiej firmy Black Dog. Nie rozczulałem się zbytnio nad modelem, nawierciłem jedynie wydechy. Szczerze mówiąc takie sklejactwo bardzo przypadło mi do gustu....

DSCN8038.jpg

Kleić FAMO zacząłem wczoraj, zajęło mi to raptem pół dnia stąd tylko kilka zdjęć. Składa się wszystko wyśmienicie, zero szpachlówki.

DSCN8026.jpg

DSCN8037.jpg

DSCN8032.jpg

DSCN8035.jpg

Całość jeszcze przyłożona na sucho, dlatego miejscami koślawo. Żywica bardzo przyjemna w obróbce - miękka, ale nie kruszy się. Ze spasowaniem, też nie było problemu.

Nie przewiduje obszernej relacji z warsztatu, bardziej chciałem pokazać, że jeszcze żyje i kleje

Pozdrawiam

Posted
Moc pěkné. Jak pasují doplňky Black dog?

Very nice. Jak dopasować akcesoria Black Dog?

It fits perfect.

W między czasie mała podstawka w budowie. Jakaś figurka, może dwie też się pojawią.

DSCN80421.jpg

Posted

Miało być prosto z pudła, ale pokusiłem się jeszcze o nowe poręcze. Szybko poszło dzięki cwanemu urządzeniu ze stajni Griffon Model. Teraz zabieram się malowanie.

DSCN80461.jpg

DSCN80471.jpg

DSCN80481.jpg

Pozdrawiam,

M.

Posted

No pięknie Panie, piękne. Narobiłeś mi smaka na tego Famo. Ten dinks do wyginania rewelacyjny.

Posted
Ten dinks do wyginania rewelacyjny.

Można wiedzieć gdzie takiego można kupić?

Posted

Reanimowanym aerografem inwalidą udało mi się wyciapciać model w Panzer Grey. Taka moja interpretacja CM. Wyostrzane detale są miejscami niechlujnie pomalowane, ale to wszystko i tak zniwelują później oleje. Terasz muszę się zabrać za wypaćkanie detali i żywicy Black Doga.

DSCN82701.jpg

DSCN82671.jpg

DSCN82711.jpg

Posted

Tak, troszkę zbyt niebieskawy wyszedł na zdjęciach.

Posted

Wygląda bardzo sympatycznie . CM wyszło pierwsza klasa, a biorąc pod uwagę skalę to rewelka.

Bardzo mi się podoba.

Posted

CM choć nie przepadam to tu mi się podoba.

Troszkę przechodzi w takie pierwsze brudzenie pojazdu.

Dobra robota.

Posted

Klasa! Dobre tempo ;)

Posted

Cieszę się, że już się Wam podoba.

• 1 month later...
Posted

Mały postęp. Model dostał oznaczenia, wash oraz wymalowałem żywice. Nie mam kompletnie doświadczenia w cieniowaniu akrylami, przydałoby się zmalować trochę figurek w większej skali aby nabrać trochę wprawy. Pomagałem sobie trochę olejami. Podstawka też nabiera rumieńców, a w przygotowaniu kierowca.

DSCN8445.jpg

DSCN8448.jpg

Posted

Moja słowa tego nie opiszą...

Model jest rewelacyjny a malowanie bambetli pierwszorzędne.

Posted

Miło, że się podoba. Powoli do przodu - podstawka praktycznie gotowa.

DSCN84531.jpg

DSCN84511.jpg

Posted

Fajno

brakuje tylko śladów gąsek za pojazdem.. no chyba że znalazł się tam drogą teleportacji

Pozdrawiam

Kami