Gościu Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Witam. Po dłuższej przerwie - lenistwo plus brak czasu spowodowały modelarski "zwis" Ogarnąwszy się nieco zaczynam coś dłubać, na start diorama z Powstania 44. Przedstawiam postęp prac dotychczasowych. Wersja pierwsza prezentowała się tak: Coś mi strzeliło do łba i wygryzłem kawałek podstawki by upchnąć tam kolejne dwie figury i finalnie wyszło tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Zapowiada się kolejny hicior o zacnej tematyce Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 No, no, coraz ciekawsze tematy. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Ogólnie to ciekawie się zapowiada. Tylko coś te dzieci tak nie bardzo mi się podobają(zwłaszcza ten większy). Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Rzadki temat. Będę obserwował. Mur twojej produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Dlaczego studzienka wystaje ponad? Btw dzieci za dużo pakowały ale zapomniały o nóżkach i rękach, teraz mają tylko zacne kaloryfery. Ale i tak wiem ,że będzie to kolejny hit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Pomysł bardzo zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Dawno cię tutaj nie było. Widzę kolejna praca w temacie powstania, zapowiada się ciekawie. Ściana ci wyszła świetnie. Chłopaków rozumiem lepiłeś sam z Green Stuff'u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Cześć i dzięki za wpisy. Tak, murek to skrobany nożykiem gips(dźgany także) Dzieciaki - fakt, ten mniejszy to może ma ubranie po starszym bracie...ale większy do ociosania pójdzie. Figurki dzieci nie są mojego autorstwa Wykonał je jako pierwsze mój znajomy Łukasz K. - zaczyna się bawić w sculpting. Jeśli wyjdzie Mu coś ciekawego będę pokazywał w stosownym dziale co powstało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 mniejszy dzieciak wygląda OK., większego trzeba przebrać w mniejszą katanę. Pomysł super, wykonanie ściany i drzwi bramy pierwsza klasa. Pomysł z kanałem i jego wnętrzem mistrzowski (jak w MPW w Warszawie, ale to nie plagiat!). Lampa jeszcze nie na stałe? Będę obserwował i komentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 pomysła na dioramkę super, na twoim miejscu bardziej pokazał bym tych w kanale, nie wiem czy jest potrzebna aż podwójna ramka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Witam! Myślałem że planetę zmieniłeś, bo strasznie się opuściłeś i przepadłeś gdzieś w otchłani. Nawet na blogu mało ciebie....Olewasz forum i to widać i czuć... Pokaż coś fajnego, na czym można oko zawiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Października 2011 Autor Share Napisano 27 Października 2011 Hej. Ociosałem dzieciaki i uzbroiłem figurki do tej pracy i kolejnej. W chwili obecnej mam ten etap: Kwestia ramki nie jest jeszcze rozwiązana. W chwili obecnej jest na etapie - nic ciekawszego nie wykombinowałem. Sam temat kanałów podejmę raz jeszcze, jednak za czas jakiś - tu wykonałem go dość późno. Jak pisałem wcześniej(albo i nie) powstał dopiero po zbudowaniu podstawki i wklejeniu murka - na szałaputa. marioba - miałem pauzę modelarską...no prawie. Nie miałem sił i ochoty na cykanie fot i ogarnianie wszystkich for wraz z blogiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Hej Rafał, witamy z powrotem. Świetny pomysł z okienkiem na kanał, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Listopada 2011 Autor Share Napisano 3 Listopada 2011 Hej, hej. Pomazałem ściankę, bruk oraz lampkę. Afisze są w chwili obecnej tylko na mokro wklejone. Kolejno dam pigmentu na drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Szok w trampkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Możesz opowiedzieć coś więcej o malowaniu elementów drewnianych? Na każdej twojej pracy wyglądają świetnie. Plakaty drukowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Scenka nabiera pięknych barw i wygladu. Oby Ci tematów na podobne diorany nie zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Nie ma zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Oby Ci tematów na podobne diorany nie zabrakło. Patrząc na naszą polską historię na pewno nie zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Jesteś kolego zbyt popularny w sieci, na to wychodzi, i spece z photobucketu są zazdrośni, bo zdjęć nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 Niestety nie mogę sam edytować posta, więc powielam ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Ładnie, ładnie, ale te plakaty to trochę za nowe na tej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Dlaczego za nowe? Na moje bardzo dobrze szczególnie ten naklejony z "wczoraj" na ten z "przed tygodnia" wygląda autentycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Muszę powiedzieć, że plakaty nadają niesamowity klimat. Czekam na głównych bohaterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi