tombie01 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Jeszcze jedno pytanko. Czy wolno mi ten model zrobic z pełnym wnętrzem od podstaw?? (jeżeli wogóle da rade). Chodzi o tego caravelle Jak najbardziej możesz robić z pełnym wnętrzem, jeżeli będziesz waloryzował pamiętaj że musisz wystartować w klasie [OPEN] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Jeszcze jedno pytanko. Czy wolno mi ten model zrobic z pełnym wnętrzem od podstaw?? (jeżeli wogóle da rade). Chodzi o tego caravelle Jak najbardziej możesz robić z pełnym wnętrzem, jeżeli będziesz waloryzował pamiętaj że musisz wystartować w klasie [OPEN] OK. Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Czyli tak z tego co znalazłem w repertuarze przedstawionych producentów w konkursie będą tylko same statki powietrzne, a same warsztaty przy obojętnie jakim modelu to bedzie nie złe wyzwanie... (może być ciekawie) Proszę tylko jeżeli ktoś znajdzie jakieś stronki z aktualnym asortymentem producentów niech je tu nam podrzuci. www.modelarstwo.net.pl http://www.mojehobby.pl/szukaj.php?grupa_p=1&kateg=&search_available=0&search_keywords=aj+model+ http://www.mojehobby.pl/szukaj.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Moje małe pytanie Czy w ramach konkursu mogę wystartować z następującym modelem? http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=88&t=48132 Z rozmów w dziale "plac zabaw" wynikało raczej, że chodzi o konkurs w stylu vintage, ale na dobrą sprawę jest to jedyny dostępny model tego producenta w mojej skali czyli w 1/48. Więc tu rodzi się pytanie czy ten model spełniający podstawowe kryterium udziału w konkursie (producent, a raczej przepak), lecz jest to trochę nowszy model niż, wiekowe formy większości produktów MasterCrafta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Rozumiem, że jeśli jedyną przeróbką będzie np.przerobienie Mig-17PF na Mig-17F (F chyba firmy konkursowe nie miału w ofercie) , a poza tym nic więcej to i tak muszę startować w klasie OPEN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 A ja chciałbym zapytać, czy dorobienie elementu, który jest odłamany od oryginalnej części (chodzi mi konkretnie o złamaną rurkę Pitota zaznaczoną na poniższym zdjeciu) bedzie traktowane jako budowa w klasie Open? Bo ja chętnie wystartowałbym z Lim-2 w klasie standard, ale jak widać ten element musiałbym dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Uważam że możesz dorobić ten element, ale moja prośba aby ten element był plastikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Sam sobie odpowiedziałem na pytanie, nie zauważyłem w regulaminie, że konkurs odnosi się do skali 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Jeszcze jedno czy jeżeli wystawie model w klasie "S" ,a zrobię w nim otwarte drzwi lub owiewkę ,a w planach nie było to przewidziane czy wchodzę już w klasę "O" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Uważam że możesz dorobić ten element, ale moja prośba aby ten element był plastikowy Ok, no to zgłaszam model, a rurkę Pitota wykonam zgodnie z sugestią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Jeszcze jedno czy jeżeli wystawie model w klasie "S" ,a zrobię w nim otwarte drzwi lub owiewkę ,a w planach nie było to przewidziane czy wchodzę już w klasę "O" ?? wchodzisz w OPEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Witam. Chciałbym przypomnieć, że w regulaminie jasno stoi skala 1:72. Innych modeli nie dopuszczamy, ponieważ z racji założonych ograniczeń ich wybór byłby znikomy. Mimo iż mogłoby to wynikać z rozmów w Hyde Parku (choć wg mnie tak nie jest), to konkurs nie ma charakteru Vintage. Jeśli komuś zależy na podium, to stosowanie tej konwencji może okazać się strzałem w stopę ;) Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Ja mam takie pytanie. Model Sokoła mam, blachy do niego też z tym że mam już zaczęte blaszane wnętrze ( sklejona podłoga .przegrody i parę drobiazgów - taką kupiłem) . Czy ewentualnie mógłbym ją użyć czy będzie to już wbrew regulaminowi. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Wcześniej odmawialiśmy na podobne prośby, więc niestety nie możemy zrobić wyjątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Ok. Nie czytałem szczerze mówiąc wszystkich postów więc nie wiedziałem że były wcześniej takie zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Szkoda że Darek nie będzie mógł ze swoim Sokołem wystartowac /może jakiś mały aneks do regulaminu by się przydał / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Niestety To byłoby bardzo nie w porządku wobec innych osób, które już o to pytały na PW. Mam nadzieję, że tees wystartuje z innym modelem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Ja też mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Zanim pokażę się ze swoimi wypocinami - mam pytanie: mam wywleczonego z pudła Mi-4, wycięty z ramek kadłub i (tu największy grzech) sklejone już całe trzy elementy kokpitu (nic nie pomalowane, niewklejone w kadłub...) - czy mogę z takim pakietem doświadczeń otworzyć warsztat w klasie standard? Całkiem po prostu, zanim pokazała się informacja o konkursie, zdążyłem go nadgrzebać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Zanim pokażę się ze swoimi wypocinami - mam pytanie: mam wywleczonego z pudła Mi-4, wycięty z ramek kadłub i (tu największy grzech) sklejone już całe trzy elementy kokpitu (nic nie pomalowane, niewklejone w kadłub...) - czy mogę z takim pakietem doświadczeń otworzyć warsztat w klasie standard? Całkiem po prostu, zanim pokazała się informacja o konkursie, zdążyłem go nadgrzebać...Pozdrawiam zrób jednoobrazkowy in-box i zamieść w tym temacie - i pozwól się nam naradzić - obiecaliśmy sobie że będziemy przestrzegać regulaminu bezwzględnie aby nie było różnych nieprzyjemności(jak najbardziej dopuszczony jest model powycinany z ramek), jest już parę osób które w podobnych sytacjach przekonałem na zmianę modelu (Twój przypadek nie jest pierwszy), także czekam na in-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 zrób jednoobrazkowy in-box i zamieść w tym temacie - i pozwól się nam naradzić - obiecaliśmy sobie że będziemy przestrzegać regulaminu bezwzględnie aby nie było różnych nieprzyjemności(jak najbardziej dopuszczony jest model powycinany z ramek), jest już parę osób które w podobnych sytacjach przekonałem na zmianę modelu (Twój przypadek nie jest pierwszy), także czekam na in-box No właśnie też to doczytałem... nie będę bruździł i kwękał o naciąganie regulaminu - tego sobie poprostu w zaciszu domowym będę kończył a wyciągnę przy okazji dwa inne (mogą być dwa?) jeszcze wpudełkowane sprzęta - spróbuję tym samym naciągnąć swój wewnętrzny regulamin i lepić przynajmniej dwie sztuki jednocześnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 zrób jednoobrazkowy in-box i zamieść w tym temacie - i pozwól się nam naradzić - obiecaliśmy sobie że będziemy przestrzegać regulaminu bezwzględnie aby nie było różnych nieprzyjemności(jak najbardziej dopuszczony jest model powycinany z ramek), jest już parę osób które w podobnych sytacjach przekonałem na zmianę modelu (Twój przypadek nie jest pierwszy), także czekam na in-box No właśnie też to doczytałem... nie będę bruździł i kwękał o naciąganie regulaminu - tego sobie poprostu w zaciszu domowym będę kończył a wyciągnę przy okazji dwa inne (mogą być dwa?) jeszcze wpudełkowane sprzęta - spróbuję tym samym naciągnąć swój wewnętrzny regulamin i lepić przynajmniej dwie sztuki jednocześnie;) Dobrze mieć czasem coś w szafie ale pamiętaj że w regulaminie jest jasno napisane że prezentujemy jeden, model, jest też adnotacja odnośnie tego iż nie można wycofać się i zacząć sklejać inny- dlatego proszę o przemyślaną decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 pamiętaj że w regulaminie jest jasno napisane że prezentujemy jeden, model, jest też adnotacja odnośnie tego iż nie można wycofać się i zacząć sklejać inny- dlatego proszę o przemyślaną decyzję Tak z czystej ciekawości jeżeli można prosić o odpowiedź - jaki jest powód takiego zapisu w regulaminie? Tzn. dlaczego nie można wykonać kilku modeli i jednego, wybranego zgłosić do ankiety? No i dlaczego nie można zrezygnować z budowy jednego modelu i zabrać się za inny? Żeby nie było - choć to nie moja tematyka, to bardzo Waszemu konkursowi kibicuję, a pytania są bez żadnych podtekstów. Mam za sobą organizację dwóch konkursów z bardzo prostym regulaminem, tu widzę dość rozbudowany, stąd po prostu ciekawość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 W tym zapisie chodziło o to, żeby jakiś dobry modelarz nie zajął swoimi modelami większości podium. Zwróciłeś jednak uwagę na istotny mankament tego punktu. Zastanowimy się, czy tego nie zmienić wg twojej propozycji, o ile nikt nie ma nic przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Standardowo w konkursach przyjmuje sie dowolną ilość modeli w kategorii od jednego uczestnika, a nagradza tylko najlepszy. Po prostu ocenia się modele, ale wyróżnia człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi