Stojkovic Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Do czego służył ten owalny "grzybek" widoczny na ostatnim zdjęciu na przedniej płycie? Nie spotkałem takiego rozwiązania wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2012 Coraz ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 Wyglądają ciacianie. Będziesz je traktował magiczną miksturą czy raczej malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 Pójdą do Blacken-It...Ponoć całkiem niezły bajer. Szukałem u mnie w UK, ale nie za bardzo umiem znaleźć. Jak by co to wrzuć foto "flaszki" (czyt. butelki - przyp. autora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 A ogniwka nie są z aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Świetny wybór z gąsienicami!! Ile wyszło z przesyłką? Friule miękną przy Spade Ace, ale o tym już pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Kilka dni potrafi skutecznie pogrzebać wątek a co dopiero kilka miesięcy. Podziwiam za ten błotnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Bardzo fajnie to wyszło. Mam tylko wrażenie,że wydechy rozjeżdżają się na zewnątrz. Poza tym gitara . To teraz tylko malowanie, na które czekam niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Na razie masz założone odwrotnie gąski, ale chyba wiesz o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Bardzo ładnie zdetalowany. Maluj w końcu bo jestem ciekaw efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Układowi "wafli" się nie przyglądałem, moją uwagę zwróciły druciki wystające na zewnątrz. Widocznie u tego producenta w odróżnieniu od Friulmodel ma tak być. Przepraszam za zamieszanie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Gąski Spade Ace faktycznie fajnie wyglądają i są lepiej wykonane od Friuli, 0 nadlewek itp ale ich słabą stroną jest brak fabrycznie odlanych główek sforzni. Szkoda, że nie zastosowali patentu z żywicznymi główkami tak jak Masterclub (wg mnie najlepsze aktualnie na rynku metalowe gąski choć z niedużą ofertą jak na razie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Na dziś skłaniam się ku zeszlifowaniu wystających drutów i naklejenie krążka+pręcik z polistyrenu. Żmudna praca Cię czeka zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Maja 2013 Autor Share Napisano 22 Maja 2013 To czekam a efekt po zdjęciu maskowania. Życzę wytrwałości w czasie lotu. Mnie dwugodzinny z Wysp już do szału doprowadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) Ja bym raczej wolał walnąć takie kamo z ręki bez użycia tych mas maskujących, których zresza jak dotąd nigdy nie używałem. Nerwy by mi chyba puściły podczas maskowania i odlepiania masy i taśmy Co prawda z ręki nie uzyskałoby się aż tak ostrych przejść między kolorami kamo (jeśli taki był Twój zamysł) choć przy dobrym aerku efekt byłby zbliżony. Edytowane 22 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Dobra baza pod dalszą pracę, teraz wszystko zależy od weatheringu. Farba poprawnie nałożona? Nie ma papieru ściernego? Pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Maja 2013 Autor Share Napisano 22 Maja 2013 A jak zamierzasz robić plamki Ambush'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 Właśnie chciałem wiedzieć jak te trójkąciki zamierzasz malować. Czyli będą kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lipca 2013 Autor Share Napisano 15 Lipca 2013 Jacyś sabotażyści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Lipca 2013 Super Moderator Share Napisano 15 Lipca 2013 Czołem Jak co to wiesz Podglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lipca 2013 Autor Share Napisano 16 Lipca 2013 Wiem coś o tym. Mój Tygrys zaliczył dwa loty z szafy - raz żona a raz kot. Na szczęście twardy jest i po drobnych naprawach wygląda jak poprzednio. Teraz jest z dala od nich i narazie ma się dobrze, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Świetna baza do dalszych prac, zapowiada się bardzo dobrze. Nie przejmuj się tym iż plamki mają różne nasycenie - twoja idea o tym iż spod niektórych może prześwitywać farba bazowa jest jak najbardziej trafna - dodaje to realizmu. Model z idealnym pokryciem w każdym miejscu jest mało realistyczny. Także jak dasz filtry i trochę "poblendujesz" tu i tam będzie b. dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Efekt ciekawy. Na pewno był pracochłonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Ambush to jest to! Z reki najlepszy.Tak troche podpatrywalem Twoj warszat i nie za bardzo wierzylem ze chcesz malowac plamki od szablonu.One i tak byly malowane niczym innym jak lawkowcem. Pomimo 3h pracy mysle ze bylo warto. Czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Przede wszystkim witaj.Musze wyrazić swoje zdanie na temat malowania twojego Jagdtigera szczerze mówiąc to wykonanie kamuflażu jest bardzo nie staranne,zwłaszcza plamki trzeba było użyć mniejszego pędzla.A co do plam kamuflażu z szablonu to najlepiej użyć taśmy tamiya nie zostawia śladów i nie dostaje się pod nią farba.Piszę to dlatego ponieważ śledzę twój wątek od początku i obserwuję ile czasu i wysiłku poświęciłeś w jego budowę i fajnie szło do puki go nie pomalowałeś.Nie chcę byś mnie źle zrozumiał.Podziwiam cie za to ile zrobiłeś ale z tym kamuflażem ci (ja tak uważam) nie wyszło.Ale już go nie poprawiaj. Edytowane 29 Lipca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi