Marcin1970 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Jakis czas temu skończyłem lepić tego tanka . Jak zwykle zresztą nie przedstawia żadnego konkretnego czołgu ( moje lenistwo ) , a podstawka to wynik braku koncepcji końcowej ( może jeszcze dołożę jakąś figurkę - ewidentnie czegoś mi brakuje ). Musze wkleić antenę ( zapominam ) i stanowczo nauczyć się robić lepsze zdjęcia ( lenistwo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Moze zdjecia nie najlepsze, ale jak by je tak troche wieksze zrobic to juz bedzie lepiej. Z tego co tu widze to calkiem fajnie wyszlo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Wiele nie widac ale to co widac jest ciekawie pomalowane.Ladnie wycieniowany i zroznicowane powierzchnie-szkoda ze nie mozna zobaczyc dolu ukrytego w podstawce,napewno podnioslo by poziom calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Spód tanka widziałem na model klub-gąsienice są świetne. Podoba mi się wash i bambetle u góry. Jak dla mnie rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekalotes Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Baaardzo mi się podoba schludny, ładnie wycieniowany, ale wg. mnie w podstawce to zboże przydałoby się zrobić na kolor bardziej "zbożowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Nie bardzo rozumiem dlaczego akurat liny holownicze są tak pozaczepiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Bardzo ładny modelik i podstawka. Ale cię wzieło na tych ruskich Marcin. Choć teraz wiem że męczysz jakiegoś niemiaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Witam Powiem tak. Twój model jest trochę jak zwuiastun filmu akcji. Góra wygląda bardzo przyzwoicie i zachęciająco. Człowiek bardzo by chciał zobaczyć resztę, ale niestety jest to uniemożliwione. W przypadku filmu uniemożliwia mu to czas jaki musi odczekać do premiery, a w przypadku Twojego modelu uniemożliwiają to chaszcze Z tego co widać świetnie prezentują się: 1. Malowanie - Mimo iż same oznaczenia nie są odnośnikiem do istniejącego pojazdu, to samo malowanie jest rewelacyjne! 2. Ślady eksploatacji - model przedstawia czołg zużyty, ale nie zamęczony. 3. Bambetle - Nie ma ich zbyt wiele, ale fajnie się komponują. Nie są przerysowane 4. Pepeszka - Bardzo ładnie wykonana, aczkolwiek nie jestem pewien, czy przy ostrzejszej jeździe by nie wypadła. No ale to już czepialstwo moje przeze mnie przemawia Nie podobają mi się natomiast wspomniane przez kolegę Imka46 liny holownicze. Tak jak już mówiłem chaszcze uniemożliwiają wnikliwą ocenę reszty, a szkoda, bo czuję, że czai się tam coś fajnego. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Dziękuję wszystkim za pozytywny odbiór mojej twórczości . Co do uwag to faktycznie są słuszne i postaram się z czasem je poprawić . 1. Zboże miałem wycieniować ale ... sadzenie go mnie dobiło i już nie miałem chęci na dalsza obróbkę ( ale muszę to zrobić ) 2. niestety czołg był obsadzany zbożem ( co by wyglądał naturalnie ) - zdjęcia całości prac nad tankiem i jak wygląda w całości są do obejrzenia po kliknięciu na zdjęcie. 3. Liny ... faktycznie są nie ciekawie ale mam zdjęcie takiego IS-a z muzeum ( myślałem ze będzie ciekawiej -mój błąd ). To najmniejszy problem można zmienić. 4. Pomysł z pepeszka również ze zdjęcia . Jeszcze raz wszystkim dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Marcinie jeśli znajdziesz jeszcze w sobie trochę siły do tego projektu, to spróbuj popracować nad tymi linami i zbożem. Taki fajny model naprawdę na to zasługuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Fajny modelik. Strasznie mi sie podoba malowanie. Mógłbyś powiedzieć mi z czego zrobiłeś zboże i jak je przymocoowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Fajny modelik malowanie i cieniowanie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Model bardzo zacny! Nie wiem dlaczego, ale jakoś mi się ten czołg w zbożu skojarzył ze sceną rozminowywania pól uprawnych w "Sami swoi" Pomysł na umieszczenie go w takiej scenerii bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Oj zacny model wszystko bardzo ładnie wykonane ze smakiem . Jest gdzieś warsztat z budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Jeszcze raz dziekuje za pozytywne opinie . Zboże to sznurek , chyba konopny bo był naturalny . Klejony na odpowiednik Wikolu . Strasznie mozolna praca , na ten kawałek poszło ok 12 mb. Podaje link do warsztatu dla zainteresowanych tematem : http://www.model-klub.pl/forum/viewthread.php?thread_id=2397&rowstart=0 Jeszcze raz dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 No to dokonałem poprawek , słusznie zauważonych . Niestety foty są jakie są aparat poszedł do naprawy...błąd oprogramowania. Z tej podstawki już więcej nie wycisnę... Mam nadzieje ze się będzie podobać. Opinie bardzo mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Mnie się podobało i dalej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Fajnie na tym polu wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Bardzo ladny IS na poziomie Szkoda troche ze tak calkowicie utwkwil w tym zbozu bo niestety troche sie zgubil a szkoda bo model wyglada niezle. Pepeszka i worek super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Elegancko Kolego to zboże (dobrze mówię? To zboże?) zrobiłeś z włosia pędzla?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Model wyszedł bardzo fajnie. Szkoda tylko,że nie wstawiasz od razu większych fotek na forum. Większość forumowiczów nie lubi klikać żeby je sobie powiekszyć. Lenistwo. Co nie zmienia faktu,że IS wygląda elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Zboże to sznurek ( chyba konopny ). Ja zdobyłem go w pracy , ale jest do nabycia w marketach budowlanych. Na ten kawałek poszło ok 10 mb.Przepraszam ze odgrzewam temat ale ... zapomniałem odpowiedzieć. Mea Culpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Doskonały pomysł z tym zbożem, ogólnie bardzo dobra praca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Morze zboża...super! gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi