sfjontkofski Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Zdjęcie napisu eksploatacyjnego z prawego skrzydła (pomiędzy pylonami) MiG-29UB w zbiorach krakowskiego Muzeum Lotnictwa: Strasznie mnie to intryguje: co to jest nosek i czemu się go odchyla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nobie1973 Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Zdjęcie napisu eksploatacyjnego z prawego skrzydła (pomiędzy pylonami) MiG-29UB w zbiorach krakowskiego Muzeum Lotnictwa: Strasznie mnie to intryguje: co to jest nosek i czemu się go odchyla? Chodzi tutaj o dźwigniki hydrauliczne wychylenia klapy przedniej (noskowej) skrzydła. „Nosek” jest to skrót od nazwy klapy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 To jakieś okazjonalne malowanie, nielot czy przegapiliśmy moment zatwierdzenia oznaczeń low vis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Po prostu nie przeglądacie innych forów http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=71481 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 No nie przeglądamy ;P Śmiało możesz wrzucić tu newsa od czasu do czasu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Czy może mnie ktoś poratować zdjęciami slotów w pozycji otwartej, najlepiej gdyby na jednym ze zdjęć było ujęcie z dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 MiG-29 nie ma slotów, tylko klapy przednie. EDIT. W moim wątku z budowy MiG-29a z GWH są takie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 w klapach przednich jest tylko zawias i nie różnią się one (klapy) od dołu, czy są pochylone (tylko taki ruch jest możliwy) czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 W związku z budową MiG-29 UB ma pytanie czy ma ktoś plany tego samolotu skala nie gra roli, choć najlepiej gdyby było 1/48? Czy nasze MiG-29 latały z UB 32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Nie, na wyposażeniu mają B-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 http://www.the-blueprints.com/blueprints/modernplanes/mikoyan-gurevich-mig/28258/view/mikoyan-gurevich_mig-29ub http://www.the-blueprints.com/blueprints/modernplanes/mikoyan-gurevich-mig/28259/view/mikoyan-gurevich_mig-29ub/ może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Piotrek przydałby się cały dół. A z jakimiś bombami te nasz UB latały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 może gdzieś będę miał z publikacji 4+ ,chyba ze poszukasz w necie pdf'a. co do bomb to w Polsce na cwiczeniach to chyba FAB-100 miały ale chyba po 1 sztuce. ja planuję w swoim modelu UB zrobić z dwiema wyrzutniami B-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Tylko skąd te wyrzutnie? Co to za publikacja, można ją jeszcze gdzieś kupić? Masz jakieś zdjęcia z FAB-100. Ja mam publikację Topshots ale jak na złość prawie wszystkie zdjęcia są MiG-29A a planów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 na pewno znajdziesz pdf tu link jak wygląda okładka http://umm-usa.com/onlinestore/index.php?manufacturers_id=54&osCsid=6d3k21379rrt9lb1468qnqnct4 czasem trafiają się na aledrogo choć ceny to 60-90pln zdjęć muszę poszukać w kilkuset megabajtach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Poszukam tej publikacji. Jak przeglądając swoje zbiory trafisz na zdjęcia UB nr 64 w pierwszym malowaniu będę zobowiązany :-) Tak ogólnie to jak leży w planach MiG-29 UB z academy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) tylko jedno skromnie bo z biblioteki na tablecie. przykro mi nie znam autora zdjecia .. co do uzbrojenia typu bomby czy B-8 to jest mocowana chyba do wspólnej belki dla tych broni.To chyba ta sama ( lub podobna) do belki specjalnej do bomby klasy A. rysunek był gdzies przy artykule odnosnie nosicieli bomb A ,nie pamiętam gdzie...Lotnictwo z szachownicą lub inne czasopismo. Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Mój będzie w pierwszym malowaniu po przylocie z ZSRR, ale za to są bomby:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 nie znam nr burtowego maszyny ze zdjęcia... mam tez fotke Mig-29 A z bombami ....oraz UB z wyrzutniami B-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Tylko skąd te wyrzutnie? http://www.eduard.com/store/Eduard/Brassin/Aircraft/Rocket-launcher-B-8M1-1-48.html tu masz wszystko co potrzebujesz do MiG-29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 ha! zasiedziałem się w skali 1:72 i zapomniałem ,że istnieje ten zastaw razem z belkami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Na forum można polegać, dzięki young :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Boros nie wiem czy znalazłeś plany dołu...ja znalazłem coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Mam ten plan. Tylko to nie ma dołu skrzydeł i silników. Właśnie walczę z klapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 więc z tamtej strony co linki wrzucałem weź z wersji 9-12 i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi