Kasia Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Witam! Przedstawiony model to F/A-18C Hornet w skali 1:144 firmy Revell. Model wykonany w malowaniu Kanadyjskich Sił Powietrznych prosto z pudła. Malowany pędzlami farbami Humbrol. Samolocik wykonany bez podwozia (w locie). Budowę można tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=31664 Zdjęcia: A teraz kilka gratisów: z F-15: z F-14: Wszystkie razem; Wszelkie komentarze mile widziane. Miłego oglądania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Fajne maleństwa , mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Biorąc pod uwagę, że to 1:144 - model prezentuje się całkiem dobrze. Trudne malowanie i kłopotliwe kalkomanie udało się położyć przyzwoicie. Przy zaangażowaniu w taką skalę warto pomyśleć o aerografie, pędzel zaciera detale. Dwie rzeczy wprowadzają pewien dyskomfort: 1. brak pilota, co dla maszyny w locie jest brakiem dość istotnym ; 2. koszmarny tryb oglądania w imageshacku - nie dość, że niewygodnie, to nie wiem jak u Was, ale u mnie jest reklama z rozebranym gościem - porażka. Poza tym OK. Co madame planuje teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 całkiem ładna maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CyklonK Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 2. koszmarny tryb oglądania w imageshacku - nie dość, że niewygodnie, to nie wiem jak u Was, ale u mnie jest reklama z rozebranym gościem - porażka. Poza tym OK. Co madame planuje teraz? Zainstaluj AdBlock Plusa jako dodatek do Firefoxa i usunie Ci wszystkie praktycznie reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Poza tym OK. Co madame planuje teraz? No właśnie nie wiem, bo wybór jest duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Skoro wybór jest duży, to madame robi referendum - idą propozycje (3 lub 4) i naród wybiera - a wybór będzie wiążący Jest szansa (na przyszłość) na zmianę obrazków na normalne fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Może P-51 taki jak na Twoim avatarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Kasia - no bardzo mi sie podoba ten Hornecik pomimo że nie moja bajka znaczy sie nie w polskich barwach . Brawo!!!! Co do planów to masz racje . Wybór coraz większy w tej skali. Na szczęście . A może coś większego byś zrobiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Bardzo ładny hornet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Cieszę się, że model się podoba. A może coś większego byś zrobiła? Chciałam zrobić coś w skali 1/72. Może P-51 taki jak na Twoim avatarze ? A może, kto to wie. Skoro wybór jest duży, to madame robi referendum - idą propozycje (3 lub 4) i naród wybiera - a wybór będzie wiążący Jest szansa (na przyszłość) na zmianę obrazków na normalne fotki? Może i jest szansa - następnym razem spróbuje się bardziej postarać. No dobra niech będzie referendum. Propozycje: 1. AH-1W Super Cobra Italeri 1/72. 2. RAH-66 Comanche Italeri 1/72. 3. Hawker Hurricane Mk. IIC Revell 1/72. 4. Hawker Typhoon Mk. IB Academy 1/72. 5. NA P-51D Mustang Academy 1/72. I ładnie mi tu głosować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Oczywiście Mustang! A następny Hurricane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Jak Pani każe - ładnie głosuję: Hurricane, a potem Mustang - przy czym oba proszę po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Typhoon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Pani Kasiu oddaje głos na AH-1W ...niech będzie teraz śmigłowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Ja na Huragana a potem Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Bardzo podoba mi się Twój model - zwłaszcza na zdjęciach z Tomcatem. Konstrukcje podstawek też ciekawe. Jeśli chodzi i referendum: 1. Mustang 2. Hurricane 3. Comanhe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Tylko Typhoon i to w normandzkim malowaniu z rakietami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Typhoon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Witam A ja na Hurricane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Widzę, że głosowanie idzie dość sprawnie, więc poczekamy jeszcze trochę może jeszcze ktoś się dołączy. Do tej pory wygrywa Typhoon. Śmiało jeszcze jest szansa na oddanie głosu. Gdyby wybierać tylko typy maszyn, to wolałbym Mustanga, ale na litość boską, nie z Academy! A dlaczemu nie Mustang z Academy Aż taki brzydki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Madame, proszę najpierw Huragana IIC z Revella w malowaniu 309, a jeśli już Musti to może być Academy ino w wersji P-51A z działkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 1. AH-1W Super Cobra Italeri 1/72. Głosuję na tę ślicznotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Fajny samolocik Ci wyszedł. Moje propozycje to najpierw Hawker Hurricane a następnie Mustang. Życzę miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 No ja jestem monotematyczny i stały w uczuciach. Proponuję coś ze stajni Supermarine... Albo S6. A chyba w wakacje zacznę od podstaw 224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi