dumapolski Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Absolutnie doskonały model. Myślę, że nawet najbardziej wulgarne słowa wyrażające podziw byłyby wybaczone w tej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Już wiele razy odwiedziłem tę galerię, nie mówiąc już o warsztacie. Piękny model z mnóstwem zalet: - SBLim tak niezgrabny, że aż ładny; - kamuflaż z legalnymi szachownicami (tu pozwolę sobie wtrącić jedynie, iż chyba równie ciekawy był ten z konikiem morskim - więcej podmalówek); - detale i prezentacja w najwyżej cenionej przeze mnie koncepcji "obdarciucha". Gratulacje Dwudziesty trzeci też będzie świetny - nie ma co do tego wątpliwości . Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Słów mi zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Gratuluje efektu i wytrwałości. Model piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 przerzucam się na garncarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remik Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Panie Irku -normalnie mistrzostwo świata ale najbardziej cieszy mnie fakt, iż na kolejny warsztat wlatuje 23-ci ,pomyślałem że- nareszcie.Pozdrawiam Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topik77 Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 no to poleciałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Samoloty to nie moja sfera zainteresowań, nie mniej jednak, pragnę wyrazić swój zachwyt dla talentu i samozaparcia autora. Gdyby to był czołg, natychmiast skończyłbym z modelarstwem i zajął się zbieraniem znaczków pocztowych. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Po prostu nie potrafię wyrazić tego słowami najzwyczajniej mnie zatkało. Jedyne o co proszę autora wątku to o zamieszczenie jeszcze większej liczby zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Genialny!!! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Mimo że składam rajdówki, wykonanie tego latawca jest dla mnie absolutnym kosmosem, gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 W zasadzie wszysko już napisane. Gratuluję. Warsztatu, efektu i samozaparacia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harkonnen Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Jezus Maria i wszyscy święci! Toż to modelarstwo - jubilerstwo. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Co tu dużo gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Miło mi poinformować iż na Festiwalu zorganizowanym w dniach 19-20.05.2012r przez IPMS Kraków model SBLima otrzymał wyróżnienie w swojej klasie, puchar za samolot związany z lotnictwem polskim ufundowany przez Pana Wojciecha Butrycza oraz Best od show-puchar ufundowany przez IPMS Kraków Jeszcze raz dziękuje i z czystym sumieniem polecam imprezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 To było z góry wiadome . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Irku szczere gratulacje, niecierpliwie czekalem na ten moment! Atila z Wegier zrobil fajnego MiGa 15 UTI, ale do Twojego dziela go lata swietlne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xychu Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 SBLim będzie wygrywał wszystkie konkursy, na które go zawieziesz. Nie ma bata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Irku szczere gratulacje, niecierpliwie czekalem na ten moment!Atila z Wegier zrobil fajnego MiGa 15 UTI, ale do Twojego dziela go lata swietlne Jurku nie znam tego modelu. Czy możesz mi przesłać jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Witaj, Irku popraw mnie jeśli się mylę ale jakieś 5-8 lat temu w Kielcach startowałeś Lim'em-2 w 1/48 chyba z zestawu tamik. Był dość mocno pootwierany stanowiąc niejako zapowiedź zmiany trendów w modelarstwie. Póżniej w jakimś piśmie w relacji z tych zawodów pod zdjęciem przeczytałem "model ciekawy ale nijak się ma do rzeczywistości". Chyba wtedy nawet nie zajął medalowego miejsca.... Cieszy fakt że w ciągu tych kilku lat coś drgnęło, zmienili się ludzie, zmieniły się czasy. A co do modelu, Szanowni Forumowicze napisali już wszystko więc powiem tylko, że podziwiam sposób w jaki potrafisz zarządzać Swoim czasem znajdując go i dla modeli i na inne ważne w życiu sprawy. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów. Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Witaj Damian Owszem startowałem Mig(iem)-15 w 1-48. W stosunku do obecnego modelu to przepaść w postaci rowu Mariańskiego w moim modelarstwie. Owszem tym modelem startowałem w Kielcach w dniach 29-30.09.2001/ 4 miejsce/ i w Model Fanie 12/2001 autor artykułu stwierdził "...godnym odnotowania jest również model MIGa 15 wykonany przez Ireneusza Mikuckiego z zestawu Tamiya wzbogaconego o akcesoria Airesa. Zdaje się iż modelarza poniosła nieco fantazja przy stosowaniu super błyszczących metalizerów czy też przesadnego otwierania wszystkiego co sie da jednak nie wszystkiego co otwarte być powinno..." Model ten był przedstawiony w sytuacji tzw. roztykówki i miał odarty bardzo mały fragment poszycia. Cóż lata minęły i gdybym nie posłuchał Andrzeja Ziobra, który mnie namawiał do dalszuch eksperymentów z tego typu modelarstwem, dziś nie byłoby mojego kolejnego modelu jeszcze bardziej pootwieranego. Model ten był dla mnie wielkim wyzwaniem i wielką pracą nad samym sobą w postaci ciągłego zniechęcenia w zaciszu warsztatu. W między czasie powstało jeszcze 5 modeli oraz diorama 1:1. Wiem iż podjęte decyzje warte były tego a pierwsze BEST OF SHOW było dla mnie wielkim wyróżnieniem i nagrodą za trud w budowę modelu. Odnośnie zarządzania czasem to w tej dziedzinie muszę podziękować mojej UKOCHANEJ ŻONIE bo gdyby nie jej przychylność do mojej pasji na pewno by tego modelu nie było. To dzięki jej zrozumieniu mam swoją własną pracownię, gdzie mogę spokojnie pokonywać kolejne stopnie wtajemniczenie modelarskiego. A jak się nie mylę to ty Damianie startowałaś modelem F-16 też odartym z poszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 A i owszem. Też był 4 ale w 1/72 Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd1968 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Irku Ty wiesz co Pozdrawiam z cywila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz W. Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Gratuluję pięknego modelu i zdobytych nagród jak i tych, które pewnie jeszcze zdobędziesz. Zdetalowanie poszczególnych elementów robi niezwykłe wrażenie. Z minusów jednak chciałbym odnotować banalność malowania, mnie osobiście nie przekonuje, jest zbyt cukierkowe. Myślę także, że Twój model prezentowałby się jeszcze lepiej gdybyś włożył w sumie odrobinę wysiłku w nitowanie. Mam do Ciebie Irku pytanie odnośnie dokumentacji, na której opierałeś ogólną koncepcję modelu, to jest zdarcia poszycia w tych a nie innych miejscach? Na czym się opierałeś? Dysponujesz fotografiami? Moje pytanie wynika z obserwowanego ostatnio trendu pokazywania modeli "szkieletowych". Pozdrawiam! Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz W. Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Nie dostałem odpowiedzi na forum, moją PW autor również "olał". I co ja mam o tym myśleć? Jest mi przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi