Skocz do zawartości

KinG TigeR Dragon skala 1/72

czak45

Rekomendowane odpowiedzi

yHhKV.jpg

Praca skończona.

Pierwszy raz wykonałem wodę z żywicy dwuskładnikowej.

Cała reszta to już wcześniej stosowane powiedzmy, że sprawdzone techniki.

Model sprezentowany przez kolegę Rollingstonsa. Leżał dość długo w pudełku i nie miałem na niego pomysłu.

Inspiracją był mój wyjazd na narty w góry.

Tygrys miał docelowo trafić do takiego strumienia.

ivlyb.jpg

Ale jak to w życiu koncepcja zmieniła się kilka razy.

Zapraszam do oglądani i komentowania.

Df9Ww.jpg

l9wMs.jpg

Tq3av.jpg

xvuht.jpg

di0Fk.jpg

kQ0Ik.jpg

yz6TQ.jpg

LWzuc.jpg

uhSlr.jpg

r7DUa.jpg

68VMc.jpg

3dlrg.jpg

d1vcq.jpg

S1Qii.jpg

jHtqp.jpg

Skala wielkości:

iX8GA.jpg

Zdjecia z innym ustawieniem wieży.

NFc9L.jpg

xgfCq.jpg

Pozdrawiam.

Praca jest po prostu genialna, dawno nie widziałem tak realistycznego efektu wody i otoczenia. Nie wiem co tu jeszcze powiedzieć

Bardzo ładnie wyszła woda. Jaka to żywica? Jak się z nią pracowało? Czy mocno śmierdziała? Jak zrobiłeś fale?

Żywica to ten produkt:

http://www.saharahobby.pl/woda-snieg-i-lod/6308-andrea-miniatures-aaw-01andrea-artifical-water-sztuczna-woda.html

Produkt mocno chwalony przez modelarzy.

Mi również przypad do gustu:

-nie śmierdzi

-nie grzeje się

-banki powietrza znikają po 4 min od wymieszania

-nie traci na objętości.itd

Fale robione podczas schnięcia końcówkami pędzla i pincety.

całość urokliwa, czołg bardzo ładny, przyroda cudna a woda rewelacyjna. tylko jak to się stało, ze mu się tak gąska wywinęła?

Kępki trawy to trawa elektrostatyczna różnych kolorów i długości.

Andrzej nie wiem przypadkiem, czy to nie Twój KW mnie tak z tą gąsienica zainspirował.

A fizyka jest taka że gąsienica pękła i przednie koło napędowe ja ciągneło do przodu.

mój KW wjechał na minę i był dobrze sfotografowany przez Niemców. może nie uważałem na fizyce ale jakby gąsienica pękła (zakładam, że pod pojazdem) to czołg toczyłby się po niej dalej aż do momentu, w którym koniec gąsienicy przejachałby koło napędowe, które jest z przodu. a u Ciebie ta gąsienica jest wywleczona spod pojazdu z przodu i spokojnie spoczywa od góry i z tyłu na układzie jezdnym. jakoś mi to nie pasuje i sądzę, że nawet na wstecznym biegu trudno byłoby o taki efekt. nie bierz tego za czepialstwo ale tak to widzę - napisz, co o tym sądzisz. mam nadzieję że spełniam kryteria wieku i doświadczenia

Andrzej masz racje.

Ale teoretycznie:

Czołg jedzie wzdłuż strumyka.

Gąsienica pęka na odcinku od spodu koła zębatego do pierwszego koła nośnego.

Czołg pcha tylko prawa gąsienica. Pojazd zaczyna skręcać w lewo.

Lewe koło zębate ciągnie gąsienice do przodu.

Mocno naciągane

jest w tym jakiś sens chociaż mocno naciągany nastepnym razem przemyśl to lepiej. jestem zdziwiony że na PWM nikt nie zwrócił na to uwagi. czekam na kolejne mistrzowskie prace

Bardzo mi się podoba, mógłbyś trochę okopcić lufę i siatki z tyłu wanny, ale to kwestia gustu i Twojego pomysłu. Z nazwą pojechałeś "king tiger" ;) Chyba Waldemar Trojca w swojej monografii zwracał uwagę, że to częsty błąd w nomenklaturze. Königstiger, Koenigstiger, Sdkfz 182 ale nie King Tiger

Pozdrawiam