czak45 Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Praca skończona. Pierwszy raz wykonałem wodę z żywicy dwuskładnikowej. Cała reszta to już wcześniej stosowane powiedzmy, że sprawdzone techniki. Model sprezentowany przez kolegę Rollingstonsa. Leżał dość długo w pudełku i nie miałem na niego pomysłu. Inspiracją był mój wyjazd na narty w góry. Tygrys miał docelowo trafić do takiego strumienia. Ale jak to w życiu koncepcja zmieniła się kilka razy. Zapraszam do oglądani i komentowania. Skala wielkości: Zdjecia z innym ustawieniem wieży. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Czarek czarujesz tymi "72"kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Świetna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Trudno uwierzyć, że to siedemdwójki. Twoje prace to sama przyjemność i duuuża inspiracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Z czego są zrobione liście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 zaj*****ie mi się podoba,nie znam się merytorycznie jednak wizualnie miód PS: Ten leleń to tanka na poroże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Z czego są zrobione liście??? Posiekane nasiona brzozy. nie znam się merytorycznie Ja też ;) Dzięki za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Bardzo ładnie wyszła woda. Jaka to żywica? Jak się z nią pracowało? Czy mocno śmierdziała? Jak zrobiłeś fale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Praca jest po prostu genialna, dawno nie widziałem tak realistycznego efektu wody i otoczenia. Nie wiem co tu jeszcze powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Bardzo ładnie wyszła woda. Jaka to żywica? Jak się z nią pracowało? Czy mocno śmierdziała? Jak zrobiłeś fale? Żywica to ten produkt: http://www.saharahobby.pl/woda-snieg-i-lod/6308-andrea-miniatures-aaw-01andrea-artifical-water-sztuczna-woda.html Produkt mocno chwalony przez modelarzy. Mi również przypad do gustu: -nie śmierdzi -nie grzeje się -banki powietrza znikają po 4 min od wymieszania -nie traci na objętości.itd Fale robione podczas schnięcia końcówkami pędzla i pincety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Pierwsze zdjęcie będę musiał wziąźć od ciebie kilka lekcji ze sztuki modelowania,moje 35 tak dobrze nie wyglądają ,dobra bez wazeliny podoba mi się i już.Pozdrawiam Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Nie ma co zarzucić. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 całość urokliwa, czołg bardzo ładny, przyroda cudna a woda rewelacyjna. tylko jak to się stało, ze mu się tak gąska wywinęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 może kiedyś też dojdę do takich umiejętności. Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Woda miazga - az chce sie napić. Ogólnie koncepcja winiety bardzo orginalna. Model oczywiscie tez swietnie pomalowany, nie ma do czego sie przyczepić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Brak słów bardzo mi się podoba a z czego kępki trawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Kępki trawy to trawa elektrostatyczna różnych kolorów i długości. Andrzej nie wiem przypadkiem, czy to nie Twój KW mnie tak z tą gąsienica zainspirował. A fizyka jest taka że gąsienica pękła i przednie koło napędowe ja ciągneło do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 mój KW wjechał na minę i był dobrze sfotografowany przez Niemców. może nie uważałem na fizyce ale jakby gąsienica pękła (zakładam, że pod pojazdem) to czołg toczyłby się po niej dalej aż do momentu, w którym koniec gąsienicy przejachałby koło napędowe, które jest z przodu. a u Ciebie ta gąsienica jest wywleczona spod pojazdu z przodu i spokojnie spoczywa od góry i z tyłu na układzie jezdnym. jakoś mi to nie pasuje i sądzę, że nawet na wstecznym biegu trudno byłoby o taki efekt. nie bierz tego za czepialstwo ale tak to widzę - napisz, co o tym sądzisz. mam nadzieję że spełniam kryteria wieku i doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Rewelacja! Model bardzo fajny, ale klimat bardziej niż model buduje rewelacyjna dioramka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Andrzej masz racje. Ale teoretycznie: Czołg jedzie wzdłuż strumyka. Gąsienica pęka na odcinku od spodu koła zębatego do pierwszego koła nośnego. Czołg pcha tylko prawa gąsienica. Pojazd zaczyna skręcać w lewo. Lewe koło zębate ciągnie gąsienice do przodu. Mocno naciągane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Po prostu super ! Nawet nie bardzo wiem co więcej napisać . Woda faktycznie rewelacyjna . Dzieki ze napisałeś jak robiłeś fale i za link do produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 jest w tym jakiś sens chociaż mocno naciągany nastepnym razem przemyśl to lepiej. jestem zdziwiony że na PWM nikt nie zwrócił na to uwagi. czekam na kolejne mistrzowskie prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Normalnie opad szczenki - Jeleń,okoliczności przyrody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Czaku, a nie wiesz jak z barwieniem tej żywicy? Czym i o ile? Praca bardzo dobra, chwali się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandman Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Bardzo mi się podoba, mógłbyś trochę okopcić lufę i siatki z tyłu wanny, ale to kwestia gustu i Twojego pomysłu. Z nazwą pojechałeś "king tiger" ;) Chyba Waldemar Trojca w swojej monografii zwracał uwagę, że to częsty błąd w nomenklaturze. Königstiger, Koenigstiger, Sdkfz 182 ale nie King Tiger Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi