Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

yHhKV.jpg

Praca skończona.

Pierwszy raz wykonałem wodę z żywicy dwuskładnikowej.

Cała reszta to już wcześniej stosowane powiedzmy, że sprawdzone techniki.

Model sprezentowany przez kolegę Rollingstonsa. Leżał dość długo w pudełku i nie miałem na niego pomysłu.

Inspiracją był mój wyjazd na narty w góry.

Tygrys miał docelowo trafić do takiego strumienia.

ivlyb.jpg

Ale jak to w życiu koncepcja zmieniła się kilka razy.

Zapraszam do oglądani i komentowania.

Df9Ww.jpg

l9wMs.jpg

Tq3av.jpg

xvuht.jpg

di0Fk.jpg

kQ0Ik.jpg

yz6TQ.jpg

LWzuc.jpg

uhSlr.jpg

r7DUa.jpg

68VMc.jpg

3dlrg.jpg

d1vcq.jpg

S1Qii.jpg

jHtqp.jpg

Skala wielkości:

iX8GA.jpg

Zdjecia z innym ustawieniem wieży.

NFc9L.jpg

xgfCq.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Trudno uwierzyć, że to siedemdwójki. Twoje prace to sama przyjemność i duuuża inspiracja.

Napisano
Z czego są zrobione liście???

Posiekane nasiona brzozy.

nie znam się merytorycznie

Ja też ;)

Dzięki za komentarze.

Napisano

Bardzo ładnie wyszła woda. Jaka to żywica? Jak się z nią pracowało? Czy mocno śmierdziała? Jak zrobiłeś fale?

Napisano

Praca jest po prostu genialna, dawno nie widziałem tak realistycznego efektu wody i otoczenia. Nie wiem co tu jeszcze powiedzieć

Napisano
Bardzo ładnie wyszła woda. Jaka to żywica? Jak się z nią pracowało? Czy mocno śmierdziała? Jak zrobiłeś fale?

Żywica to ten produkt:

http://www.saharahobby.pl/woda-snieg-i-lod/6308-andrea-miniatures-aaw-01andrea-artifical-water-sztuczna-woda.html

Produkt mocno chwalony przez modelarzy.

Mi również przypad do gustu:

-nie śmierdzi

-nie grzeje się

-banki powietrza znikają po 4 min od wymieszania

-nie traci na objętości.itd

Fale robione podczas schnięcia końcówkami pędzla i pincety.

Napisano

Pierwsze zdjęcie będę musiał wziąźć od ciebie kilka lekcji ze sztuki modelowania,moje 35 tak dobrze nie wyglądają ,dobra bez wazeliny podoba mi się i już.Pozdrawiam Krzysiek.

Napisano

całość urokliwa, czołg bardzo ładny, przyroda cudna a woda rewelacyjna. tylko jak to się stało, ze mu się tak gąska wywinęła?

Napisano

Woda miazga - az chce sie napić.

Ogólnie koncepcja winiety bardzo orginalna.

Model oczywiscie tez swietnie pomalowany, nie ma do czego sie przyczepić.

Pozdrawiam

Napisano

Kępki trawy to trawa elektrostatyczna różnych kolorów i długości.

Andrzej nie wiem przypadkiem, czy to nie Twój KW mnie tak z tą gąsienica zainspirował.

A fizyka jest taka że gąsienica pękła i przednie koło napędowe ja ciągneło do przodu.

Napisano

mój KW wjechał na minę i był dobrze sfotografowany przez Niemców. może nie uważałem na fizyce ale jakby gąsienica pękła (zakładam, że pod pojazdem) to czołg toczyłby się po niej dalej aż do momentu, w którym koniec gąsienicy przejachałby koło napędowe, które jest z przodu. a u Ciebie ta gąsienica jest wywleczona spod pojazdu z przodu i spokojnie spoczywa od góry i z tyłu na układzie jezdnym. jakoś mi to nie pasuje i sądzę, że nawet na wstecznym biegu trudno byłoby o taki efekt. nie bierz tego za czepialstwo ale tak to widzę - napisz, co o tym sądzisz. mam nadzieję że spełniam kryteria wieku i doświadczenia

Napisano

Andrzej masz racje.

Ale teoretycznie:

Czołg jedzie wzdłuż strumyka.

Gąsienica pęka na odcinku od spodu koła zębatego do pierwszego koła nośnego.

Czołg pcha tylko prawa gąsienica. Pojazd zaczyna skręcać w lewo.

Lewe koło zębate ciągnie gąsienice do przodu.

Mocno naciągane

Napisano

jest w tym jakiś sens chociaż mocno naciągany nastepnym razem przemyśl to lepiej. jestem zdziwiony że na PWM nikt nie zwrócił na to uwagi. czekam na kolejne mistrzowskie prace

Napisano

Czaku, a nie wiesz jak z barwieniem tej żywicy?

Czym i o ile?

Praca bardzo dobra, chwali się

Napisano

Bardzo mi się podoba, mógłbyś trochę okopcić lufę i siatki z tyłu wanny, ale to kwestia gustu i Twojego pomysłu. Z nazwą pojechałeś "king tiger" ;) Chyba Waldemar Trojca w swojej monografii zwracał uwagę, że to częsty błąd w nomenklaturze. Königstiger, Koenigstiger, Sdkfz 182 ale nie King Tiger

Pozdrawiam