Skocz do zawartości

Grille II 17cm Cannon / Trumpeter 00378 / 1:35

Twitch

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Janusz w jakim kolorze jest góra silnika:srebrna?

Kość słoniowa... odnośnie tej części za chiny nie potrafiłem pokazać prawdziwego koloru

Wg Ciebie lufa ze sklepu jest identyczna z tą z rysunku ?

Nie wprowadzaj w błąd.

Poprawna będzie ta:

http://www.jadarhobby.pl/aber-35l63-niemiecki-czolgowy-mg-34-135-p-15095.html

Swoją drogą, to chyba z 5 wątek gdzie poruszana jest kwestia luf km-ów czołgowych.

Pzdr

Wg Ciebie lufa ze sklepu jest identyczna z tą z rysunku ?

Nie wprowadzaj w błąd.

Poprawna będzie ta:

http://www.jadarhobby.pl/aber-35l63-niemiecki-czolgowy-mg-34-135-p-15095.html

Swoją drogą, to chyba z 5 wątek gdzie poruszana jest kwestia luf km-ów czołgowych.

Pzdr

To co Ty pokazałeś faktycznie to jest to co na rysunku... dzięki

Tylko łzy mi się do oczu napłynęły jak zobaczyłem cenę... muszę coś wykombinować bo i tak teraz na dniach zamawiam do niego friule... to mam wydatek.

Może ktoś ma ładny plastik tej lufy ??

Witam

Może jednak nad radiostacją trzeba by trochę popracować. Stelaż na czerwono to nie najlepszy pomysł. http://www.radiomuseum.org/r/mil_funkgeraetesatz_fug_5_se.html tak mniej więcej powinno wyglądać.

Pozdrawiam

Mówisz mi o stelażu a pokazujesz radiostacje... nie rozumiem

• Super Moderator

Witam, stelaz zmiana koloru, a radiostacja jak widać też wymaga poprawek. Link podałem bo łatwiej poszukać materiałów do FuG 5. tak ciężko zrozumieć? No to więcej nie podpowiadam. Powodzenia.

Witam, stelaz zmiana koloru, a radiostacja jak widać też wymaga poprawek. Link podałem bo łatwiej poszukać materiałów do FuG 5. tak ciężko zrozumieć? No to więcej nie podpowiadam. Powodzenia.

Focha strzeliłeś czy co... stelaża nie będę zmieniał bo tylko tobie się nie widzi... kwestia gustu a co do radiostacji to po co mam poprawiać skoro jej praktycznie nie widać... to jest czepianie się szczegółów których nie widać dobrze

Jeszcze do poskładania została mi przednia płyta i następnie będzie działo...

Ale zrobię to w odwrotnej kolejności... jednak zamawiam ten MG z Abera na przednią płytę to żeby nie marnować czasu wezmę się za działo.

Grille%2040.jpg

Grille%2041.jpg

Grille%2042.jpg

Grille%2043.jpg

Grille%2044.jpg

Grille%2045.jpg

Grille%2046.jpg

Witam

Dzisiaj wziąłem się za działo... jak na razie wszystko miło się skleja i nie ma większych problemów.

Z racji iż nie zakupiłem podestów z Voyagera (zbyt wiele nie wnoszą w waloryzacje) postanowiłem sam poprawić jakość tych zestawowych i nawierciłem otwory w podestach tak jak jest w zestawie Voyagera... 152 otwory na ten jeden który jest na zdjęciu.

Grille%2047.jpg

Grille%2048.jpg

Grille%2049.jpg

Grille%2050.jpg

Ładny detal mają te części, tylko te ślady po wypychaczach, sporo ich :/

No własnie wypychacze... wkurzyłem się na siebie że nie po szpachlowałem tych kilku miejsc widocznych na zdjęciach... tam gdzie mi się udało to nałożyłem szpachle teraz pozostaje to ładnie wyszlifować.