Jump to content

Churchill Mk. III - Italeri 1:72

Panzer4
 Share

Recommended Posts

No i koniec. Skończyłem podstawkę z bocage. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Cała zielenina to oczywiście Polak. Figurki otrzymałem od znajomego podczas festiwalu w Bytomiu. Strasznie długo się z nimi męczyłem. Pierwszy krzak od lewej z dedykacją dla najwierniejszej Fanki

IMG_6048for.jpg

IMG_6051for.jpg

IMG_6050for.jpg

IMG_6049for.jpg

IMG_6047for.jpg

IMG_6045for.jpg

IMG_6044for.jpg

IMG_6043for.jpg

IMG_6042for.jpg

IMG_6052for.jpg

Piękny, myślałem że to 1/35 Wspaniała robota, roślinność na podstawce wygląda autentycznie jak ta prawdziwa z Normandii, strasznie realistyczna, czuć ten ,,klimat" Raz jeszcze gratuluję

Dzięki wszystkim za miłe komentarze. Ogarnięcie Polaka w małej skali jest dość proste. Naprawdę nie jest to żadna filozofia czy sztuka wielka szczególnie w odniesieniu do trawska. Grunt to różnorodność. Drzewa a la Adam Juszczak to już wyższa szkoła jazdy jest, a owszem, ale krzaczory takie - pikuś.

Andrzeju, ja czekam na wiesz co - tajne przez poufne

Model bez podstawki wyglądał b.dobrze.

Podstawka bez figurek też b.dobrze.

Figurki dodały uroki i teraz całość wygląda genialnie i bardzo autentycznie.

Czym cieniowałeś figurki?

Chodzi mi o zagłębienia.

GRATULACJE.

Super, podstawka rewelacja, figurynki rewelacja, tank ... tylko bardzo ładny. Za to, że tak strasznie go poobijałeś (mało realnie). Często zastanawiam się patrząc na modele, co za wariat siedział i obijał swój tank młotkiem?? Przesadziłeś trochę, ale .... z daleka jak na początku - SUPER.

Chodzi mi o zagłębienia.

To zależy co masz na myśli . Mundury to oleje artystyczne, natomiast pysie to tensocromy earth i burnt brown.

No właśnie się nie określiłem, a chodziło mi o pysie.

Fajne spalone słońcem twarze.

Chodzi mi o zagłębienia.

To zależy co masz na myśli . Mundury to oleje artystyczne, natomiast pysie to tensocromy earth i burnt brown.

No właśnie się nie określiłem, a chodziło mi o pysie.

Fajne spalone słońcem twarze.

Dzięki! To spalenie słońcem to właśnie efekt tensocromu earth zapuszczonego "po całości". Dopiero potem punktowo zapuszczałem burnt brown.

• 3 weeks later...