robnow Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Zdjęcia szczegółów konstrukcji naszego F 16 można obejrzeć tutaj http://www.plastikowe.pl/galerie/lotnictwo/lockheed-martin-f-16c-jastrzab Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Co ja przypadkiem właśnie znalazłem... http://lukaszeq889.fotosik.pl/albumy/82881.html#e http://marax0.fotosik.pl/albumy/82828.html#e http://ojciec0007.fotosik.pl/albumy/82454.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Listopada 2006 Autor Share Napisano 11 Listopada 2006 Ogrodzenie nie bylo chyba pod napieciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Ogrodzenie nie bylo chyba pod napieciem Nie dotykałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 12 Listopada 2006 Share Napisano 12 Listopada 2006 Witam tak, jak kolega Jacek napisał ogrodzenie było wysokie ( lekka przesada) to schowany głęboko w hangarze. Jak ktoś nie miał zoomu 12 to zdjęcia wychodziły kiepskie. Wrzucę Wam parę zdjęć, ale w poniedziałek wieczorkiem jak synek pójdzie spać. Co do reszty imprezy, to ja osobiście nie spodziwałem się niczego więcej, no może pokazanie także wersji D. Słyszałem że ludzie czekali na pokazy w powietrzu sic!. Osobiście czas przeznaczony na zwiedanie nie był stracony, choć z tą obstawą to przesadzili. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Zgodnie z obietnicą wrzucam kilka fotek mojego autorstwa. Niestety wcześniej nie mogłem tego uczynic. Miłego oglądania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Panowie, czy ktoś ma jeszcze jakieś fotki naszych cięzarówek które mozna było obejrzec na Krzesinach (cysterny, straż) ??? Jeśli macie, byłbym wdzięczny za info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robnow Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Panowie, czy ktoś ma jeszcze jakieś fotki naszych cięzarówek które mozna było obejrzec na Krzesinach (cysterny, straż) ??? a holowniczek do eF-a może być...??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 Prawdę mówiąc bardziej by mnie ucieszyły strażaki albo cysterny lotniskowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam z piły Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 A ja szukałem czegos innego i oto jak mi wyszło to szukanie.... [/img] [/img] od takie tam ...sami widzicie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Zgadzam się Irku z tobą całkowicie Obecnie E-3 ma ok. 700km zasięgu Może mieć i 2000km zasięgu, co nie zmienia faktu, że tak czy siak żeby zdjąć jakikolwiek cel trzeba wejść w strefę odpalenia. Polecam koledze przestudiowanie np wykresu obrazującego zasięg doskonałego skądinąd pocisku R-73 (dostępny w PKL zeszyt o uzbrojeniu lotniczym). Widać tam jak na dłoni jak bardzo zmienia się maksymalny zasięg strzału w zależności od wysokości jak i półsfery do/z której się strzela. Daje trochę do myślenia (przy odrobinie wyobraźni ;> ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 tak czy siak żeby zdjąć jakikolwiek cel trzeba wejść w strefę odpalenia - plus jeszcze "tak czy siak" po odpaleniu pocisk musi chciec leciec w kierunku celu Polecam koledze przestudiowac konflikt Erytrea-Etiopia i opisy walk powietrznych Su-27 (Etiopia - piloci najemnicy narodowosci rosyjskiej) kontra MiG-29 (Erytrea - podobno najemnicy narodowosci ukrainskiej) z uzyciem rakiet R-27 Podpowiem tylko ze na kilkanascie wystrzelonych R-27 tylko jedna osiagnela cel Su-27 byly zmuszone przechodzic do walki manewrowej i odpalac R-73 (lub walic z dzialka) z malego dystansu. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2006 Su-27 byly zmuszone przechodzic do walki manewrowej i odpalac R-73 (lub walic z dzialka) z malego dystansu. I chyba nawet niezle im to wychodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 I chyba nawet niezle im to wychodzilo - bardzo niezle mozna powiedziec. Tylko mam nadzieje ze nasze rakiety sredniego zasiegu kupione z F-16 nie beda masowo spadac po przebyciu 1/3 odleglosci do celu. Czytaj - walka manewrowa bedzie zbedna Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Pójdę po najmniejszej linii oporu ;> A czy namiary na miejsce gdzie można poczytać o tym jest w stanie ktoś podać? Ja wiem, że google, ale moje akurat zaparowały ;) Ps. Swoją drogą posty wyżej potwierdzają tylko to, że przewaga technologiczna to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Leniuszek http://www.acig.org/artman/publish/article_189.shtml http://www.acig.org/artman/publish/article_179.shtml Dokladniejszy opis problemow z R-27 byl w starym nr AFM - mam go gdzies wiec jak chcesz to moge poszukac i podac Ci ktory to nr byl. (ale to raczej ten wymieniony w stopce pierwszego linka) posty wyżej potwierdzają tylko to, że przewaga technologiczna to nie wszystko - no dobra - kto tu (tzn tam w Afryce ) mial przewage technologiczna ? Pozdr. Pawel Edytowane 13 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Ja wiem, że google, ale moje akurat zaparowały ;) Obawiam się, że czyste też niewiele pomogą. Pójdę po najmniejszej linii oporu ;>A czy namiary na miejsce gdzie można poczytać o tym jest w stanie ktoś podać? O ile dobrze pamiętam to "Lotnictwo" wieczorem poszukam i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 ale to raczej ten wymieniony w stopce pierwszego linka - znalazlem ten augustowy numer Air Force Monthly. Jak kogos intersuje w/w problem to moge podeslac fotki artykulu wieczorem. Zamowienia prosze kierowac na priv. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2006 O ile dobrze pamiętam to "Lotnictwo" wieczorem poszukam i ... Dokladnie. Ktorys z letnich numerow 2005 lub 2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Hydraulika dzizusss http://wiadomosci.onet.pl/1449777,11,item.html Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Ojojoj ktoś daje ciała z przejęciem samolotów. Co do tej hydrauliki to aż dziw że tego jeszcze nie naprawili!!!! Dziwi mnie postawa Lockheda , powinni nam lizać t......i. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 (...) Dziwi mnie postawa Lockheda , powinni nam lizać t......i. Żartujesz??? Ma nas w garści wiec póki co to zanosi się raczej na pieszczoty w odwrotną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 wybrałem ten temat by wstawić tankownie naszych eFów w powietrzu: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7542280,F16_tankowaly_w_powietrzu__Zobacz_video.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_iceboy Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Chciałem was zapytać droga brać miłośników eFów 16stych, jak można najbardziej pozatykać i pozakrywać F-16 stojący na stojance. Zrobiłem w Radomiu na Airshow kiedyś takie zdjęcie : Chciałem się zapytać co można zakryć i obwiesić plakietkami z RBF oprócz: - pokrowca na wlocie - pokrowca na dyszy - pokrowców z plakietkami na wskaźnikami kąta natarcia - pokrowca z plakietką na podajniku ciśnienia (??) z prawej strony dziobu - i tej reszty którą widać na zdjęciu? Czy są jakieś pokrowce na kabinę? Będę wdzięczny za każdą fotografię. Serdecznie pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi