young Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Ja tam widzę żółty i dam sobie rękę obciąć, że widziałem dwa inne zdjęcia (z innych okazji) polskich JSOW z żółtym paskiem. Można. A wynika to z łącza danych, które to potrzebne jest do niektórych typów uzbrojenia. Tu posypuję głowę popiołem. To pewnie dlatego była kiedyś taka grafika polskiego F-16 z 4 JSOW, po dwa podwieszone pod BRU-57 na stanowiskach 3/7... EDYTOWANE po 4 godzinach. Dla niedowiarków, drugie zdjęcie jakie znam, pierwsze też przedstawiało JSOW z żółtym paskiem na rynku w Poznaniu... Źródło: Post w którym widać, jak pod F-16 podwieszono bomby ćwiczebne w kolorze niebieskim i tylko JSOW ma żółty pasek. Silmeor twierdzisz, że bomby ćwiczebne mogą mieć żółty pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Trochę podwieszek naszych efów, fotki z 6.09.2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Świetne! Wielkie dzięki! Właśnie się zastanawiałem, czy do JSOW jest jakaś dodatkowa belka. Bardzo ciekawa też konfiguracja z 4xAIM-9X i 2xAIM-120C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Rozumiem, ze te podwieszki z 06.09. to opcje paradne, ale tez, ze wariant 2xGBU-24, 2xMaverick, 2xAIM-120c i PANTERA przynajmniej teoretycznie jest do przyjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 http://www.defence24.pl/news_stany-zjednoczone-zgadzaja-sie-na-zakup-pociskow-jassm-przez-polske Krok do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Rozumiem, ze te podwieszki z 06.09. to opcje paradne, ale tez, ze wariant 2xGBU-24, 2xMaverick, 2xAIM-120c i PANTERA przynajmniej teoretycznie jest do przyjecia? A dlaczego opcje paradne? Jak najbardziej opcje użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Często tak obwieszeni latamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 A z wcześniej podanym przez Ciebie wariantem widział ktoś lecącego polskiego efa? To wariant teoretyczny czyli możliwa dopuszczalna konfiguracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Spoko, najwazniejsze, ze taka atrakcyjna obwieszka to nie tylko chwyt marketingowy, o to mi chodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Mam pytanie czy w naszych szesnastkach zakladane sa podskrzydlowe wabiki? Mam nadzieje ze dobrze to nazwalem... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Na pewno są kupione, więc nawet jeśli z magazynów wyjmowane są od wielkiego święta to nie będzie to S-F jeśli przykleić je pod model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Mam pytanie jeszcze odnosnie zestawu uzbrojenia, czy zestawienie typu belka wewnetrzna liczac od kadluba GBU-31, belka srodkowa AGM-65,belka zewnetrzna AIM-9X no i koncowki skrzydel AIM-120C... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Jak najbardziej prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Spoko wiem o tym... Robie naszego Jastrzebia z zestawu Tamiyowskiego... Mam niepotrzebne tego typu belki z takze zestawu Tamiyi... Mocowanie bomb i rakiety robie z przeszczepu z zestawu Kinetica... Po malych działaniach kosmetycznych fajnie pasuje... Bomba i rakieta tez bedzie z zestawu Kinetica chyba ze mozna je kupic osobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Moze zadam glupie pytanie i zaraz zostane za nie objechany ale zastanawiam sie czemu masze bomby sa niebieskie a zazwyczaj spotyka sie oliwkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 ćwiczebne JDAM itp. są niebieskie/mają niebieski pasek, bojowe mają żółty pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 ćwiczebne JDAM itp. są niebieskie/mają niebieski pasek, bojowe mają żółty pasek Ten niebieski mawerik z fotek Leszka tez jest cwiczebny? Normalne sa OD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Tak, niebieski ogólnie oznacza kolor podwieszeń ćwiczebnych (ten Maverick ma nawet dodatkowy napis INERT). Normalne (bojowe) mają żółty pasek, a są wytwarzane zarówno w kolorze oliwkowym jak i szarym (ze 20 lat temu były jeszcze białe). Podejrzewam, że my kupiliśmy wszystkie w jednakowej, szarej barwie, ale koledzy niech potwierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Czyli bojowe Mk 8x, czy GBU powinny mieć oliwkowozielony kolor korpusów bomb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Czy ktos z kolegow ma doswiadczenia z implantowaniem w model Tamki airesowskiej dyszy dedykowanej do Kinetica ? I jak rozumiem, edkowe gbu-12 i 24 nie nadaja sie na nasze? http://www.eduard.com/store/Eduard/GBU-12-bomb-1-48.html?cur=1&listtype=search&searchparam=gbu- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Podejrzewam, że my kupiliśmy wszystkie w jednakowej, szarej barwie, ale koledzy niech potwierdzą. Już dawno na żadnej świeżej fotce nie widziałem zielonych AGM-65. Czyli bojowe Mk 8x, czy GBU powinny mieć oliwkowozielony kolor korpusów bomb? U nas tak, US NAVY ma szare korpusy. I jak rozumiem, edkowe gbu-12 i 24 nie nadaja sie na nasze? GBU-12 tak, GBU-24 nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Maweriki D/F/G roznia sie zewnetrznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 AMG-65G2 ma "głowice" metaliczną ("chromową") a nie "perłowo-żółto-pomaranczową"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Wysnuwasz wniosek na podstawie rysunku? Przecież masz zdjęcie naszych Maverick'ów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi