Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na 4 śrubach mocujących...

Polecam poszukajć w google ( to nie boli ), jest pare zdjęc z tak zamocowanym kołem.

• 2 weeks later...
Napisano

graty pomalowane teraz się zastanawiam co mu jeszcze nałożyć?

1007572l.jpg

1007567y.jpg

1007563.jpg

1007568a.jpg

1007570l.jpg

Napisano

no nie tak szybko ale już ją widać :P jeszcze tylko gąski dokleić na bok wierzy i parę pierdołek, dioramki nie robię zrobię ją w następnym modelu a teraz powoli wracam do t18 dziś właśnie usunąłem z niego nity firmowe

Napisano
Na 4 śrubach mocujących...

Polecam poszukajć w google ( to nie boli ), jest pare zdjęc z tak zamocowanym kołem.

nie widać ani tych 4 śrub, ani koła

Napisano

Ty masz inny sposób mocnowania ale mniejsza z tym, popatrz na małe koło też lewituje

http://www.williammaloney.com/Aviation/PattonMuseum/M48A3PattonTank/pages/18M48A3PattonTank.htm

Swoją drogą patrząc na zdjęcia z tej strony nasuwa mi się pytanie, po co na błotnikach ładunki wybuchowe?

Napisano

witam,

dziękuje Panowie za słowa otuchy, wstyd się przyznać ale po prostu w ten weekend nie miałem sił ani czasu go skończyć miejmy nadzieję że uczynię to w następny;)

Marcin93 kartony sam zrobiłem w wordzie i na ksero kopiarce w pracy potem tylko zwashowałem

Napisano

Muszę się przyczepić

A żarełka piechociarze nie pogubią?

BTW. Widzę że nie użyłeś figurek. Potrzebuję gunnera M2, bo mojeju urwało rączki, byłbyś tak uprzejmy i odsprzedał go?

• 3 weeks later...
Napisano
Muszę się przyczepić

A żarełka piechociarze nie pogubią?

BTW. Widzę że nie użyłeś figurek. Potrzebuję gunnera M2, bo mojeju urwało rączki, byłbyś tak uprzejmy i odsprzedał go?

nie zgubią :P a figurki sa bardoz kiepskie ledwo przypominają ludzi

1007688r.jpg

1007695h.jpg

mam nadzieje że czasu starczy w ten weekend na dokończenie modelu, musze pare rzeczy dopieścić i galeria.

ehh czasu coraz mniej a tu na warsztacie kolejny potworek stoi

1007677r.jpg

1007673e.jpg

Napisano

Chyba coś pływającego... Patton prezentuje się świetnie...

Napisano

no to mam nadziej że was nie zawiodę i uda mi się go skończyć w ten weekend. Mam pytanie jeszcze czy ktoś z wa wie może jak dokładnie były montowane zapasowe ogniwa do mocnowań bocznych wieży?

mcrec1962 tak to brdm - postanowiłem powiększyć rodzine brdmów

Napisano

Cześć!

Sprawa prosta - spinka gąsienicy, ta z ząbkami (track connector) jedną częścią łapała za szpilkę gąsienicy (track pin), a drugą za poręcz na wieży. Wystarczyło odkręcić jedną śrubę i już można było to zdejmować. A powiedz proszę, gdzie się podziały liny holownicze? Ja bym się bał bez lin po Wietnamie jeździć (ale z linami też bym się bał ). Mam nadzieję, że to pomoże - pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

Napisano

Liny dziś znajde na placu budowy i spokojnie na mieszkaniu skręcę ;) dodatkowo jeszcze musze zrobić zapasowy kabel od lampy. A powiedz mi czyli mampo prostu te gąski przykleić za spinkii już? Ewentualnie jak by ktoś mógł mi tu podać jakieś wzorcowe foto rys do tej sprawy

Napisano

Cześć!

A propos lin - nie zapomnij o ładnych haczykach! Co do gąsienic - są przynajmniej dwa sposoby - jeden to wyżłobić półokrągłe nacięcie w spince, takie, żeby poręcz tam wpasować, a drugie rozwiązanie to takie, żeby wyciąć mały fragment poręczy (na szerokość spinki) i w to miejsce wkleić spinkę razem z gąsienicą. Ja to zrobiłem tak:

Druga metoda: http://www.vietnam.net.pl/M48pl.htm

Pierwsza metoda (w skali 1:72)

paint08.jpg

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł