Lipstein Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 A jak to koło się trzyma na koszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 A jak to koło się trzyma na koszu? Lewituję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Września 2012 Autor Share Napisano 26 Września 2012 Na 4 śrubach mocujących... Polecam poszukajć w google ( to nie boli ), jest pare zdjęc z tak zamocowanym kołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 graty pomalowane teraz się zastanawiam co mu jeszcze nałożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 No to chyba galeria już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 no nie tak szybko ale już ją widać :P jeszcze tylko gąski dokleić na bok wierzy i parę pierdołek, dioramki nie robię zrobię ją w następnym modelu a teraz powoli wracam do t18 dziś właśnie usunąłem z niego nity firmowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Na 4 śrubach mocujących...Polecam poszukajć w google ( to nie boli ), jest pare zdjęc z tak zamocowanym kołem. nie widać ani tych 4 śrub, ani koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 Ty masz inny sposób mocnowania ale mniejsza z tym, popatrz na małe koło też lewituje http://www.williammaloney.com/Aviation/PattonMuseum/M48A3PattonTank/pages/18M48A3PattonTank.htm Swoją drogą patrząc na zdjęcia z tej strony nasuwa mi się pytanie, po co na błotnikach ładunki wybuchowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Witaj mam takie pytanie, skąd masz takie fajne kartoniki ? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Świetna robota!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 15 Października 2012 Autor Share Napisano 15 Października 2012 witam, dziękuje Panowie za słowa otuchy, wstyd się przyznać ale po prostu w ten weekend nie miałem sił ani czasu go skończyć miejmy nadzieję że uczynię to w następny;) Marcin93 kartony sam zrobiłem w wordzie i na ksero kopiarce w pracy potem tylko zwashowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Muszę się przyczepić A żarełka piechociarze nie pogubią? BTW. Widzę że nie użyłeś figurek. Potrzebuję gunnera M2, bo mojeju urwało rączki, byłbyś tak uprzejmy i odsprzedał go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Muszę się przyczepić A żarełka piechociarze nie pogubią? BTW. Widzę że nie użyłeś figurek. Potrzebuję gunnera M2, bo mojeju urwało rączki, byłbyś tak uprzejmy i odsprzedał go? nie zgubią :P a figurki sa bardoz kiepskie ledwo przypominają ludzi mam nadzieje że czasu starczy w ten weekend na dokończenie modelu, musze pare rzeczy dopieścić i galeria. ehh czasu coraz mniej a tu na warsztacie kolejny potworek stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Chyba coś pływającego... Patton prezentuje się świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Też czekam na tą galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 To ''coś'' zaczęte to BRDM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 no to mam nadziej że was nie zawiodę i uda mi się go skończyć w ten weekend. Mam pytanie jeszcze czy ktoś z wa wie może jak dokładnie były montowane zapasowe ogniwa do mocnowań bocznych wieży? mcrec1962 tak to brdm - postanowiłem powiększyć rodzine brdmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Cześć! Sprawa prosta - spinka gąsienicy, ta z ząbkami (track connector) jedną częścią łapała za szpilkę gąsienicy (track pin), a drugą za poręcz na wieży. Wystarczyło odkręcić jedną śrubę i już można było to zdejmować. A powiedz proszę, gdzie się podziały liny holownicze? Ja bym się bał bez lin po Wietnamie jeździć (ale z linami też bym się bał ). Mam nadzieję, że to pomoże - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Liny dziś znajde na placu budowy i spokojnie na mieszkaniu skręcę ;) dodatkowo jeszcze musze zrobić zapasowy kabel od lampy. A powiedz mi czyli mampo prostu te gąski przykleić za spinkii już? Ewentualnie jak by ktoś mógł mi tu podać jakieś wzorcowe foto rys do tej sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Cześć! A propos lin - nie zapomnij o ładnych haczykach! Co do gąsienic - są przynajmniej dwa sposoby - jeden to wyżłobić półokrągłe nacięcie w spince, takie, żeby poręcz tam wpasować, a drugie rozwiązanie to takie, żeby wyciąć mały fragment poręczy (na szerokość spinki) i w to miejsce wkleić spinkę razem z gąsienicą. Ja to zrobiłem tak: Druga metoda: http://www.vietnam.net.pl/M48pl.htm Pierwsza metoda (w skali 1:72) Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi