GrzesiekW Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Mnie się tylko ten klocek drewna nie podoba. Tak to ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Dla mnie bomba . Osobiście zróżnicowałbym bardziej błotniki przyciemniając okolice zaczepow. myślę ze załatwią to jeszcze pigmenty, obicia itp. Dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Kurde naprawdę ładny tylko mam nadzieje że za mocno go nie otłuczesz i nie zabłocisz aby nie stracić detalu . Podglądam dalej a ta farbka jest dobra gdyż można ładnie nią modulować przy dodatkach innych kolorów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Damianie jedziesz ostro. Pobawiłem się troszkę fotką i wyszło coś takiego: Nie wiem czy akurat taka barwa ale widać bardziej szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Damianie jedziesz ostro. Niestety Daniel jest w Szwecji i wraca za jakieś 3-4 tygodnie. Tak więc musimy się uzbroić w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 no tak panowie teraz pół roku pracy a hobby niestety na bok (brak czasu) ale co dziennie zaglądam na forum co by trochę pozazdrościć ale na wiosnę jak tylko wrócę kończę czwóreczkę, zabieram się za esdeka 222 i być może ziszczę marzenia i wykonam wreszcie Fauna z naczepą oraz leosia w polskich barwach oczywiście z kilogramami blaszek na które właśnie zarabiam Dawid miałeś wrzucić foty suczki Robert jeszcze raz gratki za medal dla jadzi, mówiłem że jest THE BEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Dzięki Daniel . Miałeś wziąć ze sobą coś do dłubania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 Dzięki Daniel . Miałeś wziąć ze sobą coś do dłubania No tak ale robota do 19,00 potem kolacja, prysznic, basen i do spanka siły więcej nie ma , znajdź sobie na necie chotel Selma SPA+ w Sunne w Szwecji zobaczysz jakie czadowe miejsce, moja firma zawsze robi hotele z górnej półki ale ten kładzie wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 O proszę proszę Daniel 3 tydzień urlopu leci i wyobraź sobie, że nic nie tknąłem Nie wiem nie mam coś weny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 O proszę proszę Daniel 3 tydzień urlopu leci i wyobraź sobie, że nic nie tknąłem Nie wiem nie mam coś weny Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Witam wszystkich serdecznie. Niestety czasu na modele brak, powrót do domu tylko na kilka dni. Mam za to wreszcie okazje ujrzenia nowego zakupu. Jest to trawka Green line do winietki czwóreczki i trochę kalek dla figsów, tych muszę jeszcze domówić ale to dopiero po sprawdzeniu ich jakości. Najbardiej jednak cieszy fakt zakupu Esdeka od Tamiyi który jest dość bogaty. Mianowicie dodany jest motocykl, cztery figsy oraz ramka z beczkami i kanistrami, poza tym metalowa lufa oraz siatka wierzy z PE. Do tego zestaw Voyagera, dziewięć arkusików blaszki, żywiczny km z magazynkiem oraz lewarek, metalowe pociski oraz skrajnie, stalowa lina i trochę drutu, zestaw bardzo bogaty i upewniający mnie coraz bardziej w tym żeby na przyszłość wybierać tylko tego właśnie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Witam, widzę Daniel że tak jak dziś mi mówiłeś zestaw na bogato. Pozostaje tylko czekać aż wrócisz, skończysz IV iweźmiesz się za esdeka. Narobiłeś mi apetytu na tego esdeka Oczywiście z blachami vojagera. Zaraz zamawiam. Dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Witam ponownie wszystkich trochę czasy się znalazło i czwóreczka ruszyła z pułki. Tak więc obicia i pigmenty zakończone jeszcze tylko gaski zostały ale już sił dziś brak. Figurki jeszcze nie wszystkie przerobione ale ustawienie już ostateczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Grubo To już wróciłeś na włości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Dokonałeś już może testów zieleniny GreenLine? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Dawid tylko kilka dni urlopu i wracam do roboty, ale może coś jeszcze pogrzebie. LordDisneyland, testu jeszcze nie było ale po oględzinach produkt zdaje się być dobrej jakości, tzn. kępki trzymają się kupy i nie rozłażą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Siema Daniel widzę że na bogato dobrze że wracasz i jeszcze z takim tematem.Daniel tak z ciekawości będzie Afryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Moim zdaniem góra pz jest ok, natomiast co do brudzenia wanny trochę chyba za dużo tego piachu, za mocna faktura. No i zdecydowanie za dużo tych mokrych śladów, powinny być subtelniejsze. Ale to tylko moje zdanie . Fajnie, że wróciłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Racja za dużo, piachu? błota, a może trochę gliny? albo za mało? cholera ile tego być powinno? A może mokrego za dużo bo po przejechaniu kilku Km po błotnistej wiosennej drodze będzie raczej czyściutki jak z pod igły?( nie będę kolejny raz pisał co będzie przedstawiać winietka bo już mi się nie chcę). Ale racja na pewno za dużo albo za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 DARTH, jeśli robisz dioramkę z zamieszczonej fotki, to odstąp proszę dolną część gąsek- w końcu i tak nie będą potrzebne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 DARTH, jeśli robisz dioramkę z zamieszczonej fotki, to odstąp proszę dolną część gąsek- w końcu i tak nie będą potrzebne ;) fotkę zamieściłem tylko dla przykładu że może być gorzej oraz dla uzasadnienia ze tezy za dużo za mało zawsze mnie śmieszyły szczególnie jeśli nie jest to jeszcze efekt końcowy. Ech, tank będzie na błotnistej polnej drodze na granicy Belgijsko Francuskiej wiosną 40 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Jaaasne... Skąpiec ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Daniel nie traktuj mego postu jako atak, ale spójrz na trzecie zdjęcie i popatrz jaką zrobiłeś warstwe błota, wątpie aby nawet po przejechaniu po błotnistej drodze taka bryła się zrobiła. Fajnie jakbyś to poprawił bo psuje efekt bardzo dobrej całości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Spoko Michał, po prostu żenują mnie już bezpłodne dyskusję na temat za dużo za mało. Takich zdjęc mógłbym wrzucić co najmniej kilkanaście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2013 Witam ponownie. Czołg właściwie ukończony, zostanie ewentualna korekta koloru i ilości mokrych fragmentów, ale to dopiero na podstawce tak by zgrać wszystko razem. Do końca budowy zostało jeszcze dziewięciu figurantów oraz sama scena. Przy brudzeniu prócz zdjęć z epoki sugerowałem się przede wszystkim filmem MIGa, za który jeszcze raz dziękuję kolegom z forum. A teraz mrzecie mnie zabijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi