GrzesiekW Napisano 15 Września 2012 Autor Share Napisano 15 Września 2012 Dziś pomalowałem wannę i przyklejone koło na kolory bazowe. Trochę mnie to nerwów kosztowało,gdyż pierwsze były problemy z podkładem w szpreju a później na powierzchni farby pojawiła się mgiełka odkurzu o różnej gradacji.Ile mogłem przeczyściłem papierem ściernym na mokro ale jeszcze co nieco widać. Zastanowię się czy to myć czy zostawić. Prezentuje się to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Skończyłem drzewo. Czym ostatecznie je zabezpieczyć ? Unigrunt czy lakier mat? Szkoda,bo zdjęcia nie oddają wyglądu 3D - strasznie je spłaszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Bardzo ciekawie ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Dzięki Krzysiek. Ciut lepsze zdjęcia choć drzewo dalej wygląda jak po huraganie Możecie wierzyć na słowo,że na żywo tak nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Nie przesadzaj, fajne jest. Ty mi lepiej powiedz co to jest to zielone na nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Drzewko wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Dzięki.Zieleń to siatka polaka zieleń średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Przemalowałem wannę na jaśniejszy kolor.Skleiłem też magic tracki ze starej pz III by zobaczyć ile będzie widać.Jak się okazało nic nie będzie widać więc szkoda było zachodu i czasu ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Czasu nigdy nie szkoda gdy sam wiesz że wszystko jest cacy ładne drzewko model też złożony porządnie więc przyj do przodu i maluj go . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Bardzo mi się podoba drzewko, fajna ta siatka. Jednak nie będę ukrywał, iż najbardziej czekam na potoworka e10 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 Dziękuję Panowie. Warsztat z blitzkriegu (choć to za wiele powiedziane) zamienił się w front wschodni - ale to nie znaczy,że nic nie robię.Niemal całą sobotę poświęciłem by coś zrobić i oto efekty (gumiaki założone by pokazać jak będzie wyglądał z gąskami). Grile przykleję po farbię - położone na sucho. Jakiś tydzień do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 No to trzymam za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Coraz bardziej mi się podoba i kusi ten e 10 . Również czekam na malowanie, bo jak na razie świetna i bardzo czysta robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Grzesiek klejenie grili po farbie to chyba nie najlepszy pomysł. Jaki kamuflaż sobie upatrzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Krzysiek - może przesadziłem z tym jednym tyodniem. Zobaczę ile będę miał wolnego czasu. Michał - dzięki. Jak przykleję teraz grile to nie zapchają się farbą przy malowaniu? Malowanie to - może dam radę.Jak by co to siostrze kazałem ten twój nowy płyn do mycia kupić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Nie zapchają,tylko delikatnie je przyprószaj.W razie czego to igła i można je odetkać. No to czekamy na malunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Dzięki Piotrze. Tak zrobię. Mało dziś czasu wkleiłem kilka drobiazgów i zrobiłem pierwszy raz dwie gałęzie do maskowania. Scenka będzie chyba tak wyglądać jak na zdjęciu.Teren,zamaskowany niszczyciel czekający na łatwy łup przy drodze lub szczere pole. Może kupię figurki ale nie obiecuję,bo wiecie,że nie mam do nich talentu...Jeśli bym zaryzykował i kupił figurki to wstawił bym jednego do obsługi km oraz 1/2 koło niszczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Grrzegorzu a nie myślaleś może o jakimś płotku przed pojazdem takim wiejskim a pod nim rożności typu wiadro,siekierka,lopata i jakieś szpargały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Nieźle ci ta zielenina wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Pomysłów jest kilka tylko nie wiem co wybrać. Może być to co pisałem + ci http://www.model-hit.pl/4813_dragon-6278-last-battle-austria-1945-1-35.html albo e ubezpieczające saperów http://www.model-hit.pl/4814_dragon-6280-german-mine-detectors-1-35.html Albo ukryty w zasadzce sam. Zastanawiam się jeszcze,bo nie umię malować figsów. Pomysł z płotkiem też bardzo fajny. Dzięki Krzysiek - staram się tylko to drzewo takie ubogie trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Dobre drzewko, masz je na większym zbliżeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Lipstein - dzięki - foto zrobię jutro. Nie wyrobię się w tym terminie tygodnia. Wyjeżdżam w sobotę do dziadków na weekend a przyszły tydzień będzie wymagał dużo czasu na naukę. Mam nadzieję,że w niedzielę za tydzień będę mógł powiedzieć,że skończyłem sklejać. W sobotę powinienem mieć już figurki do scenki.Będą te http://www.dragonmodelsltd.com/catalog/dml/new/6278/Untitled-1%20copy.jpg Damian (wielkie dzięki) wysłał mi linę do niego.Powinna być w tym tygodniu więc już wszystko co potrzeba mam do tego modelu.Wstępne założenie zakończenia projektu mam nadzieję,że do miesiąca (może ulec zmianie). Przepraszam za zwłokę ale nie chcę robić na szybkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Damian (wielkie dzięki) wysłał mi linę do niego.Powinna być w tym tygodniu więc już wszystko co potrzeba mam do tego modelu.Wstępne założenie zakończenia projektu mam nadzieję,że do miesiąca (może ulec zmianie). Ci dam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Daniel .Przepraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Października 2012 Autor Share Napisano 15 Października 2012 Dobre drzewko, masz je na większym zbliżeniu? Przepraszam,że tak późno. A tu do włazu wlazł szkop z dragona + żywiczna głowa CMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi